31/8

 
Mellstaparken bjöd på Magisk afton 12.00 - 17.00 idag, lördag! Afton för mig ÄR kväll, men jag kanske har missat något..
Men hur som haver så blev jag tacksamt upphämtad av Irene för vidare färd mot Mellsta där det bjöds på olika gratis provapågrejer!! Tarot, andlig vägledning, massage, yoga och massor av annat smått och gott.
 
Min tid var lite begränsad för jag började jobba 14.30 så jag valde  ryggmassage! "Oj, här var det skruvat!!" hörde jag massören säga..och sen se hon skruvmakaron!!
Antagligen har hon samma förmåga som jag att spinna vidare på ord som inte har ett dugg med sammanhanget att göra, det är bara fantasin som spinner på..
 
Men jag har då aldrig hört att någon har liknat mig vid en skruvmakaron någongång!! Hm, det vore fint om man kom hem trött och sliten från jobbet och får höra: hej min älskade skruvmakaron! eller nåt!!
 
Ryggen är sne, men inte skruvad, där borde jag ha lagt in en liten rättelse..
 
Sen kom hon till axelpartiet och hon frågade om jag bar hela universum på mina axlar!! Fel igen, det ÄR bara vänstra axeln som får bära bördan.. Där har jag lite ont och är stel.
 
När hon frågade vad jag jobbade med, sa jag; det tänker jag inte tala om!! Då skrattade hon och sa; inom vården - jag förstod det!!
 

Ja, det hade hon ju rätt i, men universum delar jag med många, så det så!!
 
God natt från en skruvad makaron!!
 
 

...28/8

 
 
Roffe, Roffe..vem är väl som du? Trots gubbsjuka PMS-skämt mellan låtarna så lyckades du trollbinda publiken och han är ju så bra!!
Ett inte allt för dumt avslut på en sommar med mycket musik!?
 
Kvällsluften var kall och klar och jag kände lite sorg över att sommaren definitivt var slut! Vi gick omslutna av Augustimörkret, inte ens fullmånen sken över oss, mot ett avslut och en efterlängtad säng.
 
Vaknade upp till ledig dag och sedvanlig tvättstuga! Det där med att tvätta är ju på sätt och vis en ganska givande aktivitet!!
Iallafall är det trevligt när galgarna i garderoben inte gapar tomma och valfriheten är maximal.
 
Tog mig ner på stan, hittade INTE just de där skorna som jag vill ha, men egentligen inte vet hur de ser ut!! Träffade på, först Tesa och sedan Lena. Lena och jag tog oss en fika, småpratade lite om jobbet innan våra vägar skildes och jag fortsatte till Ica-Maxi.
 
Mer spännande än så var inte denna dag.. 
 
Gubben min är lite krasslig, men har nu i skrivandets stund vaknat till liv och håller mig sällskap här i köket.
 
 
Haré så bra
 

26/8 Måndag

 
Linsgryta & Älggrässaft serverat av saftdrottningen av Falun; ett smeknamn hennes dotters vänner har gett henne och saften smakade himmelskt gott och nyttigt tillsammans med linsgrytan.
Ikväll sjöng vi hemma hos Maria i Falun och hade det vansinnigt roligt. Vi smakade, tonade, pauserade oss igenom tre låtar efter en uppvärmning sällan skådad
 
Ett underbart avslut på en dag som har varit stressig och på randen kaotisk, med flera kilo onödig irritation! Men nu är den här  dagen snart historia och jag hoppas att jag kan ta mig an morgondagen i ett lite mer harmoniskt tillstånd.
 
Helgen har iallafall varit ledig och solig för oss båda och vi har cyklat, cyklat och åter cyklat..
 
 
Frostbrunnsdalens trollska källor blev första (2:a) destination
 
Först var vi förbi centrum och jag köpte hårnyttigheter:
 
 
 
 
 
 
Ja det var härligt skönt att cykla tillsammans. Söndagen kom således dagen efter och jag frågade Per vad han skulle tycka om en tur till Torsång och käka lunch!!
 
 
Japp, vi hoppade upp som två spänstiga....på våra cyklar  La in en högre växel för att lårmusklerna skulle få lite att bita i och vi trampade och svettades och till slut satt vi på terassen i skydd mot den stekande solen och åt våran lunch. 
 
Sen rundade vi Ornäs på hemvägen! För er utsocknes kan jag tala om att "infödingarna" här har  säkert redan dragit efter andan av häpnad och beundran!! Beundran över att det fanns så mycket ork som bara låg puttrade av iver att få sprängas loss.. (pust)
 
Sen gjorde vi inte så mycket mer den dagen!!
 
Nu tänkte jag avslutningsvis innan jag hoppar i bingen bjuda på ett foto på en Ruben som inte för allt smör i småland ville gå ut:
 
 
E han inte lite söt?
 
Go`natt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24/8 Lördag

 
Neeej, vad piiinsamt!! Hördes från köket på jobbet - någon hade berättat för goa Matilda hur vi "tanter" hade poserat på uppmaning av fotografen från Dala-Demokraten.
Se arga ut!! Hur svårt var inte det..? (och lite pinsamt!).
 
Vi tittade ilsket in i kameran med höjda nävar, samtidigt som skrattet bubblade invärtes - vilken ekvation!!
 
De tog våran ilska på allvar och jag väntar med spänning på att det ska publiceras.. Ja, solen sken på klarblå himmel och alla var lika taggade.. En underbar liten stund på jorden att minnas med värme.
 
Sen kanske inte kommunen hostar upp parkeringsplatser på stört, men det är en början..
 
Haha, och kanske en början till slutet på en karriär i kommunen.. 
 
Idag är det en ledig lördag! Ska försöka göra det bästa av denna dag; Olga och Linda är här på tillfälligt besök, senare idag så åker de till Sundvall MED Ruben.. Sen om det bästa som går att göra med denna dag sker i ensamhet eller tvåsamhet visar sig - sensommaren är som bäst nu och det vore rent skamligt att inte passa på att njuta av den..
 
Ha en väldans bra dag hörrni
 
Kram, kram
 
 
 
 

...rubrik

 
Häftigt!! Det händer grejer utan att jag är med och petar... Olga har förverkligat något som bara har stannat vid en tanke och en önskan hos mig!
 
En barnkör från Falun ska eventuellt vara med på "Ugandakvällen" d.26:e Oktober!! Bara med några låtar och kanske, kanske att de kan köra i låten som jag och Janne sjunger, det vore underbart i refrängerna.. 
 
Börjar få en bild av hur det kan tänkas bli..
 
Tänk om, tänk om kvällen kan resultera i att de kan starta upp ett helt nytt barnhem!! Behovet är stort!
 
Så tacksam att jag får vara i delaktig i Olgas livsprojekt.
 
Ja, annars så rullar dagarna på.. Vardagen har tagit ett ångestdrypande stypgrepp om livet! Näe då, skoja litegrann... På något sätt är det alltid skönt när man kommer in i rutinerna igen, när höstkyla och mörker kryper sig på, så där lagomt kravlöst..Sen att vintern följer i höstens spår kan vi ju hoppa över.
 
 
              Nästa höst är jag förhoppningsvis här tillsammans med Olga.
 
Nu ska jag, för att de däringa rutinerna ska funka; göra kväller. 
 
Go´natt
 

...19/8

 
  Ibland kan man känna sig både liten och sårbar!! Men jag brukar stuva undan den känslan, eller klappa om den; säga att det är ok. Men ändå följa modet!!
 
Hur man än vänder och vrider på sig här i livet så trampar man någon på fötterna - det behöver inte vara konkret! Det kan vara att den med ömma tår ser något hos mig som väcker an något i den själv..
 
Ja, det där är ju "allmänpsykologiskt" vardagsstoff.. Men ändå så kan det väcka an en hel fjärilskoloni i magen..
 
Jag är uppfostrad enligt Jantelagens alla vinklar och vrår. trodde länge att jag verkligen inte var något, för så hade det blivit sagt till mig. Jag växte upp, blev äldre och äldre och till slut en dag så trodde jag att jag var någon! Ooops, hur skulle jag parera det?
 
Rädsla och mothugg från personer som finner trygghet i att människor i sin omgivning är kvar vid sin läst - men jag kan ju inte leva på att skapa andras trygghet! Näe, det fick de klara själv..
 
Det blev några första trevande steg ut i det som är livet, den som är jag: kreativiteten började blomma, sångerna som aldrig blivit sjungna blev sjungna osv. osv..
 
Just nu är jag inne i en "organisationsfas"!! Har pratat med ljud/ljus-teknikern på G:a Elverket inför d.26/10 då vi ska ha en stödgala för de föräldralösa barnen i Uganda!
 
Sen har jag pratat med nyhetschefen på Dala-demokraten om våran parkeringssituation!! Att de, mina kollegor, får betala över 4000:- per år i parkeringsavgifter och jag ville att de skulle lyfta frågan ur ett jämställdhetsperspektiv!! Vi är ju inte direkt högavlönade..
 
Men se där..kom de där gamla Janterösterna tillbaka: oj, jag sticker ut! Jag "inbillar" mig att jag, lilla jag; kan påverka!! Men visst f*n kan jag det!! 
 
Mmmm, det är väl så att orättvisor alltid har gett mig allergiska utslag, så nu när jag kan, så varför inte...
 
Ikväll, måndag så ska vi hur som helst på en liten födelsedagsmiddag!! Ska bli så mysigt! Imorgon är jag ledig och ska inte ägna en tanke åt arbete
 
Puss & kram
 
 
 
 

...en dag på jobbet!

 
...känner mig som "ur en kos dagbok" (del 2.) Ni vet, den där: vaknade, tittade ut mot de blånade bergen, idisslade, undrade vad Rosa i båset bredvid höll på med, idisslade, tittade ut mot de blånande bergen..idisslade!
 

Den var en riktig bestseller när det begav sig! Så här kan en Anneliedag se ut; Vaknade, trevade mig fram till kaffet, satt på datorn, drack kaffe.. Gick ut med hunden, drack en påtår!
Tog 06.46-bussen till jobbet. "jasså 1sjuk" - en baggis! 2, sa du - började snegla nervöst mot kaffeautomaten. 3..Jasså 4 stycken sjuka! och inga vikarier - var på väg att krypa in i kaffeautomaten! Ville inte längre vara med!!
 
Sedan 1kopp kaffe och avancerad problemlösning med härdade kollegor. De kom ändå, de här som inte fanns och arbetet kunde om än lite knaggligt och hackigt fortlöpa tills det blev dags att konstatera att det där med lunch bara var ett lika innehållslöst ord som magsäcken!!
 
Jag sneglade upp mot de blånande bergen och undrade, fundrade hur och om denna dag skulle ta slut!
 
Dagen tog slut och jag vandrade hem i regnet, det var skönt och avslappnande. Drack inte kaffe!
 
Tjingeling

...hej

 
Ledig dag, solen skiner och blåbärsskogen väntar! kanske att vi snubblar över en eller två förhoppningsvis; ätliga svampar!
Men ännu är det tyst i lägenheten och folktomt på gatorna här utanför.. Himlen är klarblå och luften lovar analkande höst..
 
Det är svårt att skriva om en dag som knappt börjat, men igår kära vänner, igår!! Igår är historia.. En "historia" som började med ett envist pipande från telefon 05.00 - Hoppsan, hade somnat i soffan och vaknade visst där också. 
Vaknade och såg orsaken till den tidiga uppgången ligga och snusa bredvid. 
Efter x antal koppar kaffe så stod vi utanför porten redo för en morgonpromenad.
 
Cyklade sen till jobbet och cyklade senare hem igen! Tog ut Ruben på en timmes promenad längs Dalälven och sen satte jag mig på cykeln igen! 
Trotsade de regnstinna molnen och cyklade till Vassbo! Ett gäng respektingivande kilometer och backar kan jag tycka som verkligen inte är någon elitcyklist! Klappade mig nöjt på axeln när jag var framme..
 
Sen blev det god mat, sång, låtvalsgrubblerier och allt det som behövs för att batterierna ska hålla ett tag till.
 
Hemresan var inte riktigt lika spänstig - kändes som att jag hade varit i rörelse hela da´n och jag längtade hem till soffan och Per.
 
Tjingeling
 
 
 
 

ännu en intetsägande rubrik..

 
Jahapp! Disken är klar! Diskbänken skiner som en stilla skogstjärn när dimman lättat.. Matlådan är iordninggjord och Ruben the dog har varit ute och promenerat med mig..
 
Ovannämnda rader skrev jag igår måndag innan jag åkte till jobbet! Hade ett kvällspass så jag han med att polera diskbänken - idag är det således tisdag, en alldeles vanlig tisdag..en alldeles, ganska tråkig tisdag.. Alla eventuella försök till att göra något för att förgylla kvällen drunkar i en illa återhållen jäsp, eller två..
 
Ååh, det är så mycket som jag egentligen vill göra; plinka på gitarren! Plåga grannarna (Per) med en blockflöjtsaria eller ännu bättre; plocka fram lite färger akvarell eller textilfärg.. Men det fastnar i en overksam frustration och kreativiteten självdör när mina jäspningar tar slut på syret!
 
Det jag försöker säga är: jag är trött efter en stressig arbetsdag! 
 
Någonting har hänt, eller så är det bara efterdyningar av semesterlättjan! Vill byta jobb! Göra något nytt! Vill vara rädd om min kropp; min lilla skolios, min felroterande höft!! mmmm, jag vet det låter konstigt, men det känns ibland som att över och underkropp är på väg åt olika håll - tur att de är sams än så länge!
Ena benet är kortare än det andra - ja, ni hör! Hur länge ska den kroppen hålla inom vården.. Oj, oj - vilket gnäll!
 
Ingenting blir bättre av "gnäll", men det kan vara en början till en förändring när fröet väl har landat!! Men, vem vet; imorgon kanske jag kommer hem alldeles uppfylld av kärlek till kollegor och goa pensionärer..
Morgondagen är en ny dag!
 
  Olga ringde. En 4-årig pojke på barnhemmet är sjuk och behöver sjukvård.. Kan du ta med smycken till jobbet och sälja? -Syftet är ju gott" så de har köpt ett gängoch jag ska sätta över pengarna strax.. ja de är för söta på jobbet och det känns ännu en gång bra att kunna hjälpa till..
 
Fö, så tycker jag att du ska ta å lyssna på you tube, på en som heter Davis rönnegård - han spelar i falun den 26/10
 
Tjingeling
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik

 
...du & jag Ruben!! Det är kanske livets mening att våra vägar har korsats, eller så är det bara jag som har resengerat?
Du lille knallhatt från de afrikanska vidderna som driver mig stundvis till vansinne och likaledes, stundvis till..han är så mild och fin (innomhus) så man blir alldeles förälskad i hans lilla uppenbarelse!
 
Är tacksam att jag oftats är ensam på våra promenader: Nämen lilla bubben då" låter det när han stannar upp för att kolla om det är någon, på andra sidan kopplet! Ååh, den där söliga "mormorn" - ser han ut att tänka, frustrar lite och ger sig ut på jakt efter grässtrået som vajar 1m bort!
 
Å jag är så fånig att jag oftats inte vill hämma det vilda som fortfarande finns i honom. Han är dock bara tredje generationen här i Sverige. Farfar, eller mormor hans strövade fortfarande fritt och visste inte att det fanns människor som satte halsband på´rom.. 
 
Och jag är absolut inte den rätta att uppfostra en hund, är alldeles för okonsekvent och dessutom så är jag ju "mormor" och de får skämma bort sina barnbarn!!
 
Och det där med begreppen hund kan man ju diskutera - han är en Basenji!!
 
 
                       Ja, matte kom hem på besök och åkte lika fort till en kompis i Sundsvall. 
 
Japp, så kan det bli när det inte blev som det var tänkt. Hursomhelst, så blev det en mjukstart efter semestern; har jobbat tre dagar och nu är jag ledig tre!! Skönt - kände mig helt slut efter dem dagarna och undrade lite smått, hur ska jag orka?
Men, det tar väl lite tid att komma igång, jag som precis hade börjat komma in i semesterlunket utan inre stress!!
Ska verkligen försöka att komma ihåg att dagarna som kommer, kan man bara ta en i taget!! Alltså inget jäkla planerande frammåt eller bakåt, inte ångra det jag gjorde fel eller inte alls..För det finns alltid möjlighet att göra om och göra bättre om så behövs...
 
Nu ska jag tassa ner i tvättstugan och hänga tvätt..
 
Ha en väldans skön lördag!
 
kram
 
 
 

hej igen

 
Ja, vad skriver man nu då, när vardagen är tillbaka i livet? Var Dag behöver ju inte betyda en monotom återupprepning av gårdagen!! Inte heller befriad från nyfikenhet på vad morgondagen har att ge..
 
I tisdags satte jag mig på min prickiga sadel och trampade lite motvilligt till arbetet. men det där motvilliga försvann i ett nafs. Det var riktigt gott att träffa mina arbetskamrater igen och jargongen var den samma.
 
Men som vanligt så puttrar det av lite kryddade intriger och saltade konflikter, de finns där och ploppar upp ibland som "gott & blandat" i en godisskål. Men oftats tror jag att vi bara helt enkelt tycker om varandra för dem vi är!
 
Jobbet är iallafall som tur är, inte allt här i livet: Ikväll har vi setat i Agnetas trädgård och spånat låtar under bar himmel. En Häger lyfte ur vassen intill, kanske i ren förskräckelse eller hänförelse över skratt och vacker sång - inte vet jag! det kan ju finnas en rent olyrisk förklaring som att den ville sträcka på sig lite!!
 
Det roliga  med kvällen var faktiskt att vi var tre, tre sjungande kvinnor! Maria, en väninna till Agneta ville ansluta sig till oss och hon hade en fin röst, en röst i folkviseton! Det blir säkert jättebra. Ja, det ska bli spännande och se vad det blir av oss tre tillsammans!
Båda Agneta och Maria har erfarenhet att teater och revy och det gör ju det hela ännu mer spännande..
 
Imorgon är det torsdag och Olga och Ruben kommer hem på besök - ska bli roligt!
 
Go´natt
 
 
 
 
 
 
 
 

...sommarminnen

 
                  
 
Jaha, så har tre veckors semester passerat. Tre veckor som redan är ett minne blott, ett minne a´la jo, men sommaren 2013 var bra och varmt var det också" 
 
I helgen har Anette & Ida varit här
 
                 
 
Ja, de kom, de såg och de segrade!! Näe då, skämt å sido.. Men i fredagskväll kom de in genom dörren här -   glada och varma efter en plågsam bilresa utan AC
 
                 
 
Utsikt från Vidablick i Rättvik och en fruktansvärd höjdskräck grusade turistglädjen, men jag/vi överlevde!
 
                 
 
                               Trodde inte att det fanns fler vinklar att fotografera finbilen på...
 
Vi blev inte direkt långrandiga uppe i tornet byggt 1898, snabbt upp och snabbt ner med en hisnande magkänsla som fick Gröna Lund att kännas som en baggis!  Ska erkänna att jag inte har varit på Grönan på evigheters evigheter, men ändå, jämförelsevis så; vill ni spara pengar så kostar en tur upp i tornet 35:-
 
                     
 
Ida gumman var lite lätt road över moster och mammas skräckblandade förtjusning över att i turbofart få njuta av den otroligt vackra vyn över Siljan!
 
                    
 
Örhängena som Anette har på sig har Olga köpt i Uganda och finns i flera färger, med armband och halsband..
 
                    
 
                            Örhängen och armband 50:- Halsband 70:- Går oavkortat till Projektet.
 
Sen blev det en utsökt lunch i Vikarby intill Siljans strand. Rullade vidare mot Mora, stannade till och knatade in i Zorns gamla trädgård
 
                       
 
När vi skulle åka så kom det en liten turistande familj från belgien och beundrade bilen, jag bjöd in deras lilla son på 5-6år att sitta vid ratten - ååh, vad spännande det var!! Och tant Annelie kände sig som en väldigt snäll tant!!
 
Men nu var det långt hem, granar och vatten i all oändlighet passerade medans vägen aldrig tycktes ta slut!
 
                       
 
Söndagen bjöd också på turistaktiviteter. Nu var det Anette som ville återse Björbo.. Björbo är för mig en geografisk fläck på kartan som jag helst unviker, för mycket obearbetade minnen!! Ok, nu blir du kanske nyfiken - men jag kan säga att våran gemensamma far en gång hade ett hus där! Och varför den detaljen, den stackars oskyldiga orten väcker så mycket? Svaret, om jag hittar på´t skulle kunna fylla en hel bok!!
 
Men nu är jag inte sämre än att jag tänkte att det är väl meningen att jag ska åka dit.. sagt och gjort och besöket varade ungefär lika länge som besöket på toppen av Vidablick.
 
Ja, nu vet du det!! Men.. Allt som har varit i livet har format mig till den jag är idag! och jag är ganska nöjd!
 
Efter denna centrifugering av minnen och känslor så blev det full fart till ett smultronställe som var som - 
inte ett plåster, snarare ett bandage för själen
 
                       
 
                       
 
                       
 
                              Vi visade myrorna och skogens alla andra invånare all tänkbar respekt...
 
                      
 
                     
 
                                            ...det var ingen hemma när jag knackade på!!
 
                   
 
                    
 
                     Ett obligatoriskt fikastopp satt fint och kaffet smakade alldeles underbart..
 
                                         Tackade Snöå bruk med ett löfte om återseénde.
 
Åkte hem igen och Per väntade med god mat..
 
Kram från mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                             
 
 
 

...1/8 2013

 
Löpsedlarna lovar värme och jag tyckte morgonvindarna lovade analkande höst.. Men jag tror på vad jag läser, så jag sitter här och väntar på att få dra iväg med cykeln!
Per ska ut och åka Edsel med kompis, själv tycker jag ibland att det kan bli för mycket av det goda..
 
Igår var det då Cruising i Rättvik
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram från mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1/8 Torsdag

 
            
 
Hej igen.. 
 
Vaknade upp till en vemodig känsla av grå vardag. Tristess och mörka moln på himlen! 
Tassade ner i tvättstugan och tryckte in sommarklänningar i maskin och undrade om jag skulle få använda dem igen!
 
Vemodet gjorde djupdykningar i kaffekannan, för att sedan ta sig upp till ytan i lätt fjärilssim och för att sen lyfta mot molnen som hade börjat spricka upp mot en blå himmel och löften om en bra dag!
 
Fläcken på vita klänningen försvann och solen sken! 
 
Trevliga små minnen från dagen innan smög sig på och jagade bort de sista smulorna av vemodet! 
 
Gruppen Babylon vill att Agneta och jag ska vara en del av gruppen! Tjoho, va roligt... Roligt, spännande och lite...läskigt. Läskigt är kanske fel ord i sammanhanget, men det kräver mer tid och engagemang och jag är väl lite orolig att det enkla och roliga försvinner som Agneta och jag har när vi repar försvinner..
 
Men, men.. en får vällan se hur det går och känns!
 
Ringde G:a Elverket i Falun! NU är det bokat och klart - ingen återvändo, det blir ett evenemang för de föräldralösa barnen i Uganda d. 26/10 - Lägg det datumet på minnet och se till att inte boka tvättstugan eller något annat mindre viktigt då!!
 
Meilade runt med information till de redan nu inblandade sen åkte vi och köpte en ny cykel till mig!! 
 
                     
 
Var och fikade med mysig kollega i måndags. Medans vi fikade, pratade och hade det gott i solskenet, så var det någon som tyckte det var dags för min cykel skulle byta ägare - lite trist kan jag tycka!
 
Nu står den nya "Bettan" fastkättrad i källaren och extra lås är inköpt!! Per och jag var ute och cyklade ikapp igår eftermiddag!
 
Men den absolut bästa nyheten från gårdagen var att Olga har fått jobb på ett gruppboende för psykist funktionshindrade i Huddinge - Härligt, är så glad för hennes skull. 
 
Ja, allt löser sig till det bästa..
 
Idag ska våra lårmuskler få vila och "Bettan" likaså.. Det är Cruising i Rättvik idag!
 
               
                                         Bilden har ingenting med textens innehåll att göra!!
 
                                           Ha en förträffligt skön dag och var rädda om er..
 
Kram
 
 
 
 
 

RSS 2.0