daggvåt spindelväv

 
Tidig, lite kylig morgon och daggen ligger som en väv över gräsmattan. Längtar ut i skogen och ser för mitt inre hur morgonsolen glittrar i daggvåt spindelväv.
Om jag fortsätter att traska runt i naturen i fantasin så ser jag även framför mig hur det tronar gula kantareller i en solbelyst dunge - Längtar ut, längtar efter att sitta med en termos kaffe på en stubbe och känna doften av sommarvarm skog.
 
Men det är på något sätt mycket annat att göra, ska glädja mig över glittrande parkettgolv & dammfria fönsterbrädor istället. På lördag kommer mina kära syskon Åke & Anette med familjer hit med avsikt att fira min analkande födelsedag.
 
Har varit hemma från jobbet i två dagar, så jag har lovat mig själv att ta det lungt - inte fara fram med topz och tandborste, för att få det hysteriskt rent och perfekt..
I fredags fick jag, nu ska vi inte svära; men jag fick nå så grönj**ligt ont i v.ben..Haltade fram i helgen och insåg att måndagen inte skulle bli annorlunda.
 
Det kommer från ryggen och jag har dammat av mitt "träningsprogram" från tidigare sessionener med ryggont och sjukgymnast.
Så än en gång så har den gigantiska pilatesbollen som tar upp hela vardagsrummet blivit en gåva från ovan.. och det är betydligt bättre redan, men som sagt - ska ta det lungt!!
 
Nej, men nu har jag inte tid att sitta här. Ska studsa runt lite på Pilatesbollen, äta en god och välgörande grötfrukost och låta dagen komma. Och jag är redo med dammvippan i hand..
 
Ha en bra dag

...en regning dag

 
 
En regnig dag kan man åka till Torsångs cafe, njuta av varm äppelpaj med vaniljsås och kaffe..
 
Det är inte lönt att klaga på vädret, det blir inte bättre av det. Du blir bara lika sur som vädret - till absolut ingen nytta!!
 
Kram

Musli

 
Det är inte bara av ondo att vi upplever den regnigaste sommaren i mannamine. Det frodas och växer i naturen; blåbären kommer enligt osäker källa vara gigantiska! Svampen kommer att gå till attack och hoppa självmant ner i svampkorgen.
Äppelträden dignar av kart. Om inte diverse insekter tar tillfället i akt att föröka sig lavinartat pga tillgången på mat och fukt så kommer hösten att bjuda på mången äppel och blåbärspaj..
 
Jag tvuvstartade äppelsäsongen med att köpa en påse torkade.. Av det gjorde jag musli!!
På begäran tänkte jag nu skriva mitt recept på "min" musli.. Lite svårt, för jag brukar oftats höfta; men ungefär så här gör man då:
 
 
Blanda ca 2dl honung med 1dl rapsolja
(blanda i 2dl torkade äppelbitar +1msk kanel-låt stå och dra ett tag)
 
Sno ihop de torra ingredienserna:
1½ l havregryn
1½ dl vetekli
1dl krossat bovete
½ dl linfrön
½dl skalade sesamfrön
 
Blanda i honungs/olje kletet i det torra. Bäst bliré om du använder ett par väldigt rengjorda händer och fördelar tills allt är ordentligt blandat, känns det för torrt kan du ha i mera olja.
Lägg det på en plåt och stoppa in det i en 125 grader varm ugn och låt det stå ca 20-30min eller tills det fått färg. Rör om lite då och då..
 
Istället för äppel & kanel kan du ha tex nötter, torkade aprikoser, kokos eller vad du nu tycker är gott.
 
Avnjutes bäst med kylskåpskall fil.
 
 
 
 
 

...likt en sprändas spröda vinge

 
Förgårdagen är historia, men ändå kvalifiserad nog att berätta för kommande barnbarn och här..
 
Vi sjöng på Gullnäsgården, på en liten utomhusscen akompanjerade av fiskmåsar och Tommy O:s briljanta gitarrspel.
Det var en mäktig känsla att stå där omgiven av Guds fria natur och göra det som är roligast av allt; att sjunga!
Publiken satt uppradade på träbänkar och det var sommarkväll.
 
Vi sjöng bla våra solosånger, Ella var först ut; förvandlade sig till ett midsommarväsen och sjöng "Jag lindar av olvon", sen gav Agneta mig gåshud då hon sjöng Cat Stevens "Morning has broken".
Ja sen var det dags för mig att klämma i med Fred Åkerströms "Jag ger dig min morgon". I tredje versens början så lyder texten: Likt en sländas spröda vinge ögat skälver, så vackert och poetiskt, men jag vill så gärna sjunga: likt en sprändas spröda vinge och så gjorde jag och det kändes som ett typexempel på en Freudiansk felsägning.
 
Ingen skulle ha märkt något om vi inte hade börjat skrattat. Men fnissvabrottet till trots så gick det riktigt bra och vi avslutade med Summertime och det passade ju alldeles ypperligt när regnmolnen för en gångs skull släppt fram solen som sken så generöst på oss och publiken.
 
Ja nu ska vi inte sjunga förns den 26/8 och det i en kyrka i Falun. Det är någon slags mässa och det känns lite skrämmande religiöst, vi har inte sakrala psalmer på våran reportoar. Men, men det är då. Då är då och nu är nu!!
 
Tjingeling
 
 

En rubrik

 
Pust och stön..
Vet inte vad som flög i mig när jag kom hem? Resterna av en fågel på köksmattan drog igång en städiver sällan skådad...Det var några fjädrar kvar av, vad jag tror var en Talgoxe. Såg så ut.
 
Det är rätt märkligt; Ella lämnar inte ballkongen och Babben, ja hon är ju, lite lätt överviktig. Brukar ärligt talat kalla henne Fläskfia. Det är svårt att föreställa sig damen i fråga, smyga fram tyst och sedan övermanna bytet med en katts förväntade smidighet.
 
Men hur som helst så låg denna bakteriehärd på köksmattan (frid åt dess minne) och jag han inte få av mig skorna innan mattan var ute på ballkongen. Sen gick resten av bara farten; byte av gardiner, avtorkade köksluckor, dammsugning, golvtvättning. Putsade kökslampan gjorde jag också osv, osv..
 
Ja och nu sitter jag här lagom mör och i behov av en dusch.
 
Och till min stora fasa så märkte jag just att orden tog slut, så det är väl meningen att jag ska hoppa in i duschen!!
 
Tjingeling

RSS 2.0