27/3

 
Har aldrig blivit frisk från en förkylning som snabbt som den här gången, tror att lösningen låg i vitaminpillret Babylon och ett inplanerat rep i Falun:
 
              
 
                                
 
           
 
                           
 
                               Det gick bra och vi var glada och nöjda allihop (tror jag). 
 
Per, min make och manager!! kom och skjutsade hem oss.. Somnade sen nöjd och glad!
 
Glad Påsk på er
 
 
 
 

28/3


 
 Spänningen var olidlig, att stå och lyssna på en vårtrött V8 som försöker att hosta sig i form efter en ändlöst lång vintervila är...minst sagt spännande!
Men så plötsligt bestämde den sig för att gå igång:
 
                                    
 
                                   
 
                                   
 
                        Galonklädseln var iskall, men hjärtat och solen sken. Per greppade ratten 
 
                                   
 
                                            och vi gled iväg under klarblå himmel.
 
Per satt i cd-magasinet och första låt ut var som vanligt!: On the road again med Canned Heat. Härligt! Vi åkte genom Säter, Fäggeby, Långshyttan, sträckte på benen i Stjärnsund
 
                         
 
                         Skaren var härligt glittrande och vårspröd, på väg att försvinna..
 
Andäktigt vackert och Camilla från Bollnäs ringde och sjöng i mitt öra, lite nervös inför "Kultursoppan". men du! Även OM det skulle gå åt skogen, så kan ingen ta ifrån oss känslan av att ha vågat, haft modet att göra det vi tycker om att göra.. Puss på dig, är så glad och tacksam att du kommer och sjunger med oss!
 
Sen blev det lunchbuffe i Hedemora..
 
Resten av skärtorsdagen blev alldeles prima på alla sätt och vis.. Kvasten hade jag tyvärr inlämnad på service, så det blev att stanna hemma!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

prosit

 
En liten försynt nysning, följt av en; Är jag på väg att bli sjuk känsla? En tanke som jag på en tiondelssekunds förträngde, tills nästa nysning som ökat i omfång fick känslan att vakna till liv igen..
 
Känslan blev verklighet och det blev en; vårdavmigsjälvdag!! Visst, jag började dagen med honungsvatten och en tsk...rapsolja (urk). Rapsolja innehåller naturligt Cortison och vi brukar ta oss en hutt innan vi ska sjunga.. Men det där med att vårda sig själv, ligga still och läsa en god bok fungerar inte riktigt - men jag ska göra ett försök sen. 
 
Aldrig förr vaknar väl städlusten som när man är sjuk!! Är det så för er också, eller? Rastlösheten river och dammet yr i solstrålarna som värmer parketten! 
Dammsugaren har lyckats ta sig ut ur städskåpet, ligger fint och tålmodigt på köksgolvet och bara väntar..
 
Ja, ja..Nog om det!! Per ringde förut och berättade glädjestrålande att han har har blivit erbjuden ett långtidsvikariat i köket på äldreboendet Kungsljuset! Kul, vi har ett himla flyt nu hela familjen, härligt.. En liten förkylning känns egentligen som en parantes i sammanhanget!! Prosit*
 
Imorgon ska vi repa med Babylon, så nu blir det te å äta vitlök, hinka honungsvatten mm mm..
 
Men nu skruvade dammsugaren rastlöst på sig, så jag ska ta en liten svängom här i köket..
 
Kram på er
 
 

hej

                                      
 
Var på ett fantastiskt föredrag igår... Det var Olga som fick förfoga över kyrkans lokaler, med Power-point och en egen utslällning med foton från Uganda lotsade hon in oss i en värld av kampanda och engagemang.
 
Hon började med att berätta om landets historia, en historia som kantad av diktaturer, folkmord, förtryck och svält. Många har entrat tronen som envåldshärskare efter Idi Amin och landet har inte fått en chans att återhämta sig.
 
Idag är det största hotet HIV/Aids. Dödstalen är höga och kvar finns idag ca 1,4 miljoner föräldralösa barn..
 
Föräldralösa barn som behöver boende, mat för dagen och undervisning!!
 
För att göra historien kort, jag har ju skrivit om att en man vid namn Christopher Wamala som arbetar för och med många av de här barnen för att hjälpa dem till ett bättre liv. Han tog kontakt med Olga och bad om hjälp med att starta upp ett barnhem!
 
Därav föredraget igår...
 
Det behövs sponsorer, bidragivare, faddrar. Jag har själv blivit extra "mamma" till en tjej som heter Fiona.
 
Vill du veta mer så gå in på: http://ozl897.wix.com/mirembeproject eller ring direkt till Olga: 0704655907
 
                                               
 
Puss & kram från mig och ha en fantastiskt bra dag.. Nu ska jag ta å stoppa i mig frukost och åka och se om Ingela på IOGT har tid och växla några ord med mig inför den 20:e 
Efter det blir det ett förhoppningsvis muntert kvällspass!!
 
                                               
 

Uganda och Kultursöppe

 
Det är alldeles fantastiskt!! Stora projekt på alla håll och kanter: Olga har rott iland sitt evenemang för barnen i Uganda som behöver ett boende och är nu registrerad på skatteverk och bank med ett bank-giro. 
Så det som fattas där är naturligtvis...pengar. 
"Kultursöppan" har fått en egen liten Facebookssida.. det är lite finslipning kvar! Sen gäller det att få självaste logistiken att fungera.
 
Igår tog jag mig en rask promenad i kyla och vämande vårsol. En ensam Blåmes satt i godan ro på en gren och sjöng, den gjorde mig lite vårglad.. Även fast det har varit ovanligt bitande kallt i Mars så har ju våren smygit sig på med fågelsång och ljusare dagar..
 
45min tog det att gå hemifrån till ICA-Maxi där jag mötte Agneta - Vi styrde efter ett tag kosan hemmåt hit igen, sjöng, pratade, åt och planerade lite inför d.20:e.
 
Just i detta nu så skiner solen igenom Hibiskusens frodiga bladverk i vardagsrummet, katterna sovar, Per jobbar och jag väntar på att håret ska torka så att jag kan ta mig en promenad..
 
Ha en jätteskön dag allihopa/kram
 
 

Förebild

 
Jag har fått en ny förebild här i livet; en vacker, graciös medelålders dam som, på ett naturligt sätt vet att ta plats och inte skäms över sin vilja att fullkomligen vältra sig i livets goda.
Tanken på vad andra ska tro existerar inte, hon är inte heller rädd och orolig för att göra andra besvikna genom att inte vara till lags.
 
Näe, hon vandrar genom livet med huvudet högt: stolt som bara en...katt kan.
 

Kung Bore

 
 
Nu jäklar är det dags att göra uppror!! Ont anande så har vi blivit utsatta för en Monarkikupp. Japp, en självutnämnd kung har greppat tag i våra, in i benmärgen frusna själar! Utan pardon med en militärisk diciplin måste vi böja oss under hans ego.
 
Han skulle ha abdikerat för länge sen, men i år vill han verkligen inte släppa taget! Snön yr och han dansar väl Tango med någon förförisk isprinsessa, medans vi små går i täckbyxor, halsdukar och vantar...
 
Visst brukar vi välkomna honom; de första dalande snöflingorna och inte vill vi fira jul utan att han har svängt sitt trollspö över våra landskap. Men nu räcker det!!
 
Åh, vad skönt det var att få ondgöra sig lite över vädret, nu känns allt mycket bättre..Det går ju inte att göra något åt eländet!!
 
Kram på er och klä er ordentligt

Aspeboda bygdegård

 
Se på fasen, jag överlevde igen och började inte sjunga internationalen baklänges i ren nervositet.. 
Babylon rivstartade med några härligt svängande låtar - jag kunde inte sitta still så det var en lite lätt anfådd Annelie som entrade scen!!
 
Tack och lov så var det  mellanspel efter 2:a versen. Då tog jag tillfället i akt att pusta ut och andas.
 
 
 
Ja, det var faktiskt riktigt roligt, nervositeten försvann och jag kunde säga "hej publiken" - Det kändes klokt och genomtänkt!!
 
Nåväl för att göra denna lilla korta historia ännu kortare!! så kan jag säga att vi kom hem klockan 24:00 och sen låg jag klarvaken hur länge som helst..
 
Det var en trött Annelie som klev upp 05.30 på söndagsmorgonen och for iväg till jobbet!! Men det är historia och idag är jag ledig..
 
Puss & kram
 
 !!
 
 

...hej

 
                        
 
                                 Hur rikt kan ett liv vara? Oavsett saldot på kontot?? 
 
Igår samlades vi igen i Olssons stuga i Wassbo. Åt gott och nyttigt, sjöng, lyssnade och njöt av samvaron
 
Ni vet ABBA-gänget, de där som var populära på 70 - 80 talet!! Agneta, Benny etc.. Vi är då inte sämre, så vi heter nu TARA: Tommy, Agneta, Rolf och jag då! 
Visst skulle vi kunna kasta om bokstäverna, men vem vill gå och lyssna på en grupp som heter tex: RATA? 
 
Det var ljust och solen sken så underbart när vi strålade samman igår - det  kändes som en evighet sen vi sågs i dagsljus!! Med sol i sinnet och sol som letade sig in genom vintergrå fönsterrutor var det bara att sätta igång och vi nötte på våra solosånger!!
 
Mitt i en tugga av vegetarisk gryta blev jag påmind om hur läskigt nervöst det  ändå är att sjunga inför folk!! Knepig ekvation och man kan undra vad det är för drivkrafter som ligger bakom!
Rolf frågade om jag ville komma till Aspeboda bygdegård på lördag och sjunga Vintersaga tillsammans med Babylon. Gulp, förhindrade en nervös svettdroppe att trilla ner i grytan: ja fy f*n vad läskigt, hur ska jag kunna motstå?
 
Aspeboda bygdegård bjuder på Vinterfestival på lördag 19.00-01.00
 
                          
 
                                         Låt mig presentera det härliga gänget BABYLON
 
Idag är det hur som haver tisdag, jag ska jobba kväll. Men innan det ska jag hinna ut på en runda med lille Ruben. Så jag säger: Tack och hej och var rädda om er
 
 
 
 
 

...vår

 
Jag gick och blundade, lät solens uv-strålning smeka mitt vinterbleka ansikte samtidigt som Olga berättade om en bilfärd tillsammans med en katolsk präst i södra Uganda för snart 2 år sen.
Hon skrattade vid minnet, för de hade lyssnat på Gyllene tider på högsta volym.
 
Det var tur att hon hade koll på mor sin, annars hade jag säkert gått in i en lyktstolpe - jag njöt av solen och hennes anekdoter från Uganda.
 
Termometern visade på flera envisa minusgrader och kylan gjorde sig påmind i skuggan, men i solen visade våren upp sig i en blygsam skrud
 
 
 
Just i detta nu lättar dimman över de solbelysta bergen här utanför och jag är säker på att det kommer bli en bra dag i dag! 
 
Kram från mig
 
 
 
 
 

....det är du verkligen värd

"Låt mig värma din frusna sjäääl, blåsa på falnande glöd. Göra trasiiig lääängtan hel, innan den lägger sig dööööd... "
 
Vi sjöng av hjärtats lust, medans kaffebryggaren puttrade och pös ut löfte om varmt, gott, nybryggt kaffe. Ute på farstubron stod en stor svart katt med yvig svans och ville in. 
 
Tommy och Rolf jammade samspelt på varsin gitarr till våran skönsång..
 
Så kan det te sig en tisdagskväll i mars när en nyutsprungen kulturelit från en annan del av... Borlänge träffas!!
 
"ge dig nyyy insperatioooon, att leeevaaaa..."  "Låt mig bjuda på mig sjäääälv, det är du verkligen väääärd..."
 
Paus och kupade händer om  varm keramikmugg ute på farstubron där katten strök sig mot benen - katten som egentligen bor någon annanstans!!
 
Robert Brobergs; Låt mig värma din frusna själ sitter som en smäck och överaskande nog så kan vi texten alldeles utantill!! Det är annars lite svårt att få texterna att fastna.
 
Många gånger har vi stått och stirrat på låttexten med typsnitt 18 och läsglasögonen på nästippen samtidigt som vi sjungit.. hehe, men jag måste säga att jag tycker det har gått bra ändå. Vi har det ju roligt och det ÄR huvudsaken. 
 
Roligt och...vi har lärt oss att våga; våga bjuda på oss själva! 
 
I morgon torsdag ska jag sätta mig och ta, tag i marknadsföringsbiten - jesses vad pretansiöst det låter. I första hand så liter jag och hoppas på "mun-mot-mun metoden" Men någon form av affisch ska det bli - vi har ju ett mål och det är att överskottet av eventuella intäkter ska gå till behövande barn.
Barn till föräldrar som har tappat greppet om föräldraansvaret och livet. Vi vill att de ska få uppleva något roligt tillsammans i sommar och bara få vara barn.
 
Så det så, pilutta dig...
 
 
 
 
 
 

...varför inte!!

 
 Hej Jenny och ni andra. Hoppas da´n har börjat bra så här långt!!  Själv så, ja..inga överaskningar än så länge. Tvättstugan var sig lik, fast det var länge sen vi sågs!
 
Ååh ve, denna skrivtorka!! Satt i soffan och hade ett helt inlägg klart i huvudet, det var innehållsrikt, välformulerat och framförallt inget öga skulle vara torrt efter att ni hade läst det.. Men det försvann, snurrar nog runt bland lakan och frottehandukarna..
 
Tänkte skriva om en liten flicka i ett avlägset land som heter Uganda, ja det är ju inte nästgårds precis! Hennes pappa dog tidigt i HIV och flickans mamma började arbeta på en bar för att kunna försörja de två och låta flickan gå i skolan.
 
Men, vi kan kalla flickan Mirembe. Mirembes mamma hade till slut inte råd att låta henne fortsätta skolan och alternativet blev att tillbringa dagarna på en smutsig, inte allt för barnvänlig bar.
 
Jaha och här njuter vi av takdropp och analkande vår - varför bry sig eller ens bemöda sig att läsa om ett tragiskt människoöde, bland tusen andra.. Tja, varför inte säger jag då!!
 
Det finns, tack och lov; eldsjälar överallt i världen och så även där. Vuxna som arbetar för att dessa barn ska få mat för dagen och få gå i skola.
 
Ideélla krafter i all ära, men skolgång, mat och boende för de barn som förlorat sina föräldrar kostar. Så vad gör man då, jo man drar sig till minnes en ung kvinna med ett osedvanligt stort hjärta som arbetade som Volontär på ett barnhem sommaren -11.
 
 
Kontaktar henne, ber om hjälp att få fram sponsorer o.dyl. 
 
Vilken fullträff, så nu traskar det omkring en eldsjäl även här i Borlänge som njuter av takdropp och känslan av att kunna hjälpa de som behöver det som mest.
 
Kanske vill du vara med att stödja detta projekt och vara med på ett barns resa in i vuxenvärlden??
 
Ett bank-giro nummer kommer snart att finnas och vill du vara med på tåget så är du välkommen.
 
Mer information kommer!! och jag ska ta å äta en sen frukost
 
  puss & kram
 
 

 

 

 


RSS 2.0