27/4

 
Den första människa jag såg i morse när cykeln sakta började rulla nerför Hagbacksgatan rök som en skorstenHon rökte inte..Det var kylan som andades i den klara morgonsolen.
 
April är lika nyckfull som den brukar, fast lite i överkant i år.
 
Kunde inte motstå frestelsen att låta cykeln krossa en tunn isskorpa som lagt sitt lock över en pöl, samtidigt som jag tittade ner i det frostbitna diket..
 
Kylan fick mig att cykla lite snabbare och jag var på jobbet en kvart för tidigt!
 
Skönt att mjukstarta en dag som blev som en alldeles vanlig arbetsdag, även fast den ena dagen aldrig är den andra lik..
 
Det här var en liten parantes i största allmänhet, nu ska jag äta lite ost och kex
 
Kram
 
 
 

25/4 Torsdag

   
Ibland kan man bli arg; idag skickade de hem en pensionär från sjukhuset som hade legat inne en hel månad!!
Åkte in för att benen plötsligt inte bar och kommer hem i precis samma skick!! Det hade inte förberetts någonting.. inga hjälpmedel, ingen bostadsanpassning!! 
 
Det första som händer är att personen ramlar på badrumsgolvet. Vilken förnedring när tre personal står och kämpar för att få upp personen från golvet..
 
Våra kroppar och arbetsmiljö tycks inte heller betyda någonting..
 
När jag ändå är arg!! Så kan jag berätta att utanför våran arbetsplats finns en stor parkering, den är för de som arbetar inom Kriminalvården och  SSAB - tjänstemän och mansdominerat!! 
 
Hade det varit en annan tid, kanske en tid då svenska folket, med blandade känslor lärt sig stava till och förstå innebörden av ordet jämställdhet så hade detta faktum att hemtjänstpersonal kan få parkeringsböter om de ställer sig på samma parkeringsplats och att de får betala för att kunna ta bilen till jobbet väckt känslor..
 
Men det finns inga parkeringsplatser till personalen, de som måste ta bilen för att lämna/hämta barn eller över huvud taget få ihop livspusslet får betala ca 4000:- per år i parkeringsavgifter!! 
 
Men nu till något roligare: Här är ett foto på Linda & Ecke som förhöjde stämmningen i lördags
 
 
Och ok, jag ska bjuda på ett foto på TARA
 
 
 
Så ser jag tydligen ut då jag sjunger... 
 
Nåväl, lördagen blev söndag osv.. Det var förbaskat skönt att komma tillbaka till jobbet och landa i vardagen igen..
 
Ha det gott allihopa
 
 
 
 
 
 
 
 
 

130420

 
Min sista tanke igår eller var det imorse var "måtte jag få sova ut i morgon" och katterna lät oss sova tills vi vaknade alldeles av oss själva.. 
Jag var så trött att jag hade kunnat sätta mig i ett hörn och bara gråta, gråta och glädje och utmattning!!
 
Vilken kväll - helt jäkla underbart. Allt flöt på precis som det skulle och det som inte flöt som det skulle, får följa med till nästa gång och göras bättre.. Om det nu blir en nästa gång!!
 
Just nu vill jag bara landa i det här..
 
Tyvärr har jag i nuläget inga foton, det hade varit bra, för orden räcker inte till!! Nu ljuger jag lite för jag har ett foto på underbart, skönsjungande Camilla från Bollnäs
 
 
Olga höll ett föredrag om sitt Uganda projekt och var hur duktig som helst. Sålde egenhändigt gjorda armband, Per hade ordnat med lotteri och hon gjorde sig en hacka hon också till projektet - kul.
 
Det blev 3053:- till Linus-gruppen -så underbart. 
 
Satt imorse på ballkongen och det landade i mig att jag faktikst var grunden till allt det härliga igår, höll på att börja gråta av, ja, jag vet inte vad - alla underbara människor som har varit med på den här resan, alla fantastiska musiker..
 
Åke, Helena och Antonia var på plats och likaså Anette och Ida - tack för att ni kom!
 
Kram på er

Idag är det så dags !!

 
Kan jag, så kan absolut du!! Hoppas att någon går ifrån ikväll med en extra liten gnista av hopp; hm, det kanske inte är omöjligt!! Vad det nu är.. Inte alla kommer på iden att sno ihop, vad som blev en "kultursöppa"!
 
Och ingenting av det här hade varit möjligt utan Agneta, Tommy och alla andra.. 
 
Solen är morgonpigg idag och björkens grenar rör sig sakta i vinden. Tragik och död på radion, men björken svajar vidare och man kan inte göra annat än att skänka de drabbade en tanke..
 
Igår var det full fart på Svanen! Vet inte hur många det var som huserade, skar och hackade i köket innan sopporna började ta form både för ögat och..näsan! det doftade så gott.. Som en händelse blev det två olika soppor; deras smaklökar ledde in dem på olika vägar - men vad gör det!? 
 
Sen så ställdes det in ljud och ljus, vi bar bord och stolar, la på dukar. Kollade toaletterna. Olga och Ulla satt och blåste ballonger så de blev alldeles blåa.. Och sist men inte minst ett sista rep som gick och kändes riktigt bra och går det inte lika bra ikväll så är det bara så.. Ella kom och rockade loss till två låtar!
 
Ja, nu är klockan 07:26, ska stryka min klänning, hoppa i duschen, äta frukost. Sen kommer Irene och hämtar mig 10:00 för vidare färd till Svanen. Min älskade make ska baka "kärleksmums" som kommer att säljas på plats!
 
Puss på er

Konferens!!

 
Presskonferenser är ju till för de andra..typ; om Stones ska ut på världsturne eller om Zlatan får ont i en vadmuskel..
I lördags hade..jag!! "presskonferens på Peace & Love för DT. En fotograf med ett gigantiskt objektiv gjorde mig mer än lovligt nervööös - jag som blir sååå ful på kort!
 
Ämnet var naturligtvis den stundande "Kultursöppan", som går av stapeln redan imorgon. Fotografen gjorde sitt jobb ganska bra ändå och får ha jobbet kvar!!
 
Journalisten var en stor, lugn och trygg människa a´la Lassgård och det kändes bra att prata med vedebörande. 
 
Men, men..Jag får försöka tänka bort denna lilla "egotripp" som det känns och tänka på syftet, syftet är gott och syftet är att ha kul!!
 
Ja, jäklar vilken resa: Ett möte på ett övergångsställe med Andrea som skulle till bibblan och skriva och jag som skulle åt andra hållet!! Innan det hade slagit om till rött han jag tänka att vi borde göra något tillsammans...
 
Sagt och gjort, tanke blev till verklighet och imorgon är det dags..
 
Ikväll ska vi träffas och fixa iordning lokalen, stämma stämbanden en sista gång. laila ska koka soppa och ja, det blir helt säkert en alldeles underbar kväll
 
KRAM på er
 
 

Oj

Oj, oj..länge sen jag skrev; dagarna rusar iväg och jag hinner inte med.
Premiärnerverna börjar spela mig ett gigantiskt spratt, senaste repet i måndags gick...inte alls!! Sjöng fel, tonerna sprang och låste in sig på toa och jag fick hitta på alldeles egna..

Men samtidigt så börjar denna underbara resa att nå sitt slut, the grand final står för dörren och det ska verkligen, trots skenande nerver, bli så kul!!

Men det är mycket som snurrar i huvudet, ibland tar de form av riktiga katastroftankar a´la ramla ner från scen! Sen ska det handlas å, vi ska ju bjuda på soppa och annat!
Söta, goa Irene ska baka matbröd på plats och vad ska man ha på sig??
Ja, den klänningen är ju fin, men vad ska det va för skor till det?
Färga håret igen kanske??

Samtidigt så kämpar jag för att hålla fokus och vara i "en dag i taget". Går ju inte så bra att vara i nuet om tankarna fladdrar iväg åt alla håll och kanter!!
Just NU, så sitter jag här, funderar på om jag möjligtvis kan komma på någe mer klokt och genomtänk att skriva..
Har en ledig dag och ska dricka morgonkaffe med min lille gubbe

Puss och kram

RSS 2.0