....foton

 
                   
 
Ja, jag lär väl bli lite "tjatig" ett tag här! Men det är så häftigt! Olga är verkligen där, där bakom kameran.. Undrar hur det känns, om hon behöver nypa sig i armen för att inse att det inte är en dröm?!
 
Men, det har varit mycket intryck och mycket mera fattigdom än hon såg förra gången 2011
 
 
                
Om jag inte misstar mig så är det Christoffer till höger i bild. Han som kom på den briljanta iden att be Olga om hjälp!!
                
 
                
 
Ja det var några foton och ord så här på kvällskvisten. Hoppas att allt är bra med er. Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 maj

 
 "Sitter i Entabbe nu och äter mango, vi ska strax åka vidare till Masaka. Allt är jättebra"
 
Det är så det ska vara: Olga med en solmogen mango i sin hand och i sitt älskade Uganda!! 
 
Googlade på Entabbe! Det är en stad som ligger intill Victoriasjön och mest känt för ett blodigt gisslandrama någongång på 70-talet!!
Det sistnämnda tyckte jag var överflödig information för en mor i Borlänge!! 
 
Äsch då, jag är inte såå orolig, det kommer att gå bra allting.
 
Ja nu är vi ställföreträdande husse och matte här till Ruben. Ruben den vilde!! Igår höll jag på att; ja vad ska jag skriva så att ingen extremdjurvän anmäler mig??
Hm, jag höll på att göra processen kort me´han... Men idag så tog jag med mig en rejäl dos tålamod och promenaden i skogen blev både skön och harmonisk!!
 
Försommaren stod i full skrud med humleblomster
 
 
och Skogsstjärnor
 
 
Ett litet kronblad var  kantstött, men så kan det ju vara här i livet!! Det kantstötta kan vara vackert ändå och växa och frodas!
 
 
 

En torsdag i maj

                         
 
En inte allt för vanlig dag kan te sig så här: Upp sju, hämta hem Ruben för att Olga jobbar! Dusch, frukost; åka till Torsång med en passionerat förälskad människa bakom ratten - människor i det tillståndet är inte alltid tillförlitliga, men kan bjuda på ett och annat fniss: vi åkte förbi en hästhage med ett litet föl "Titta vilken söt kalv"!!
 
Helt rätt fick hon äta upp den lilla felsägningen resten av umgängestiden!! som innehöll en fika på Torsångs café med gäst
 
 
Gråsparvshannen tycktes rätt nöjd över smulorna från hallonpajen.
 
Sen tog vi en lång, skön promenad genom snirkliga skogsstigar tills vi kom fram till en kohage, som dock inte innehöll några föl!!
 
 
Tiden går fort när man har det både trevligt och roligt så helt plötsligt, kan det tyckas så stod Per och jag utanför Olgas jobb och väntade för färd in mot Falun!!
 
Japp, växla till sig lite fickpengar kan ju vara bra inför resan - sagt och gjort! Sen var det vidare färd mot Sveriges Radios kontor i Falun där Olga blev intervjuvad om sitt projekt!! Så häftigt
 
Sen förstår ni, så var det dags för föredrag om Uganda och projektet på biblioteket i Borlänge!! Jag är mäkta imponerad och stolt. 
 
Hon gört så jäkla bra, först en historisk återblick om landet, diktaturer etc, etc..sedan berättade hon om hur HIV/Aids har skördat nästan en hel generation människor och de föräldralösa barnen som är kvar och sen hur hennes eget engagemang har vuxit..
 
 
Här pågår förberedelser inför föredraget
 
 
 
Hon var rätt nöjd med dagen tror jag, när det väl var dags att dra ner rullgardinen! Och det var jag med: stolt att jag får hänga med på ett hörn!!
 
Kram på er
 
 
 
 
 
 
 
 

...en dag!!

 
En dag på jobbet; Såg ut som att jag hade rullat mig i en leråker efter att i exakt 53 minuter ägnat mig åt att plantera 3 rosenbuskar hos en som misstroget beskådade mitt förehavande. 
 
I samma skepnad traskade jag iväg till nästa dam som gärna ville till cafe Almas!! Vet inte, det förtäljer inte historien; om det var min leriga uppenbarelse som fick henne att vilja stanna hemma!
 
Senare; "det är så roligt när du kommer, tycker om att prata med dig!" Själv hade jag inte fått en syl i vädret på ca 30min - men alltid roligt när man är uppskattad!!
 
Efter jobbet tog Olga, Ruben och jag en skön promenad och satt på en brygga och blickade ut över Dalälven, det var behövligt och meditation för själen!
 
Tack och hej!

hej

 
En hel helg har passerat, tre dagars ledighet och nu väntar ett kvällspass i kommunen tjänst!! Tjoho, min glädje vet inga gränser..
Om du tolkar in en ton av ironi i det sistnämnda? Så är det en sanning med modifikation för jag tycker om mina söta goa arbetskamrater och det är alltid kul att träffa dem!! Men tre dagars ledighet till skulle inte sitta fel..
 
Men det är med önsketänkande kan man ju vända ut och in på i all oändlighet och det är en ganska meninglös tankeverksamhet.. Så länge det förblir en tanke som sätter krokben på det som är!
                  
 
lördags hade vi grill/hejdå, ha det så bra i Uganda fest för Olga! Det var så mysigt.. Mysigt och gott är verkligen rätt ord!
 
                  
 
                                                  Det gick livat till i trädgårn! 
 
                  
Ja, lördagen var verkligen jättehärlig på alla tänkbara sätt och söndagen blev inte heller så dum!
Molnen inspererade till en sväng om med dammsugaren, sen blev det en spontan middagsbjudning och jag var ganska nöjd med att det var jag för en gång skull stod för matlagningen!!
 
Det där med att vara gift med en kock som är van att styra upp i köket  är inte alltid det lättaste, det tär på självförtroendet. 
Men nu har jag kryddat självförtroendet med lite vitlök och basilika, en skvätt tomatpuré och grönsaksbuljong, så nu kan det inte bli fel!!
 
Japp, det var det! Vad har du gjort i helgen då?
 
Puss & kram
 
 
 


cykelpump

 
Gjorde min cykel och mina lårmuskler en stor tjänst idag - pumpade däcken!! Hur lätt flög jag inte fram efter det..
Det är ungefär som när man gör något bra för sig själv som laddar de inre batterierna, funderar ett tag över det som var så enkelt, varför gjorde jag det inte tidigare!?
 
Allt går på halvfart, orken vill inte och du kan inte förstå vad som riktigt är fel, men så kommer en cykelpump insnubblandes in i ditt liv.
Det kanske är så att vi, jag behöver gå på halvfart ibland, låta skuggan hinna ikapp så att du ser det som är bra i livet!
 
Imorse på jobbet sa jag att "idag känner jag mig såå Anneliesnurrig" Fick till svar: Jamen då så, då är allt som det ska och ett leénde. Blev glad över svaret, behöver inte vara på hugget jämnt, rätt ok ändå!!
 
Tidigt, tidigt imorse; innan väckarklockan ens hade börjat fundera på att ringa så fick jag ett SMS: "Jag ska läsa poesi idag på Tuna-gården och han som ska sjunga är sjuk! Kan du?" Ungefär så.. Hur härligt skulle det inte vara att få klämma i med "Pärleporten" tillsammans med tacksamma pensionärer!
Men plikten framförallt, så jag trampade iväg till jobbet och var rätt nöjd med det!
 
Fast ännu nöjdare är jag över att jag är ledig i tre dagar nu 
 
KRAM
 
                                 

rubrik

 
Naturreservat med Raukar och allt det som hör det vindpinade kustlandskapet till gör inte en komplett Gotlandsvistelse.. Näe, fulländad blir den inte förns man har hyrt en varsin cykel.
Det blev dock ingen tandemcykel, även fast jag gärna hade velat!!
 
Att cykla innanför murarna är en skakig upplevelse och jag kan tro att affärerna har en liten försäljningstopp av sportbehåar under semestersäsongen! 
 
Det var betydligt behagligare att cykla på utsidan av muren
 
 
 
 
Och här står jag iklädd ett impulsköp, sällan skådat!! De hängde utanför butiken, jag tvärbromsa, gick in; frågade var hon hade byxorna som hängde utanför?! Menar du de här" Jopp, sade jag - tog dem, betalade, gick ut och var alldeles lycklig i själen.. Så kan det gå.
 
Vi trampade vidare, men det tornade upp sig otäcka moln som varslade om det utlovade regnet, så vi gav upp och var ganska nöjda med det!!
 
Ett besök i Botaniska trädgården blev det också!!
 
 
 
 
Ja, sedan en vända till Domkyrkan, tände ett ljus för nära och kära som inte längre finns här
 
 
Ja, så kan man ha det! Nu väntar vardag, arbete och andra trevligheter och otrevligheter! Först ut i detta nu blir ett besök i tvättstugan!!
 
Tjingeling

Lummelunda

 
                   
 
                                                Blåsippor var det gott om..
 
                   
 
                   
 
Här har vi helt plötsligt! En av Lummelundagrottans mindre öppningar. Inte så gästvänlig för besökare, men o så vackert!!
 
                   
 
Ja, det här med att turista tar på krafterna; all frisk luft, alla intryck..Ja, ni vet! Så vi valde bort att krypa ner i besöksgrottan - kyla hade vi fått nog av! Vi åkte till vårat lilla krypin och tog en siesta innan vi åkte ner till hamnen och åt en bröloppsmiddag!
 
 
Tjing
 
 
 

Gotland

 
Ok! Koltrasten är ganska tonsäker på de här breddgraderna också. Tur det, för sakta men säkert smög sig hemlängtan på..
 
 
Men hade vi bott med den här utsikten, så vet jag inte om jag hade velat åka hem!
Kanske inte att sång av Koltrasten hör till denna bild, men likväl sång, eller vad det kallas från måsar, trutar och tärnor som häckade ute på ön Heligholmen!
 
 
Ett gammalt fiskeläger stod tomt och övergivet.
 
 
Så storslaget..
 
 
 
 
 
 
Ett foto till:
 
 
Nu hade vi lagt in backen och var på väg tillbaka till bilen! Det gällde att inte snubbla i ett av alla de otaliga små kaninhålen. Det studsade omkring små kaniner överallt! Så söta så
 
 
Det var stekande hett i bilen när vi for tillbaka till Visby, via Hemse och andra små trivsamma samhällen..
 
Kram från mig
 

Hej igen

Igår, på vår 2:a bröllopsdag släppte vi loss och agerade fullfjädrade turister..
Målet blev Lummelunda grottan, ett grönt, frodigt naturreservat med grottan i focus!!
Men, nu skar det sig lite i turistgenen; att gå ner i en grotta där innetemperaturen konstant ligger på +8 samtidigt som vi äntligen fick njuta av en varm, solig dag...

Ja, det där med fullfjädrade.. kan man kanske omvärdera!!

Dagen innan, alltså på måndagen! åkte vi så långt söderut man kan komma på denna ö.

Hoburgsgubben vinkade glatt åt oss medans Silvertärnorna skri fyllde luftrummet.
Havet och himlen var ett i ett ljuvligt soldis..

Njutningsnivån slog frivolter.. Så himla obeskrivligt vackert.

Vi fortsatte västerut mot Holmhällarna, platsen där Gotland definitivt tar slut! Raukarna tronade i alla tänkbara former och höjd mot blå himmel.

Idag är det onsdag och dagen är fri och oanvänd!! Så vi ska nog lyckas göra något bra utav den å.
Per tog precis bilen och åkte iväg och köpte lite frukost!
Puss på er

hej

Om vi hade varit på gruppresa med PRO, så skulle tillochmed de finna oss synnerligen tråkiga att umgås med.. Somnade tiidigt i våra sängar på Rävhagens vandrarhem.
Utmattade som vi var efter en lång dags resa både geografiskt och i tiden!
Efter Södertälje kom vi ikapp våren! Det gröna nyanserna hade fått en lite mer kaxig attityd och backarna var vita av vitsippsblom.

Nästan framme vid Nynäshamn kantades vägen av idel golfbanor och jag sa till Per att vi borde gå ut och fråga om någon behövde hjälp!!

Långsökt, med jag antar att de hade handikapp i varierande grad.. Fy, va tråkigt!!

Rävhagens vandrarhem föressten, en lång sliten radda av baracker ser ut som taget ur en deckare a'la "morden i Rävhagen", så jag dubbelkollade att dörren var låst när jag vaknade till mitt i natten.

Nu ska jag pussa på min man och imorrn är det två år sedan vi gick sta och gifte oss.

Detta inlägg är skrivet på mobilen, så jag vet inte alls hur resultatet blir.

puss

4/5 LÖRDAG

 
Tittar på "My cat from hell" och tänker på mina väna små pälsdjur som inte gör något mindre än en fluga förnär!
Ella kan förvisso vara lite nyckfull och låter sig inte generas över att hon gör skillnad på folk. Tycker hon inte om dig så fräser hon - japp, så är det!
Babben hon är en tålmodig matrona och den som bestämmer hemma.
 
                              
 
                                                              Ella
 
Alltså, nu är det på det här lilla viset! Jag har olidligt tråkigt. Orkar inte ta mig för någonting och har feber.. Det ända som står till buds i detta nu är att reta upp mig på Vanish reklamen - Den sänder ut konstiga signaler; om du går utanför dörren i mer än 5 minuter så översköljs du av för evigt bestående fläckar och kläderna är bara att kasta.. Men, alltså Om det skulle vara så, så tycker jag att du ska överväga om du inte ska ta och investera i en haklapp. Finns jättefina på marknaden..
 
Nåväl, imorgon hoppas jag må bättre för då åker vi till älskade Gotland, till blommande vallmo
 
                         
 
                              och allt annat som gör denna ö så underbar!!
 
                                                           KRAM
 
 
 
 

3/5 fredag

 
Tittar ut mot ännu kala trädtoppar och grå himmel. Gardinerna som ramar in bilden behöver bytas, men jag är sjuuuk och ack så orkeslös.
 
Jopp, synd om mig idag, men jag känner mig lite irriterad över min oförmåga att stanna upp när kroppen famlar efter nödbromsen!! 
Jo, idag drog jag i nödbromsen så att det flög gnistor ur bromsspåret, men inget torrt fjolårsgräs tog eld..Tack och lov
 
En vecka och mer har jag gått med något som velat bryta ut i kroppen, men jag har tryckt undan det! Har inte tid och inte råd..
 
Samtidigt viskar den vise på min axel att tiden bara är ett ord och råd finns det alltid..
 
                       
 
Men, vet ni vad?! På söndag ska Per och jag åka till Gotland. En hel veckas gemensam semester vid havet. Kanske, kanske att jag doppar stortån i Östersjöns iskalla vatten
 
Hej så länge
 

Just det..

 
Om inte allt för många dagar åker Olga till Uganda.. Jag börjar få resfeber! Soppar bort alla alla tänkbara skräckscenarier som kan blossa upp i tankarna.
Vad kan jag göra? Absolut ingenting, bara hänföras av hennes mod och beslutsamhet!
 
Det roliga med det här är att det bjuder in till delaktighet. Du kan välja att bli delaktig genom att tex bli månadsgivare eller fadder! 
 
Den gamla slitna klyschan: många bäckar små har fått en innebörd. För tänk er om alla i Sverige skulle lämna en enkrona var, då blir det ett dånande vattenfall av bäcken..
 
Bank-giro numret är som följer 163-4294 och det är swedbank
 
Puss & kram
 
 
 
 

1/5

 
 Upp trälar uti alla krater som hungerns bojor lagt uppå..
 
"Ett samhälle för alla..." Sa en talare där på ett solvarmt Sveatorg, men tror folk fortfarande på sådana klyschor? Ja, kanske om det blir ett annat styre, då folk inte blir utförsäkrade o.dyl
 
Jag är inte speciellt insatt vad det gäller det där med politik, men jag vet åt vilket håll mitt hjärta klappar!
 
De klämde i med Internationalen, en falsk ton skar genom skaran. Men det hindrade inte mig att vara på väg att brista i gråt!! Klarar inte av riktigt det där med vaktparader, marcher..det pampiga!!
 
Så nära ligger ändå saknaden efter min egen lilla pappa, hr militärmusiker!
 
 När jag var liten, var jag såå mallig och stolt. 
 
I första klass, kom jag ihåg att jag frågade vart mina klasskamraters pappor arbetade! Visste ju att de flesta jobbade på Järnverket (SSAB), men då fick jag minsann tala om att min pappa var bla musiklärare.. Japp, så var det då och idag kan jag inte lyssna på ovannämnd musik utan att underläppen börjar att darra!!
 
 
 
Olga hade mött upp mig efter jobbet, men vi hängde inte med i tåget..Jag är så politiskt korrekt att jag hade hoppats på att få några fina bilder på röda fanor med blå himmel i bakgrunden!!
 
Vi styrde kosan mot Kupolen, tog oss en fika och jag hittade en fin blus på rea..
 
Så var det med det! Upp till kamp kamrater!!

RSS 2.0