... Norrtälje blues och rock festival - 2013

 
Nu ska vi se, var var jag någonstans? Akututryckning till Rådhusgården igår och därefter kronisk gåshud och nedsatt hörsel!!
Trodde, efter att ha lyssnat på dem da´n innan i Norrtälje att lilla Rådhusgården inte riktigt skulle stå pall trycket, men allt såg intakt ut när vi lomhörda åkte hem för kvällen!
 
The Royal southern brotherhood var precis lika bra som dan innan.
 
 
 
 
mmm.. vilken kväll!! Eller vilka kvällar.. Vilken födelsedag!
 
Nu hoppar vi tillbaka till fredagen!! Då spelade de här "gubbarna" De sjöng om Gud, Jesus, frälsning och Halleluja i ett tempo som borde ha skrämt bort satan för all framtid
 
 
Efter dessa vänner av frälsning så gav vi upp och drog oss tillbaka till Åtellet.
 
Lördagen - hotellfrukost intill ån. Promenad på stan, träff och lunch med Lasse och Eva, trevligt, trevligt..
 
Klockan 20.00 var det då dags för Mikael Whie. Haha, kunde nästan känna med gråtande fans som står och skriker vid kravallstaketen - kände hur det hettade till, för ett ögonblick under ögonlocken!!  Han har ju liksom alltid funnits.. Han hade absolut kvar sin politiska glöd och han är absolut ingen vanlig "gammal man" som hans senaste skiva heter. det ligger ett signerat ex här brevid mig på köksbordet av "En gammal man"
 
 
 
 
Han bjöd på blandade go´bitar.. Nytt och gammalt och jag bara njööööt
 
 
Ja, vad mer att tillägga? Lycklig som en flicksnärta och alldeles varm i själen. 
 
Puss på er
 
 
 
 
 
 
 
 

...hej

 
Tycker särdeles mycket om att jag fylller på Bellman-dagen och samma dag som Mick Jagger! Så i lördags krängde entusiaster på sig 1700-tals utstyrsel till Bellman och Baccus ära och Mick Jagger, still going strong - fyllde 70. Han är alltså 20 år, på dagen äldre än mig, min gamla idol..
 
Själv så... Hade inte ägnat så mycket energi på att jag från en dag till den andra plötsligt skulle bli ett år äldre - känner som 20 och det krävs nog mycket för att ändra på det. Men vem vet, en dag kanske jag kommer ikapp mig själv!!
 
Vi åkte ner till Norrtälje Blues och Rockfestival på fredagen med förväntningar som barn på julafton. Härliga sommarstad. Vi checkade in på hotellet intill ån med det vitsiga namnet Åtellet för en helg med mycket musik.
 
Våra för dagen relativt raska fötter tog oss ut till Kärleksudden och precis när vi kom dit spelade gruppen Kebnekajse. Nostalgi på hög nivå, men det var rackarns vad gamla de blivit gubbarna.
Hm, de har väl åldrats i takt med en annan! men musiken var den samma, det stod i programmet att det de spelar är Electrofierad spelmansmusik och det gick hem i stugorna på 70-80 talet och jag diggade dem skarpt!!
 
 
 
Eftersom jag inte har allt för många superlativ i mitt ordförråd, så nöjer jag mig med att säga: det var riktigt, jäkla häftigt att få lyssna på dem igen, var och lyssnade på dem en gång i början av detta sekel.
 
Jaha och sen var det våran Clas Yngström!! Ja, han är av sed och tradition en inbiten dalmas har jag förstått.. Det var häftigt gung där med fast av annan karaktär
 
 
Oj, oj..Nu rusar tiden iväg här! Vi är på hemmamark igen, men vi ska göra de kelsjuka katterna besvikna och åka in till Falun och lyssna på...musik!!
 
Jag trodde att jag hade blivit mätt på musikintryck när Mikael Wiehe hade bjudit på 1 1/2h av sig själv och sin musik. Satt tillbakalutad i bänkraden och The royal southern brotherhood klev på scen.. Det är nu superlativen i all ära inte riktigt räckte till, så j**vla braa.. Och de spelar i Falun nu ikväll, så jag ska i detta nu kränga på mig en klänning och vi ska åka dit.
 
Skriver mer imorgon, ty Wiehe he´m self var en obeskrivlig upplevelse!!
 
Puss och kram
 
 
 
 
 

...en onsdag!!

 
Tog mig en promenad på morgonkvisten nere vid Dalälven! Skön början på dagen
 
 
Ställde mig på hängbron, hängde lite lätt över räcket och försökte inspupa lite inre frid och sinnesro, då kom en joggare och hela bron gungade, kändes som en 1/2h efteråt! och jag stod där och gungade och kände mig båda dum och förargad över den stackars oskyldiga joggaren
 
 
Det finns Bävrar här.. Skulle vara kul att få syn på någon! Stod där och stirra ett tag, men näe, inga Bävrar!!
Men änderna poserade iallafall villigt
 
 
 
Promenerade i sakta mak hemmåt igen.. Dagen gick och det blev eftermiddag och Cruising i Falun.
Ett ganska festligt fenomen med många vackra, fina och fula bilar och AVGASER - innan kvällen var slut dunkade huvudvärken och illamåendet jagade jag bort med ljummen coola
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi åkte hem var jag mätt både på avgaser och intryck!! Sängen var mer än lovligt inbjudande och vi somnade gott.
 
Ha en skön dag hörrni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...ännu en sommardag

 
...Tycker du om röda bönor? Ooops, vad skulle jag svara nu? Sneglade på de soltorkade tomaterna som jag absolut tycker är överreklamerat som föda!!
Eh, joo..men jag sväljer dem helst hela!! Vad skulle jag säga, kunde ju inte sitta och ljuga och säga att jag älskar bönor i alla dess former!!
 
Haha, men äter Du dem, kan jag ha dem i salladen?? Javisst, jo, men det är ju nyttigt!! 
 
Hon frågade inte vad jag tyckte om soltorkde tomater! Kände mig som en liten kräsen unge!! Satt och tittade hur hon finhackade dem, sen hur fetaosten vändes i och det ena efter det andra och sist men inte minst: finhackad nektarin!!
 
Den milda sötman från nektarinen, kryddstarka korvbitar som också huserade i salladen + det andra blev till den absolut godaste sallad jag ätit:
 
 
             Tillsammans med ugnsfrasiga vitlöksbröd.. 
 
Samtidigt så var Per till Köping med god vän och bogserade bil, det är såna små detaljer som ger semestern lite extra krydda - det oförudsedda! Att ta da´n som den kommer. Per visste inte när han vaknade att han skulle hamna i Köping några timmar senare och jag, jo jag visste att jag skulle luncha med Inger, men inte mer...
 
Vi pratade om våra barn, vuxna barn! Om våra mödrar, fäder..etc etc.. Vad och hur gör man för att inte fastna i det som har varit? Ett tillsynes "enkelt" svar är att acceptera det som har varit och inte göra om samma misstag... Men ibland är det svårt att identifiera "misstagen" man går på de signaler som är trygga och invanda utan reflektion!! 
 
Skönt att vara ledig och hinna ikapp sig själv..
 
Puss & kram
 

...en sommardag!!

 

Det var fortfarande ljust ute, inga moln skymde solnedgången. Kvällen var ljumm och hon satt i korgstolen på balkongen, nyduschad, insmörjd med ringblomsolja.
De trötta fötterna vilade på stolen mitt emot. Den ljuslila dynan med de vita prickarna kändes mjuk och skön mot hälarna och tanken att dynorna borde tvättas kom lika fort som den försvann..
 
Hon lyssnade innåt lägenheten för att höra om hennes man var i antågande, näe, det var tyst! Hon tycker om när de sitter tillsammans på balkongen och småpratar men fötterna fick fortsätta att vila på dynan. 
 
Några fladdermöss flög som projektiler genom luften, katten på räcket lyfte blicken men fortsatte att njuta av sommarkvällen.
 
Det hade varit sommarens varmaste dag!? Solen hade skinit triumferande mot klarblå himmel och vinden hade mojnat. Som gjort för en dag på stranden eller en klipphäll ute i skärgården som hon egentligen hade föredragit.
 
Men de hade tappert ägnat dagen åt att städa!! Städat ur dotterns lägenhet. Visst, näe, men jag fixar det!! Hon hade blickat ut över den lilla ettan och tänkt att det går väl fort.. Men bakom hyllor, gardiner och annat.. så visade det sig vid en närmare betraktelse att det inte hade blivit grundligt städat på många, många år..
 
Det hade kavlat upp ärmarna och satt igång - de jobbade tyst och bra tillsammans; som två duracellkaniner på uppdrag..
 
Mannen hade gjort spisen som ny och hon hade tvättat fönster och målade ytor!! Smutsigt såpavatten hade runnit längs med armarna, blött ner kläderna och hon tyckte att hon luktade som en hel såpafabrik när hon väl fick kliva in i duschen, nöjd över dagens arbete.
 
Ännu en solnedgång över hustaken blev historia, medans hon satt och lät sig föras bort av tankar och dagdrömmeri.
 
Nu väntar en ny dag..
 
 
 
 
 
 

...några rader

 
...satt i baksätet och var ganska nöjd med det! I framsätet satt Per och en kompis till honom. På radion spelade de Simon & Garfunkels Sound of Silence.
People talking without speaking, people hearing without listening.. En tillsynes perfekt låt att illustruera ett inre i uppror.
 
Vi hade varit och lämnat Olga i sitt nya boende i ett idylliskt stugområde utanför Huddinge i Stockholm. Många mil hemifrån. En panikartad seperationsångest gjorde att jag inte kunde dela hennes glädje över flytten..
 
Jag ville, vill att hon ska bo kvar här i Borlänge!! Men vad har jag för rätt att hindra henne att fladdra iväg vidare i livet? Ingen alls.
 
Ingen har rätt att begränsa en annan människa.. Tala om för den vad den ska eller bör göra! Goda råd, javisst - om den andra vill. 
 
Lätt att säga, men svårare att leva upp till...
 
Det är ganska lätt att begränsa en annan människa av rädsla för ensamhet, rädsla för att bli övergiven etc. etc
Genom att projicera egenskaper, egenskaper som du kanske själv behöver titta på hos dig själv så kan du sätta krokben på en människas utveckling!
 
Skuld, känslor av skuld och skam kan förgöra vem som helst! Genom att inte ta ansvar för sitt eget liv och handlande så lägger en person det ansvaret på en som står nära och denne får bära den andres misslyckande..
 
Nåväl, nu pratar (skriver) jag i allmäna ordalag och det blev ganska..djuupt.
 
Men jag satt i allafall där i baksätet och kände mig vemodig, lite lessen och ganska stolt över hennes mod och faktiskt full av tilltro till att hon kommer att fixa det mesta i livet, både upp och nedgångar.. Sen att hennes mamma led av seperationsångest är väl ganska naturligt och övergående..
 
Tjing

The Mirembe Orphan Project

Pssst, detta är inte ett reklaminslag!! Det är ett bildspel på barnen i Uganda
 
   
 
 

18/7 Torsdag

 
...Näe, engagemanget har inte avtagit!! Olgas barnhemsprojekt lever vidare och fler sponsorer har tillkommit.
Tack alla er som har bidragit med pengar och kläder, allt har kommit till nytta
 
       
 
Här är Lucy och Olga. 2 små tjejer som fick börja i skolan, bo på internatet, få mat för dagen och medicin, om så behövs, tack vare all hjälp.
 
Lucy, till vänster hade förlorat båda sina föräldrar i Aids och levde med sin morbror som inte längre hade råd att ha henne kvar. Olga vet jag inte något om. Men de flesta av barnen har nästan samma bakgrund..
 
Nästa år om allt går som det ska tänkte jag följa med till Uganda, ska bli spännande att se Olgas arbete och engagemang på nära håll.
 
            
 
             
 
Olga hade med sig jättefina smycken: armband, halsband och örhängen från Uganda.
Vill du köpa så kostar armbanden och örhängen 50:- st Halsbanden 70:-
 
Och vill du lämna ett litet eller stort bidrag så är bank-giro numret: 163 - 4294
 
Allt går direkt till barnhemmet.
 
 
Nåväl, denna semsterdag har inte bjudit på något speciellt att dela med sig utav, den har mer haft karaktär utav en alldeles vanlig, kanske lite småtråkig vardag i all sin enkelhet. 
Men igår tog vi en underbar sväng med Edseln igen
 
Vi for först till Tällberg, detta smycke av pittoreskt, ursvenskt, gemytligt...ja, jag vet inte vad jag ska svänga till med här!! Det är förbaskat vackert iallafall..
Utsikten över Siljan gick inte av för hackor heller
 
 
V8:an puttrade snällt och lydigt genom både Leksand och Rättvik. I Rättvik smög sig hungern på
 
 
Blev för mätt för att dokumentera efterrätten!!
 
Som vanligt så har ju de mest trivsamma små utflyker ett slut. Vi puttrade åter igen hemmåt
 
 
 
 
Tack och god natt för denna dag, nu har solen letat sig ner bakom grantopparna sen länge..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hej

 
...tillbaka till Torsång! Vem kan motstå en solig sommardag?
 
 
Olga och jag trampade iväg milen från punkt A till B - njöt på ditvägen av varje pedaltag och gula rapsfält.
 
 
På vägen så stannade vi till vid en inhägnad med...Lamor!!
 
 
Ja det är fantastiskt vilket rikt djurliv Dalarna har att bjuda på!!
 
Vi stannade till på Cafeét, tankade på lite vätska och cyklade rakt in i skogen
 
 
En förmultnad byggnad inhyste olika smågäster..
 
 
Cyklarna tog oss lite på villovägar, men vad gjorde det? Vi kom fram till vattnet och där dolde det sig bakom åkrar en liten badplats. Plupp sa det, så var O i vattnet. Själv vårdar jag badkrukan i mig ömt!!
 
 
 
Det blev nästan sammanlagt 3mil på sadeln i går, så idag får cykeln stå.. 
 
Hemma igen blev det en behövlig siesta och benen i högläge! Strax efter 19.00 kom Hannu, vi åt gott innan vi åkte in till Falun och Blå tisdag på Rådhusgården.
 
På scen stod Sven Zetterberg och det var fullt ös från första stund!! Vi var mer än nöjda när Skodan tog oss hem till Borlänge igen.
 
Tack för mig
 
 
 
 
 
 
 
 

15/7 måndag!!

 
 
 
Inte ens den flottaste restaurang/cafeteria kan bjuda på en gourmetisk upplevelse a´la muffins på stubbe!! 
Och du behöver aldrig känna dig ensam, även om sällskapet inte alla gånger är vad du tänkt dig
 
 
 
 
Skogen bjöd på efterrätt, blåbär i mängder, smultron och hallon därtill - inte alls dumt.
 
 
Skogen tog slut och rapsfälten lyste gula
 
 
Blev lite glad över att blåklinten tycks vara på väg tillbaka i våran fauna! Den var på väg att försvinna för den är känslig mot konstgödsel och annat...
 
 
Ja, så var det, det här med kor! Tycker om kor och de här långhåriga kreaturen är ju så söta.
Den här liraren tycks ha en Bad hair day och ser lite missnöjd ut!! mmm, jag vet hur det känns!!

 
 
 
Brukar inte posera frivilligt framför kameran, men ibland måste man göra undantag i livet. 
 
Några klokord att begrunna. Kram från mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13/7 lördag

 
Ibland går det inte att fånga stunder med kameran, kamerlinsen kan inte zooma in känslor och intryck. Den lilla manicken känns helt enkelt överflödig.. Och det enda som återstår är att se med egna ögon och försöka vara i känslorna istället för att dokumentera dem till en kall vinterdag.
 
En kall vinterdag värmer inte solen och du kan inte höra hur det plaskar till av ovana årtag i en alldeles för stor svårrodd roddbåt.
 
Roddbåten låg förtöjd vid en liten ranglig brygga och eftersom texten i "vem kan segla förutan vind och vem kan ro utan åror...?" har en viss verklighetsanknytning i sin frågeställning så frågade vi om det fanns åror att låna!
Javisst, blev svaret.
 
Så härligt, ljuvligt att parera stenar och grund som en gammal sjömatros för att komma ut på djupare vatten. De första årtagen ut mot okänt djupt vatten och jag rodde för glatta livet! Motvinden friskade på, men vi vann kampen. 
 
Vi kom ut en bit, jag släppte årorna, blundade och kände hur båten guppade med i vågorna!
 
Tillbakafärden gick fort med en kraftig medvind och jag höll på att missa bryggan, men det gick bra!
 
Ganska trevligt fenomen det här med semester!
 
Kram
 
 
 
 

SEMESTER

 
Det var full fart på jobbet tills det var dags att gå hem! Om det var kontrollfreaket i mig som gick på högvarv, eller om det var kreativ problemlösning i sitt essä kan jag inte svara på, men svårt var det att slita sig..
 
Kontrollerade flera gånger så jag hade gjort allt, hängt in nycklar, stängt av jobbtelefon etc.etc.. Sa hejdå till vikarierna som får semester någonannan gång i livet och de andra. Tröck dit jackan och matlådan på pakethållaren.
 
Cyklade en bit! Hm, fick jag med mig min egen telefon? Näe, vända och åka tillbaka - där låg den så fint! Iväg igen. matlådan lossnade och jackan höll på att trassla in sig i bakdäcket!!
 
När jag kom hem med ett lyckorus a´la; tjoho, vi har semester!! Så höll jag på att lätt kvävas av en våg av rastlöshet!!
jaha, vad gör man nu? Ska jag ringa O och fråga om hon vill cykla iväg och bada, ska jag, ska jag?? 
 
Den förbannade tröttheten, helt befogad efter en intensiv arbetsdag, kom över mig! la in en lägre växel och satte mig på balkongen och spelade spel på mobilen!
 
Så kom Per hem, vi gav varandra en glad nu har vi gemensamsemesterkram och Per frågade: Ska vi...?
Jaa! svarade jag då.. Sen puttrade vi iväg i Edseln omslutna av tinitusvolym i högtalarna och råa, whiskeyhesa stämmor som sjöng ut sin blues över brustna hjärtan och svek!!
 
Men vi är alltid lite lyckliga när vi får glida iväg, känslan är tidlös.. Så länge man har hår kvar så kan vinden leka i håret och man kan ägna en tiondels sekund åt att bekymra sig över eventuell frisyr!!
 
Det blev en Pizza i leksand innan vi åkte hem igen och somnade gott. 
 
Kram
 
 
 
 

8/7 Måndag

 
...vet inte vad jag ska skriva! Sitter och lyssnar på Cornelis Blues för Fatumeh på Youtube. Det är måndagskväll och en ledig dag ska snart avrundas med en kvällsmacka och lite slötittande på TV.
 
Vi var ute en tur förut, tillsammans med Olga - första anhalt var COOPs lunchrestaurang! De brukar bjuda på god mat, men idag konstaterade vi att kocken borde gå på semester!
Nåväl vi blev ju mätta iallafall och det är ju bra det!
 
"Där elefanterna dansar över rosornas bädd..."  Som en sista suck fatumeh" och nu är det bara fåglarna som sjunger! Tröttnar aldrig på att lyssna till ovannämnda medborgare..
 
Ja iallafall; mätta och belåtna så åkte vi till Sahlins struts, köpte glass! Tittade på dessa urtida jättefåglar med fascination och...ja, jag vet inte vad; de är ju verkligen anskrämligt fula!! 
 
 
Ångra mig, de är ju lite söta å!! Fulsöta..
 
Solen gömmer sig bakom körsbärsträdet och det är behagligt här på balkongen. Hoppas grannarna också hyser en viss förkärlek till Cornelis ljuva stämma och texter!
 
Ella the cat ligger bredvid mig här, hon stackarn är lite missfärgad på ryggen!! Eh, jag brukar hälla ut kaffeslatten över kanten och den här gången så visade det sig att hon var under!! Tänka sig så det kan bli! 
 
Nu fick grannarna annat att lyssna på: nationalteaterns Bara om min älskade väntar - den är så fin!
 
 
Min Hibiskus blommar! Nu skulle det ha platsat med en smajl-gubbe, men..
 
Den är väldigt speciell för mig, min Hibiskus!! Bladen är vitprickiga och den är visst inte så vanlig! Inte vet jag, jag har aldrig gjort någon enkätundersökning på vad för slags Hibiskusar folk har hemma!!
 
men ända sen jag flyttade hemifrån, någongång i det förra seklet så försökte jag ta skott från mammas planta, men alla försök misslyckades.
Dagen efter mammas begravning fick jag ett och den är stor och den...blommar!! 
 
Snart gömmer sig solen bakom hustaken, ska gå in och bre mig en smörgås. Bänka mig bredvid min make framför TV:n
 
Tjing
 
 
 
 

...hej

 
Kära dagbok
 
I onsdags åkte jag och min kära make till Bingsjö-stämman i...Bingsjö!!
 
Jag hade aldrig varit där och det var ungefär som en bal på...slottet! Alldeles underbart!!
Det spelades överallt och det var fullt av glada männskor i alla åldrar
 
 
 
 
 
 
Det är ju så att "en bild säger mer än tusen ord". Så här kommer en till:
 
 
Helena var där! Min härliga svägerska! Lånade fiolen ett litet tag, stråkgreppet satt och ett nätt litet piccato kunde jag få fram! Drog några drag med stråken, testa om något av fingersättningen fanns kvar.. Åååh, vad sugen jag blev att spela, lära mig igen!
 
Spelade mycket motvilligt i kommunala musikskolan som barn, men något måste ju ha fastnat ändå!!
 
mmmm, få se vad det kan bli.. Helena började spela för bara ett par år sedan och nu är hon med i ett spelmanslag i Stockholm. Folkmusiken lever även i storstaden!!
 
 
Per hade fyllt picknicks-korgen med godsaker, så vi behövde inte vara hungriga.
 
 
Dagen blev till kväll och vi rullade hem..
 
Ha en bra dag hörrni!!
 
 
 
 

6/7 lördag!

 
Solen skiner, ett extra proteintillskott för katterna surrar i fönstret och som alltid på somrarna så lever blommorna i fönstret ett osäkert liv!!
Men än står de kvar och för övrigt så är det smällar man får ta om man har katter!!
 
Apropå katter!! Fick ett, vad jag trodde; ett fenomenalt tips på hur man får i bångstyriga katter avmaskningmedel.. Lilla väna Ella är inte en katt man bråttas med i första taget, så jag följde nogrant instruktionerna som jag hade fått, förargade mig lite för mig själv att jag inte hade kommit på det själv. Så enkelt och smart (trodde jag)
 
Mosa tabletten, blanda ut med något kletigt, smör i det här fallet! Sätt i kattens päls.. Ella gick omkring i 2dagar med en fin gul nyans på det vänstra frambenet, tillsynes helt obekymrad. Trodde att hon skulle tvätta sig ren i ett nafs, men icke.. Så jag har inte en blekaste aning om hon är avmaskad eller inte!
 
Babben är det definitivt, för hon fick tabletten genom munnen och svalde.
 
Ja så kan det bli, när det inte blev som det var tänkt!!
 
Kram
 
 

Tisdag 3/7

 
En kväll på Skeby bygdegård, med knott, lite kalla kvällsvindar och spelglädje när den är som bäst..
Luffarorkestern gästade bygdegården och så även vi och många andra som hade hittat dit i sommarkvällen:
 
 
Mannen och legenden Pelle Lindström tillsammans med...de andra, även de med skönsjungande, mogna röster med karaktär och ett visst inslag av sötma!! Iallafall i jämförelse med Pelles mörka stämma.. De bjöd på sig själva till 100% och mer därtill och hela dansgolvet gungade!!
 
 
Vi puttrade hem vid 1.. Somnade innan huvudet hade hunnit landa på kudden!!
 
Nu ska vi äta frukost, en sen sådan..och sen ska vi åka till Bingsjö - Ska bli så roligt.
 
Puss på er
 
 
 
 
 

1/7 Måndag

 
 
Hej igen..
 
Ja, jag vet; det blir inte ofta att jag skriver!! dagarna går..Ni vet, äta jobba och sova!! 
 
Sitter just nu på balkongen under parasollet, dricker kaffe och mår ganska bra. Solen försöker att tränga igenom en hel drös med moln som envisas med att skymma sommarsolen och blå himmel - men, egentligen så klagar jag inte!
Det är skönt som det är..
 
Ja, vart börjar man att skriva? Kör på bara: Bad Per att bromsa in i gränslandet mellan Säters och hedemoras kommuner när vi var ute och puttrade i ett annat ärende. Åkrar fulla av glada "fria" grisar!!
De var omgärdade med elstängsel märkte jag, när jag närgånget försökte närma mig dem likt en inbiten pressfotograf! Ålade mig dock inte i leran för att få riktiga hemmahosreportagefoton!!
 
De små kultingarna var lika nyfikna som söta:
 
 
 
Mamma gris kom och poserade villigt
 
 
Efter att ha roat sig ett tag med att titta på männskorna bakom elstängslet så la hon sig ner och...somnade!
 
 
Det är då inte ofta man ser grisar ute i det fria, de flesta är instängda i "grisfabriker" innan de hamnar på våra tallrikar!!
 
 
Är det inte ganska osmakligt?
 
"Det andra ärendet" var ett besök hemma hos Janne i natursköna Myckelby, han och jag spelade in en låt!! Japp, det gjorde vi.. En folksång från Uganda som heter Emirembe!!
Det var jättekul och lite spännande att höra riktigt hur man(jag) låter.. Tycker med mina självkritiska öron att jag låter som jag kan föreställa mig att Marianne Faithful kommer att låta om ca 20år!!
 
Och vet ni inte hur hon låter så kan jag rek Yoytube!!
 
Men om andra säger att jag sjunger bra så måste jag försöka lita på det!! Hur det är är så sjunger jag för glatta livet och det är skitkul!!
 
Den här låten ska vi sjunga tillsammans live i oktober!!
 
Ja, det börjar ta form lite fantasier om ett evenemang i oktober för Ugandas barn!!
 
Innan jag och Per åkte hem så besökte vi den intilliggande ladan som inhyste ett gäng med kycklingar
 
 
 
Visst är de söta!
 
Nåväl, jag sitter fortfarande på balkongen och Per har kommit hem från jobbet och gör mig sällskap. Det smattrar på parasollet och Fuchian behöver inte vattnas i dag heller:
 
 
Ja, kaffet har kallnat, det har blivit lite kallt i luften, så nu går vi in i stugvärmen
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0