skrattande katt

 Söt.


..Det blir vår igen...

  ..när snön ligger tyst om taken..är det lätt att glömma vad som gror därinunder..Det är då inte bara tomten som är vaken, såg att det lyste hos grannen..föressten tomten har väl gjort sitt för den här gången..!!
 Jo, det gryr alltså en VÅR under all snö. Längtar! Visst har det varit en riktig vinter för en gång skull - Iallafall här uppe i Hälsingland. Men, nog har jag köpt ett hus som står emot grannars eventuella klagomål när jag spelar "för" högt på sterion..Men, det ska ju skottas; det var ngt som jag med min rygg förbisåg när jag skrev på papprena på banken..
Men, men åter till våren: det blir ju vår igen..Känns som ett uttjatat mantra för att jag ska övertyga mig själv att det är sant: det blir vår!
I mitt garage står ett potentiellt vårtecken! En Amerikanare.. En Edsel 58! De ni.. Tänk när den ska ut på grönbete; då ÄR det vår. Haha, ser fram emot att få skjuts ner till ICA här nere på byn..
 Så se den ut!! Jag har lagt munkavel på min inneboende miljökämpe!! Hon klimatkompenserar utsläppen med att sortera sopor, köpa ekologiska produkter; i den mån ekonomin tillåter!! Och åker kollektivt till vardags.. Annars så är mitt "miljösamvete" ganska naggat i kanten; jag vet ju att det går åt mängder med regnskog för att röktorka tobak och för att inte tala om arbetsförhållandena för de som möjliggör för en annan att ta sig en cigg till morgonkaffet...
Oj, vad tiden går.. Ska strax gå å posta räkningarna..


tillgodosedda näringsbehov..

Måste ju bara få dementera ett påstående från min sida; jag skrev att Per fyller min frys med matlådor när han är här.. !! Man skulle ju kunna tro, att han sätter på sig kockmössan direkt när han klivit över tröskeln, banar väg till spisen. Och   med en frenesi som bara en glad kock kan frambringa ger han sig i kast med att tillgodose mitt mat/näringsbehov för kommande vecka..Så är dock inte fallet..
Min frys är STOR och det skulle inte bli mycket till umgänge om den ska fyllas.. Men vi äter gott; igår blev det ju, som jag skrev då: utskuren biff..precis så blodig som jag vill ha den!! Mmmm...jättegott. Och senare till Körslaget blev det glass och rån.
Körslaget är verkligen kul att titta på; de har ju så roligt tillsammans.. Förra säsongen, då det började, så vet jag att jag tänkte; att nu får väl dem ge sig, med alla .... förnedringsprogram, där en efter en annan röstas ut och drömmar om ett liv som kändis rinner ut som varma tårar utmed deras kinder och kameran kryper så nära att man kan se varje por. Har de inte något bättre att komma med!!?
Jag har inte tittat på något av dessa program (förutom en o annan glimt.) som jag så friskt "fördömer"..men man kan ju undra vad folk är beredda att betala. Även om jag inte ser på programmen så är det ju svårt att förbise löpsedlarna..
En annan sak med att JAG hängt med i nämnda program är att; det är vansinnigt kul att prata omét på jobbet. Man blir onekligen mer delaktig om man har något gemensamt att prata om..förutom "gamlingarnas" väl och ve..
När finalen av Idol gick av stapeln så slog jag på tv:n, la mig i soffan; inte ont anande..och fann mig plötsligt med att famla efter mobilen..haha; den där Kevin MÅSTE ju bara vinna!! det gjorde han ju, utan att jag lyckades få till det riktigt med mobilen.. Ja även det var medryckande.. Kanske jag ska ge "förnedringstv:n en chans iallafall..

Ja, för att avrunda den här söndagskvällen då: Per skjutsade mig till jobbet klockan 14.00 idag, nästa fredag åker jag till honom efter jobbet.. Imorse blev jag väckt med kaffe på sängen! Härligt. Den som vaknar först går upp o kokar kaffe och sedan brukar vi tillbringa ett par timmar med att fika, prata och ha det allmänt gott..Längtar till helgen..


....allt är relativt

  Jag lovade dotra att Per och jag skulle fixa hem hennes säng från den urstädade och tillika uppsagda lägenheten inne i Bollnäs.
Hon kom hem en dag, glad i hågen och förkunnade att NU är det klart i lägenheten, bara sängen kvar..! Tror säkert att hon liksom tyckte att allt var klart i relation till den intensiva arbetsinsats det hade inneburit med allt jobb innan hon skulle te å fara utrikes..
Men, allt är relativt; jag hörde "bara sängen kvar..", men skulle kanske ha tolkat in diverse "tillbehör" som 2st golvlampor, dammsugaren, taklampa, blommor etc, etc.. Och en gigantisk sopsäck som vägde..mycket!
När man har uppnått en viss nivå av irritation så tänker man inte så klart; släpade säcken nedför trapporna - den sprack; och det sipprade en illaluktande sträng av kattsand utmed trapporna! Tur att man faktiskt även har prövat på yrket trappstäderska i sina dar, så det va snabbt undansopat.. Ja, ja; nu så va det gjort! Lämnade lägenheten med en viss melakolisk känsla, det kändes lite tomt..
Saknar ju ungen och jag är glad att hon inte är pedantisk av sig, för då skulle hon ju verkligen inte trivas hemma..
Det är en lite märklig känsla det där med att man blir "ensam".. Ja, vad gjorde man innan man blev förälder?? Näe, det vill jag jag ju inte ens tänka på...(här ger jag läsaren utrymme för egen tolkning..). Jag är ju fortfarande mamma, det kommer jag ju liksom alltid att vara... Hm, kanske jag kan ge mig på ngn grannunge och säga åt personen ifråga att tex. klä sig ordentligt.. Undrar om det skulle uppskattas?! Kanske kan jag baka bullar åt dem istället...
Nu står Per och skalar potatis, det ska bli utskuren biff m lök, Café de Paris sås, börjar bli lite hungrig och känner mig lite lat, men jag har ju faktiskt jobbat idag..får vara lite lat. Ska skriva klart nu, röja bordet och duka...

Så va det fredag..

Fick en hisnande känsla av att vara ute på hal is.. Läste att bloggare har stenkoll på mode, shopping och stil.. Mina tankar drogs till mitt eget inlägg om mina rosa strumpor..
Det finns hopp iallafall, även för mig; Igår när jag sent om sider åkte hemifrån så hade jag INTE nämnda strumpor på fötterna! Det tog emot, speciellt som jag synliggjort detta fenomen för "allmänheten".. Nä, jag drog på mig ett par vanliga svarta, med en unik känsla av att ha stenkoll på modet..
Och det här med att ha gått upp i vikt!! Skönt.. Har man strl. 27 i byxor så är det på ngt sätt legitimt att fråga huruvida man äter eller inte, komma med utfall som; Men guu va smal du är.. Det är nog lika trist att få kroppen kommenterad när man är smal som tjock; men jag undrar om någon kommer fram till en som är tjock.. Men guu, va tjock du är, hur mycket äter du då?
Näe, jag trivs med min kropp, fast jag kommer inte överens med min garderob.. Kläderna där har ju liksom krympt. 
Orsaken till min viktuppgång beror dels, kanske på ett bättre mående, men mestadels för att jag träffade Per, vilket iof har resulterat i ett bättre mående..
 Per är  utbildad kock och lagar himmelskt god mat. Mat smakar ju dessutom såå mycket bättre när man är två. Nu skulle man ju kunna tro att han bor nästgårds, så är det ju inte..Men när han kommer sättandes hit från Borlänge så ser han till att fylla frysen med matlådor.. Ja, jag har lite svårt att motivera mig själv med matlagning när jag är ensam..
Ikväll kommer Per, har längtat hela veckan.. Ska bli så skönt..
Nu ska jag ta å göra mig vacker!!! Ska in till stan (Bollnäs) å jobba..

hm

..Det är ju inte speciellt kreativt att sitta och stirra på datorn en hel! dag.. Jag inser ju faktiskt, innerst inne att folk, kanske jobbar eller har annat för sig.. Sökte på ordet "kaffeberoende" för att liksom på något sätt avrunda det här.. Jo, jag tog mig en kopp till!! Men det va riktigt otäck läsning, det va saker som "Våga vägra kaffe", "Non cofee generation" och att kaffeberoende kan jämställas med "narkomani".. Visst, alltså det märks att många "sviker" kaffeindustrin", det märks på utbytet av alla tänkbara varianter som marknadsförs för att locka tillbaka den yngre, köpstarka generationen... fult av dem..  Men stå på er som "Vågar vägra koffein".. Det är ju inte nyttigt. Nu ska jag hoppa i duschen. Återkommer ikväll


26/7 Norrtälje

 Man skulle kanske lockats tro att jag tog tillfället i akt att presentera min älskade Per! Men det är inte han.. Näe då, han står brevi mig, som han alltid gör även om det är massor av mil mellan oss.
Denne man på bilden, borde väl veta vad han heter..Men man kan ju inte veta allt!! Han är iallafall basist i NATIONALTEATERN och dem va vi och lyssnade på i sommras.. Läckert, fan vad det svängde och alla sjöng me i Hanna från Arlöv..etc.etc..
Mmm...musik i alla dess former är ganska trevligt! Just nu så lyssnar jag på...Eh, det är kanske lite tantvarning här; men han är ju sååå trevlig pojken!! Men för att komma till skott, skall erkännas att jag lyssnar på Per Gessle just nu.. Tycker liksom han e rätt bra..proffsig, fina texter: "flickorna i tv2".. Näe, nu skojade jag..menar lite senare låtar som; "tycker om när du tar på mig...." eh, "...borde ha förstått när du tittade bort..." Ja, tänk er Gessle, med sin uppsyn sittandes ensam på perrongen medans tåget tuffar iväg.. tungt!!
Har fortfarande inte vare sig klätt mig eller ätit frukost..Duschen står närmast till hands, sen har jag inte ngr svårigheter att välja vad jag ska klä på mig.. Det finns som, just inga alternativ.. Har ökat från 27tum till 32.. nya byxor är på väg, skickade iväg en beställning på två par jeans igår.
Har ett par blå mjukisbyxor som av tidens tand blivit urblekta och för korta!! Innan jul köpte jag flera nya strumpor!! Däribland ett par knallrosa knästrumpor, alltså det hör till saken att jag använder dem ganska flitigt..sköna sörrni, men...till mjukisbyxorna så ter det sig säkert lite komiskt..Det syns ju inte när jag åker till o från jobbet, men det har hänt att jag setat i andra sammanhang än arbetsrelaterade och stirrat på den enorma glipa som blir mellan byxor och skor då man sitter.. Svårt att hålla focus på annat än strumporna då...
Man kan ju lätt tro, för en utsocknes; att det just inte spelar någon roll hur man ser ut här uppe!! Att alla har kepsen bakåfram, hellyhansenställ och så..Men så är inte fallet Och hittar befolkningen här ngt att prata om så är de som hökar.. Så jag får väl bjuda på det..har ni sett hur hon, stockholmskan klär sig".. Men det är väl upp till dem om de vill (om nu så är fallet, de kanske är avundsjuka över mitt mod...) prata om mina strumpor istället för hur barnen i världen svälter och miljökatastroferna hopar sig.
Det kan ju vara ett skönt andrum i tillvarons jämmerdal att diskuttera mina rosa strumpor. Nu hör det till saken att man lätt kan utveckla paranoida drag när man bor på en så liten ort som jag gör.

Torsdag förmiddag

Trist rubrik, men ändock ganska talande..
Ledig idag, sitter vid mitt köksbord, lyssnar på Sven Zetterberg and the Chicago Express. The blue soulution.  Blues när den är som bäst och jag känner en viss tacksamhet över att på "gamla" dar blivit husägare..av den enkla anledningen att bra musik ska avnjutas på hög volym, såå; inga grannar som klagar!.. Katten kanske skulle vilja lägga in en protest.
Har averkat min frukost bestående av kaffe och; borde skriva smörgås eller nå dyl. men då skulle jag ju ljuga; kaffe och x antal ciggaretter, hoppsan, nu askade jag på tangentbordet! Ja, jag är inte stolt över mina frukostvanor och kaffe är starkt beroendeframkallande..
Trots den relativt "tidiga" timmen har jag hunnit me att vara riktigt familiär: Har pratat med min gode bror Åke, som stressade fram på Sveavägen..på väg till jobbet.
Skrev mail till Jörgen, storebror även han, precis som tidigare nämnda.. Sen skrev jag ett mail till lillasyster Jenny, goa, söta Jenny.
Även om det är några fler syskon på listan, sammanlagt, med mig inräknad; 10st så känner jag mig nöjd med min "familiära" insats.. Alltså, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, men hur ska jag säga utan att bror Åke blir stött - Men det vet du väl att du har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och vi har ju dragits me varann hela livet!! Men vare sig Jörgen eller Jenny har varit lika "självklara", hur nu en människa kan vara självklar?? Men jag är så gla´att de finns.. Nu lämnar jag det därhän, annars blir det för sentimentalt.. Jag har alltid haft dåligt samvete över att jag inte har varit syster nog!! till Jenny.. Ingen av oss har ju funnits tillhands direkt..
Nepp, nu få´re räcka; har satt på The blue soulution igen..


...

Ja, jag kan ju passa på att presentera katten medans jag väntar.. Hon heter Babben (Larsson), hon fyller 6år nästa vecka och är väldigt bortskämd och älskar tonfisk..

olga

Det här är min underbart vackra dotter.. I fredags förra veckan flög hon till England; Till Alton i Hampshire.. Där ska hon va i 1år och jobba som Au Pair.
Jag var inte så värst överdrivet gla´när hon kom å berätta om att hon hade fått jobb DÄR.. Men, det är ju inte värre än att man kan ångra sig: Hon stortrivs och mår bra!
Det är ju liksom huvudsaken..

RSS 2.0