ooops*


Oj, oj..Jag har glömt bort min lilla blogg i värmen!! Här i Borlänge råder Fred & Kärlek och förhoppningsvis lite förståelse också..
Peace & Love och hela stan sjuder av festivalsyra - lite skoj, kan tyckas!!

Det är direkt ingen festivalyra i tvättstugan, men det är svalt och skönt och jag ska gå ner dit i detta nu, sen är det dags att greppa tag i denna dag och göra det bästa utav den..

Återkommer inom en snar framtid med en liten uppdatering..

Peace & Love på dig

...några rader


Han backade ut ur havet av Timotej, Rödklöver, Vitmåra och vildmorot, några daggdroppar vilade en stund på nosen och han tittade på mig med sina pigga, bruna ögon.
En bit bort spankulerade en Sädesärla i lugnan ro och han fick vittring och daggdropparna lämnades att dunsta i sommarmorgonen och på andra ändan av kopplet stod jag, flög jag..

Nu sitter jag här och regnmolnen tornar upp sig över hustaken och jag ska snart åka ner på stan och fika för att sedan åka och ge en allergispruta på behövande hund.

Fick ett mail från Olga: De efterlyser GLASÖGON på barnhemmet. Annars har hon det bara prima och hade sin första skolklass i måndags - japp, det är min dotter det.

Nu ska jag fortsätta att göra just ingenting innan jag far ner på stan.

Ha en skön dag och var rädda om er

Rubrik


Inte ens Ruben kan motstå Mamma Scans köttbullar.

Kvällens promenad blev inte den dragkamp det brukar vara, njae, lite dåå.. Men jag stoppade inte bara ner finfördelade köttbullar i handväskan utan även en stor portion tålamod.

Har kommit på att han måste misstolka mig när jag säger Bra Ruben, duktig hund! Självklart så måste det ju vara så att det han hör är: Dra Ruben!!

Det kan inte vara lätt att urskilja konsonanter hur som helst. Själv kunde jag inte säga V när jag var liten; det blev stöblar, tabla osv. Jo, det är sant!!

Osså, var det, det där med att förmänskliga våra husdjur!!

Men lilla hunden Ruben skötte sig bra tycker jag och det var nog ömsesidigt. Tålamodet trängde undan andra mindre rumsrena känslor och vi fick en skön gemensam promenad och nu ligger han och sover som en liten gris.

                              

Har jobbat dagarna två och båda dagarna har jag fått hjälp med Ruben så att han har kommit ut en sväng mitt på da´n och i morgon är jag ledig *pust*. Per är på kurs och vi ses till midsommar.

Japp.

hej


Anfall är bästa försvar. Dalatrafiks stora buss tonar upp och hunden gör sig beredd att gå till anfall, slita den i stycken.. Hur ska jag göra för att hindra dessa utfall mot bussar, bilar och moppar?

Förminska faran!? Titta Ruben, vilken söt, liten busselibuss det kommer, inge farligt.. Eller avleda hans intresse; kasta mig åt sidan, tjoa, snubbla, göra mig jätteintressant. Intressantare än det fyrhjuliga bytet??!

Vill INTE gå fram till en stillastående buss, klappa den, prata barnspråk: titta Rubengubben; bussen är inte farlig, snäll buss.. Det andra alternativet känns inte heller helt ok.

Tjoho, titta allihopa hundens "ägare" har fått psykbryt.. Men hunden ser iallafall road ut.

Ruben följer rasbeskrivningen vad det gäller egensinnighet: I morse fick han plötsligt för sig att inte gå ett steg i den riktning jag hade tänkt! Spjärnade emot, jag lockade, pockade och drog. Nepp, han satte sig, sen la han sig.. Ok. Han vann kampen. Vi vände och då jäklar blev det brått att hinna ifatt alla trän och lyckstolpar som höll på att springa ifrån han..

Ja, det är tur att lille gubben känner sig trygg med oss (katten ej inkluderad) nu när matte har farit till Uganda.

11.56 Fick jag ett SMS från Olga: "Allt är bra. Snart framme vid barnhemmet."
14.59 "Det är helt underbart."

Ja, det känns alldeles underbart. Och jag ska gå och viska i Rubens öra att matte är framme och mår alldeles förträffligt.

Ruben som inte brukar gå så bra ihop med andra hundar hittade en kompis, en kastrerad hanhund och de lekte så fjädrarna flög:

   

17/6 - 11 En inte allt för vanlig fredag


Tänk om hon glömmer passet, malariatabletterna.. Har hon diskat? satt upp en Reklam - nej tack lapp på dörrn? Tänk om, tänk om.. Gulp!
Tänk om hon blir kär i en afrikan, gifter sig och stannar kvar i Afrika..

Jag har drabbats av galloperande resfeber a´hennes vägnar.

Ja, idag är det dags. Idag ska Olga packa ihop sina sista pinaler, vaccinerad upp till öronen och åka till Uganda som Volontär.

Oj, oj, oj.. Hoppas att hon dricker ordentligt i värmen.

Är så glad för hennes skull, stolt över hennes mod.

Får behålla min oro för mig själv och lita på att allt går bra.

mymonthinuganda.blogspot.com är adressen til Olgas Ugandablogg om du vill hålla koll på vad som händer.

Vi ska åka till Krylbo sen och hämta fröken för vidare leverans till Bromma flygplats. Har dammat av en Dalahäst som hon ska ta med till familjen som hon ska bo hos och köpt fyra 4 påsar Ahlgrens bilar - men guu, vad gör man om man får tandvärk i Afrika?? Bäst att jag skickar med en extra tandborste också, värktabletter, plåster..

Näe, nu får jag ta och släppa min oro.. få något gjort, kanske en sväng om med diskborsten.

Kram på er och ha en skön dag


...rubrik


Hon huttrade till där hon satt på sängkanten; nyduschad och iklädd en varm morgonrock. Jag la täcket över hennes axlar och gav´na en värmande kram. Hon kramade mig tillbaka och höll mig kvar länge och tackade..
Ibland är det bra gott att trampa runt i hemtjänsten.

Hallååå, är det någon hemma?? En gubbe brukar alltid säga: "Nämen, har de släppt ut dig?" -Japp, säger jag, jag har permission!!

Ja, man blir fäst vid gamlingarna. Inte alla, det vore lögn att påstå.. och ljuga vill jag ju inte göra!!

Från det ena till, absolut det andra: ARLA. Jopp, nu ska jag ge mig in i debatten om Arlas eventuella uppköp av lilla Milko.

Jätten Arla fraktar sin mjölk, många omiljövänliga mil till Danmark för paketering - usch och fy!!
Milko får sin mjölk paketerad här i Sverige.. Behövs det sägas så mycket mer? 

STÖD MILKO genom att enbart köpa deras mejeriprodukter.  Slå ett slag för moder jord och satsa på närproducerade produkter som inte har fraktats flera hundra mil för att komma till just ditt kylskåp. Det gör du väl? Eller hur?? Bra.

Och så nu till något annat: Hej allihopa, Hoppas att allt står till som det är meningen att det ska. Själv..Tjae, det var en som trodde att jag hade varit JÄTTEDEPPIG för det jag skrev tidigare, men nääe, små extistensiella kriser i livet är bara en av livets alla kryddor och en signal på att något är fel.

Det som är fel bör ju i bästa möjliga mån repareras om det så är en dubbelt överliggande kamaxel eller en trasig själ.

Nu blev det en liten paus i skrivandet! Märkte ni det?? Har satt en underbar bukett med rosor i vatten.. Min goe make kom hem och gav mig en bukett..

Kram på er 
 




Vardag var dag


Just nu är det vackraste ordet jag vet; vardag!

Men vad är vardag? Finns det någon mall för hur en tillvaro ska te sig för att benämnas vardag.
Var dag återkommande rutiner? Är det så.. Isådanafall, kan jag ju tycka att det genast fick en småtråkig klang!

Vi tar det från början: Det vackraste ord jag vet är VARDAG!

Vardag är att vakna tillsammans.
Go´morron, sovit gott?
Vardag är att somna tillsammans.
Go´natt, ses i morrn.
Vardag är att leta svar i handlande och tankar
Vardag är att vara tacksam för det jag har.
Vardag är när du kommer hem 16.25 med din blåa
matväska. Trött och lite lebruten, ger mig en puss och
frågar hur det är.

Vardag kändes som en utopi men vardag är det du skapar själv.

Puss & kram på dig


....några rader


Och vem f*n har sagt att livet är en dans på rosor? Försökte springa ifrån det som är en del av mig. Försökte sopa det under mattan, spola ner´t i toan, dammsuga upp det, säljat på Tradera.
Men vet ni vad? Det går inte, funkar liksom inte..

Har försökt att ge bort det, men ingen ville ha´t. Har tom med skänkt bort mina mörka sidor till folk som inte vetat om det. Lite taskigt, men det funkar för en liten stund, en vindpust av andrum. Men inte så snällt och ganska själviskt..

Ibland skenar tankar och känslor, centrifugeras liksom..landar skrynkliga och tillknögglade och det blir dags att ta fram strykjärnet!!

Japp, det var några rader från mig

Hej


               

 Björktrasten satt yrvaken på en gren och tittade misstroget på mig som stod i morgonrock på balkongen 04.00 med en kopp rykande hett morgonkaffe.
Några timmar sedan var vyn en annan; ett blåsigt Östersjön med Gotland i sikte - för oss alltså, björktrasten sitter nog kvar på sin gren!!

                

                           Kan man göra annat än att älska denna ö?!!

                

                

                 

På fredagskvällen var vi på midnattsmässa i Visby Domkyrka och lyssnade till bla Gotländsk sommarnatt på saxofon.. Magiskt. Det var helt knäpptyst i den fullsatta kyrkan från första tonen och de smekande tonerna fyllde hela kyrkan ända in i sakristian... Sen bjöds det på annan härlig musik också

                 

                                                   Visby domkyrka

                  

                       Det var lite dragigare i den här kyrkan från 1200-talet

                 

                                 Har alltid gillat när det är högt till tak...

Nu ska jag ge mig ut i ett överhettat Borlänge, som håller andan i väntan på en åskurladdning.

Kram




musjakt


Dramatik i sommarkvällen. Först ett sjuhelsikes åskväder, sen.. Vi låg i sängen, trötta och möra efter dagar av flytt och allt som hör därtill med ballkongdörren öppen.

Ett dovt jamande och jag sa: "antingen är det en honkatt som löper eller så är det Babben som har något i munnen." Det är ju som bekant svårt att prata med mat i munnen:

Iiiii, en mus!! Jopp, stolt och glad kom hon in för att visa upp sitt ooo så levande byte, släppte den på golvet och stackars musen gjorde ett tappert försök att fly.
 
Babben verkade mest nöjd med att ha tagit hem sitt byte gav den stackars musen en liten omgång och tittade förnöjt på hur den kämpade för sitt liv. Och säkert log hon även förnöjt i sitt inre när hon såg vilken fart det blev på husse och matte.

Sent om sider så fick jag tag i musens svans, bar ut den till moder natur med en förhoppning om snabb återhämtning.

Men Babben, som fick stå för intelligensen igår kväll gick helt enkelt ut och hämtade den igen!! Och vi, som blev ännu mörare efter en en intensiv musjakt låg där i sängen med ballkongdörren öppen och...

Titta husse, vad duktig jag ääär, jag har hittat en till levande mus!! och la den nedanför Pers säng. Suck, den här gången slutade jakten med ett stadigt pincettgrepp om musens sargade kropp av Per, som med bestämda steg bar ut den halvdöa musen och stängde ballkongdörrn!!

Katten fick stanna inne och vi somnade gott.













RSS 2.0