rubrik (igen)

 
 
Färska vargspår utanför knuten och stjärnhimmel över Olssons stuga! Nordisk mystik över den fullmånsbelysta, glittrande skaren och vi mitt i det .- en sammansättning av fyra underbara männskor som träffats just denna kväll för att spela och sjunga. Dock inomhus i stugvärmen.
 
Tommy hämtade upp mig och vi kom till dukat bord, värdparet bjöd oss till bords och aptiten lät inte vänta på sig.
 
Tänkte och även sa; hur ska man kunna sätta ord på denna kväll? Tänkte då närmast på hur jag skulle kunna återberätta alla skratt, allt prat. Mycket spelande och sjungande bidde det inte!!
 
D.20 April närmar sig ju liksom en dag i taget och det börjar faktiskt bli struktur på planerandet. 
 
Kören Gretaz från Kvarnsveden ska vara med och ett par som sjunger visor och jazz. Linda, goa Linda likaså. Babylon då, som jag nämnt tidigare, Tommy och så Agneta och jag. Ella kommer att vara med på två låtar - jättekul.
 
Det blir ju utställningar också..
 
Vi kommer att behöva ett gäng medhjälpare; Folk som vill hjälpa till i köket med soppservering, kaffekokning, garderobsvakt och städ
 
Ja vi räknar kallt med att det kommer att komma folk som vill lyssna på oss och blir det fler än två, så är vi glada och nöjda. För det är ibland i livet som Karin Boye skrev: Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen som är mödan värd.
 
Naturligtvis så ska vi ju marknadsföra oss och mer om den saken senare, för jag skissar ännu på olika ideér..
 
 
Go´natt gott folk
 
 
 
 

En gumma i lyxförpackning..

 
"Har du hört den här då"? Hon släppte taget om rullatorn och började sjunga inledningen till Lill-Babs gamla hit: Jag är en tuff brud i lyxförpackning... Ett litet stycke dynamit, fyllde jag i och stämning i köket fick de utorkade blommorna att börja blomma!!
 
Jag hade i vanlig ordning stått och gnolat medans jag diskade hennes middagsdisk, då hon kom ut i köket - underbara lilla kvinna, hon gjorde min dag.
 
 
 
 
 
 
 
 

STAMPEN

 
  
 
Lördagsförmiddag och vi flög inte, som man skulle kunna tro!! Det här lilla flygplanet stod som en liten xtra trivsam inredningsdetalj hemma hos bror Åke.
 
Näe, vi puttrade ner i Skodan, den ack så rostiga - men still going strong - gamla Bettan!! Den tog oss ner via Avesta, Sala, Morgongåva och Uppsala. 
 
I uppsala bromsade vi in så pass att bilen stannade till på IKEAS parkering och vi blev ett nytt duschdraperi rikare med små fiskar på!. Fiskar känns ju på sätt och vis ganska passande med vatten och så, men jag undrar om mönster med silverfiskar skulle locka köpare!!
 
Med Uppsala i ryggen, stod det inte på innan vi trasslade in oss i Sthlms  nätverk av gator, men Per parerade filerna som en infödd och snart nog så satt vi hos Åke och drack en kaffe.
 
Sen följde trivsamma konversationer och kyckling med Bulgursallad.
 
Buss från Lidingö till Ropstens Tunnelbanestation, sen vidare till Gamla Stan. En rask promenad på Stora Nygatan mot Drottninggatan och där var skylten: STAMPEN.. Mitt gamla favoritställe, lika dammigt och med samma gamla grejer hängandes i taket.
Saker som blev kvar då pantbanken stängde igen, en gång för länge sen..
 
  Alltså, apropå inredningsdetaljer ! Det är och kommer säkert inte att bli en trend att hänga gamla barnvagnar i taken!!
 
Nu var vi ju inte där för att titta på grejer, det var ju TRICK BAG som lockade - vilket ös!! Helt jäkla underbart. Dansade som en tok och fick skoskav.  Samira, min före detta arbetskamrat härifrån Borlänge, som flyttat ner till storstaden och utbildat sig till massör hittade också till Stampen. Kul, men ljudnivån omöjliggjorde annat än lock i öronen..
 
 
 Blir snart ga**en, Det GÅR INTE att vända på bilderna.. Men, men luta huvudet på sne så ser du sångaren i Trick Bags tatuerade arm.
 
 och här är hans mick!!
 
 
 
Ja, det var fler folk på scen, men jag börjar få nackspärr!! När vi skulle gå, möttes vi av den här skylten och började lite smått undra var vi hade varit någonstans!!
 
 
 
Vi kom ut med livet i behåll..
 
Här hade jag tänkt skriva något lyriskt om Gamla Stan nattetid..men, kom inte på nåt!! Vi styrde kosan mot Lidingö. Sen zzzomnade vi gott. Tror banne mig att Per snarkade i bluestakt.
 
Tack och hej
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En inte allt för oviktig parantes

 
 
 Glädjestrålande berättade A att hon trodde sig ha sett en Utter för nån dag sen. Det kan nog stämma, de har börjat återhämtat sig i hela landet efter en tid av för" höga gifthalter i födan, speciellt PCB,  jakt, utdikning, vattenkraftsutbyggnad, försurning och övergödning...."
De stod inte pall för trycket och de flesta dog.. Tragiskt
 
Uscha så vi våldför oss på moder natur!
 
 
Påpassligt nog så damp det ner ett nytt nummer av Sveriges Natur och där i stod det att läsa om just nämnda djur.
 
Och där stod det att när de får in "trafikdöda" djur till statens lab. kollas ev. halter av miljögifter och det var ju inte så muntert..
Uttrar har visat på höga halter av Fluorenande ämnen och många hanar har cystor på sädesledaren - och hur påverkar inte det framtida reproduktion?
 
Fluorerade ämnen finns bla i "vattenavvisande material som gore-tex i fritidskläder..."  Ja, munter läsning så här på fredagskvällen.
Per är och köper oss en varsin kaloristinn pizza och nu ska jag inte valsa runt på tangentbordet med feta fingrar, så jag säger Tack och hej
 
 

21:a Februari

 
 
Uppstigning 06.40
Kaffe             06.42
 
Vaknade sakta till liv! Ledig dag och sängkläderna och diverse kvalster åkte ut på ballkongen i -16. Jag tog mig en dusch, försökte agera akrobat och smörja in hela ryggen, men gick bet.
 
Morgonrutin nr:2 Kollade Facebook, bloggen, mailen, Dt och Aftonbladet - kan konstatera att det inte gjorde mig ett dugg klokare.
 
Morgonrutin nr:3 FRUKOST. Havregrynsgröt med hackade hasselnötter, vetekli och linfrön.
 
Tog in sängkläderna efter så långt tid som jag trodde det skulle ta för kvalstrena att tacka för sig!
 
Satte mig i soffan och läste en bok med den upplyftande titeln: Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho - den är riktigt bra och underhållande.
 
11:26 klev jag på bussen och där satt en tant, från en annan hemtjänstgrupp! Dock ej livegen.. Men jag har med vånda lindat hennes ben många gånger och satt och funderade på att om man skulle gradera olika ideér som många har om omvårdnadsinsatserna, så skulle nog detta lappande och lindande, tejpande mm ta hem ett 1:a pris.
Nåväl, hon var söt i sin stickade mössa och jag var på väg till frissan.
 
Eco-studio vid Sveaplan är så bra. Hon som klipper mig där är suverän på att massera hårbotten och gör det länge och väl och jag ryser av välbehag, samtidigt som hon naturligtvis klipper bra.
 
Nej då, inga revolutionerande förändring! Bara topparna.
 
Trippade in på bibblan efteråt, hämtade en bok jag beställt: Tage Danielssons paket! Letar efter en speciell dikt, men än så länge har den gömt sig någonstans i den lånta tegelstenen.
 
Åkte hem, stekte pannkakor av dinkelmjöl - gott!
 
15:00 började jag likt en ängslig hustru titta ut genom vardagsrumsfönstret efter min make och han kom så sakterliga lunkande från parkeringsplatsen!
 
Jahapp, man skulle ju kunna tro att dagen skulle börja avrundas här, med TV till sängdags. Men nepp, det var dags för "torsdagsträff" på Peace & Love och jag for igen med 16.46 bussen, denna gång satt det inga pensionärer på bussen att filosofera över! 
 
Sen blev det te och livgivande samtal.
 
 
Tack för idag
 
 
 
 

japp

 
 
Det börjar mörkna ute så sakterliga, klockan är 17:23 och på radio spelar de nå hysterisk rock.. Ja, jag säger mig vara allätare när det gäller musik, men det finns undantag!!
 
På lördagkväll sitter vi på Stampen i Gamla stan och lyssnar på Trick Bag - det ska bli riktigt, riktigt härligt.
Gamla Stampen var ett av mina favoritställen då det begav sig i min gyllene ungdom!!
 
Stampen är en jazzklubb och Trick Bag är ett Bluesband!! Så nu vet ni det..
 
Men nu är det några dagar dit och det är ingen ide att längta till dess, för då missar man det som pågår under tiden!!
 
En dag i taget är en klok devis man kan ha med sig i bakfickan!
 
Igår var en annan dag, ganska förbrukad, men ändå väl värd att minnas: Jag var på "punktmassage" hemma hos en tjej på gångavstånd härifrån!!
Hon berörde olika punkter, främst i nacken och tinningarna, fötterna och händerna.. Sen "läste" hon av mig ganska klockrent.. Det blev faktiskt både tårar och skratt och jag kände mig omtumlad när jag gick därifrån...
 
Javisst, det här med att välja och vilja tro, men det hon sa, behövde jag påminnas om - så för mig blev det en sanning.. Ja, häftigt var det, men det var lite svårt att hålla focus på jobbet idag, var kvar i känslan från igår.
 
Efter massagen så åkte jag hem till Olga och Ruben, det var riktigt mysigt. Per kom och hämtade mig sen och då styrde vi kosan mot Ica - Maxi och handlade lite förnödenheter.. Så nu vet ni det också!!
 
 
Puss & kram från mig
 
 
 
 
 

Lördag d16:e

 
....så var det dags igen!! Med en frenesi sällan skådad som troligtvis föregås av ett "Näe, nu jäklar ska hon upp" står hon där, lilla väna Ella, på bakbenen och försöker gräva sig in i garderoben.. 
Ljudet letar sig in i mina drömmar, jag slår upp ögonen och där sitter Babben precis vid mitt ansikte och tittar stint!!
04.23 och katterna tycker att det är dags för matte att stiga upp. Vis av tidigare erfarenhet så inser jag att de inte kommer att ge sig förns jag är uppe..
 
Trött och håglös släpade jag mig till jobbet, väntade mig lite, lite medlidande..Näe. Det är ingen som förstååår!! 
"Jasså, du har legat vaken hela natten" Klimateriesvettningar"..Oj, oj..vad jobbigt. Försökte för ett ögonblick glömma, minimera mina "problem".. En jäsp och verkligheten kom ikapp.
 
"Jasså, lilla Lisa har varit vaken heeela natten, ont i örat" Stackars liten"..
 
Finns det något forum för oss med morgonpigga katter?? 
 
Nåväl, väl hemkommen så la jag mig i sängen och lyssnade på en bok: P-O Enquist Ett annat liv.. Skönt och avkopplande.
 
 
Jaha, och här har vi Babben..
 
 
Ja, jag tycker om att ha bilderna på sneskan..Det ger lite mer...dynamik åt det hela!! Så det så
 
Tjing
 
 

Glädjeskutt

 
 
 
Så tokigt det kan bli..och som det tekniska geni jag är så bjuder jag hellre på lite stretching av din nacke än att jag ger mig i kast med att vända bilden..
 
Ibland känns det som att jag vill nypa mig i armen, är det här sant? Är delaktig, tillsammans med andra. Vi är i en gemensam process och resultatet kan inte bli annat än bra.
Till saken hör är att jag alltid har sett mig som väldigt blyg, osäker på mig själv.. "Är duuu blyg??" har jag hört allt för ofta så jag har lagt den egenskapen på hyllan.. Fast den pockar på ibland..
 
Någon liten Annelie, med trumpen underläpp ploppar upp ibland. Tankarna blir mörka och jag väljer ensamheten, slickar mina sår, tills jag åter kommer på att livet är förbaskat roligt att vara i..
 
Var egentligen inte i mitt essä igår när vi träffades på Peace & Love, men kände samtidigt att det inte gjorde så mycket.. Kan ju inte vara på hugget jämnt.
 
Ja, det blir en härlig Kultursöppa med sång, musik, poesi och utställningar...
 
Men nu river en rotlös rastlöshet i mig, vill gå till handling - vill sjunga och repetera!! Fila på tonarter,  hitta den gemensamma tonen i våran sång! En ganska magisk upplevelse, först dansar tonerna fritt i en bergodalbanesalsa, sen landar de i en unison, gemensam ton som brukar bjuda på ett inre och yttre glädjeskutt.. 
 
Men jag får uthärda till V.9 - då har vår elimenente gitarrist sportlov.
 
 Denna bild har inget med textens innehåll att göra!! Var bara tvungen att fota denna vitamin & färgkick innan jag pressade oss en kanna juice till frukost..
 
Kramkram
 
 
 

rubrik

 
"...trio fobi, kören Greta och en jazzduo" låter väl härlig, underbart spännande och jag vet inte alls, har ingen aning om vilka de är!
Fick ett sms om att de gärna ställer upp i april.
 
Drabbas av små inre glädjeskutt och imorgon ska jag träffa T & A på Peace & Love och spåna och bubbla över te och toast. Längtar.
 
Ja, det är för väl att det finns annat i livet än arbetet,  just nu är det lite oroligt på jobbet.. En efter  annan av pensionärerna lämnar in. Lämnar ett litet tomrum som sedan oftats fylls av nya behov.. Men den här gången så har inga nya "behov" kommit in och vi är för mycket personal..
 
Ja, det är lite märkligt; dessa pensionärer med sina livshistorier som man inte vet något om. Hemtjänsten ramlar in i deras liv, klampar in i deras livsrum, naggar kanske på deras rätt till integritet och självbestämmande. De har varit självständiga, arbetande människor som nu inte längre klarar av allt det som förr var självklart.
Vet inte var det "märkliga" kommer in.?. Man lär sig tycka om många. Sen när de försvinner blir det så självklart, speciellt om det har föregåtts av ett långt lidande..
 
Ja, när grundvalarna skakas om på en arbetsplats  blir det ofta en grogrund för konflikter och intriger.. det puttrar och sjuder under ytan, men de flesta på jobbet är helgjutna, bra människor så det blir nog bra igen..Men det tär på arbetsglädjen och orken.
 
Men lycklig blev jag då det visade sig att vi var för mycket personal på fredag och jag fick en semesterdag beviljad..skönt och jag ska banne mig inte göra ett smack, annat än trivsamma, trevliga saker som man blir gla utav..
 
 
Ett foto från sommaren som var
 
 
 
 
 
 
 
 
 

rubrik (igen)

 
.Tisdagskväll och mitt huvud värker sååå, ja det är tisdagskväääll.. Skoja bara!! Jag mår finfint.. Somnade till på soffan när jag kom hem från jobbet, lite lagom trött och sliten.
 
Nu har jag diskat, förberett för matlåda till jobbet imorrn och tagit en sväng om med dammsugaren och svabben.
 
Dessa kroppsliga, något spontana kroppsaktiviter gjorde mig lite varm, så snart ska jag ta  och hoppa i duschen, för jag brukar av princip inte städa i onödan!!
 
Nu har jag bestämt mig för att detta inlägg inte kommer att bli mer innehållsrikt än så här..
 
Tack och hej
 
 
 
 

ett inlägg :-)

 
 
....Jaha, ja..Tänkte då försöka hålla denna lilla blogg vid liv. Men, insperationen att skriva är lite ringrostig...
Det är tidig söndag morgon, fortfarande mörkt och bussen ner till centrum mullrade just förbi, i tid enligt  tidtabell; den bussen skulle jag ha hoppat på om jag hade haft jobbhelg.
Men jag ÄR ledig och likväl fö..nnat uppe i ottan.
 
Orsakerna därtill ligger och snusar gott nu, den ena i sin korg, mätt och belåten och den andra ligger härintill och zzzover, troligtvis nöjd över livet i största allmänhet..
 
Det är lite vaccum just nu i tillvaron, så blir det när tankarna inte vill stanna i detta nu, nej de lever sitt eget liv.
 
Evenemanget till våren har underfundigt nog fått arbetsnamnet KULTURSOPPA. Men det ska vara en grej över O:et så att det blir en mer dialektal fjong på uttalet. Bra det!! 
Först skulle vi kallat Kulturkväll, bara rätt och slätt: Men innebörden av betraktarens upplevelser av vad som just är kultur är lika bred som Borlänges hela befolkning och det kändes så pretansiöst..
 
Såå, kultursöppa fick det bli..
 
Nu kom Per upptassandes och vattenkokaren står återigen och väser i köket.. 
 
Igår var det full fart på fam. Österlin - jag fick en synnerligen svårartad städlust, som inte gav efter för några divalater a´la praliner i soffan typ.. och Per han rensade/städade städskåpet - ett projekt som var mer än lovligt behövligt. 
Detta avrundades med att jag fixade lite soppa av bla röda linser, sötpotatis och kokosmjölk... Kul att pröva något nytt!
Om den var god?? Njaee, den var lite för söt för min smak. 
 
 
Nu är det dags att ta, tag i denna dag och se vad den har att erbjuda..
Puss & kram

ett inlägg :-)

 
....medan höstens sista röda löv dalade ner utanför fönstret och moder natur bäddades in i ett täcke av frost, satt hon alljämnt och tittade på sina röda skor. Kände på det mjuka innerfodret och gladde sig åt hur väl de fotriktiga innersulorna fick plats i skorna.
Precis som att de var skapta av samma fabrikör.
Kanske var det så att de var ämnade år varandra; tanken var svindlande.. Skoinnehavaren betvivlade inte att så var fallet, precis som hon inte för en sekund tvivlade på att skorna och hon var ämnade för varandra.
 
Ja, så kunde det ha varit..och visst kan man vällan undra, då det sista inlägget för ett halvår sen handlade just om ett par nya röda vinterskor!!
 
Nåväl, dessa skor har i allra högsta grad varit delaktig i mitt liv..Hade blivit lite kallt om fötterna annars..
 
Skorna har fått sett och hört ett och annat under sista halvåret!! En dag när höstluften var så där underbart klar och hög och med en sol mot klarbå himmel som bara vackra höstdagar kan bjuda på, så sprang jag på en männska; hejhej" jag ska sätta mig på biblioteket och skriva sa hon"..
 
Något slog an i mig: Borlänge fullkomligen kryllar av skapande/sjungande/skrivande människor..hm, varför inte slå oss samman och hitta på nåt!!?
 
Tanken ville inte försvinna..bollade det med min kära sångkompis.. Positiv respons. Nästa tanke; Nykterhetsorganistationen IOGT-NTO tronar i frächa, stora lokaler på Hagalund.. Fin scen har de å..hm. knatade dit en ledig dag, bollade lite med Ingela där: Javisst, positiv respons igen.. Oj, oj..min ide visade sig alltmer vara helt genomförbar.
 
Nu var det liksom i rullning och det kommer att bli ett evenemang med mycket musik, lite utställningar och annat i April. Den 20:e för att vara exakt.
 
Nåväl, vad mer kan de stackars skorna ha varit med om.. Ja, i -20 grader och snöstorm är det riktigt synd om vilka skor som helst, speciellt om de springer in och ut hos pensionärer och får känna hur snön sakta får smälta ner i ett par, täta skoskydd för att sedan brutalt "kastas" ut i kylan igen..
 
Äsch då, egentligen så känns skoskyddstraumat lite som en bagatell i detta nu, dagarna har blivit ljusare..småfåglarna har börjat sjunga upp inför vårens symfoni och det är full fart med planerandet inför 20:e april-tjofräset.. Och en tanke, en naggande god tanke är att eventuella intäkter ska gå till någon form av välgörenhet.
 
Nu ska ni veta att det är inte bara jag och A som ska underhålla..utan det är flera inblandade, ett helt band med musiker från Falun bla.. Intresset och responsen har varit så häftig och gla´är jag för det..
 
Ja, det var ungefär vad jag hade på hjärtat i detta nu

RSS 2.0