Ledig tisdag

 
 
Ett återhållsamt tjoho och motvilligt följde jag min intention att cykla till Torsång!! 
Hade redan kommit på flera ursäkter till att inte ge mig iväg, men samtidigt så visste jag ju att jag skulle njuta av turen..
 
Satte upp som första mål att cykla iväg till pappersinsamlingen nere vid pizzerian, nedförsbacken dit var ju inte så tung så jag fortsatte, fortsatte på vindlande cykelvägar och 1mil gick snabbare än jag trott och attackerad av hungriga gråsparvar satt jag och åt brunch ute i det fria.
 
Efter en överdådigt dekorerad smörgås med rostbiff, potatissallad och grönt i alla dess nyanser, tvingade jag i mig en morotskaka och kaffe, läste Aftonbladet och hade det gott!
 
Sen cyklade jag hem igen, la mig i sängen med en, vad man kallar veckotidning!! 
 
Sen råkade jag somna!! det var skönt det. Vaknade av att Olga ringde och frågade om hon och Ruben kunde komma förbi! Sagt och gjort.
 
          
 
Glömt berätta, jag var på studentskiva för ett tag sen; söta Antonia, brorsdotter tog studenten från Södra Latin.
 
           
 
           
 
                                                      Hej faster Lalla
 
           
 
         
 
                              Den stolte fadern syntes mingla bland publiken
 
         
 
                  Intet öga var torrt när de rullade iväg mot nya mål och äverntyr i livet
 
Antonia fick 2stycken Oxar genom Läkarmissionen som går direkt till fattiga bönder i Afrika!!
Tyckte det var en strålande ide och jag skrev att hon redan hade det som är viktigast här i livet; ett stort hjärta..och en rad andra trevliga egenskaper!!
 
Ja, det var en härlig dag..
 
Japp, det var allt för nu   KRAM
 
 
 
 
 
 
                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...en dag!!

 
Hejsan, hoppas att sommaren har varit bra så här långt!! Själv går jag bara och längtar till semestern om 3v. Leva i nuet, vad är det??
Just nu, i detta nu; här på Hagbacksgatan så tar sig Per en liten lur, katterna likaså. Radion står på i köket, det är sport och ingen lyssnar!!
 
"siktar in sig på returen..." Undrar vad de menar med det? 
 
         
 
Uppe vid Sillberg var det så här vackert en dag i början på juni iallafall, långt borta från sportreferat och snusande make!
 
         
 
              Jag och några andra var på vandring en ljuvlig dag.. 1,1mil blev det
         
 
       I ett skogsbryn dök denna sällsynta mexikanska grågås upp och började jaga oss!!
 
Skoja!! Vi var inte redo att skiljas, vi som hade vandrat tillsammans hela dan, så vi stannade till vid Sahlins Struts och åt en varsin glass
   
 
                                                     Små strutsbarn!
 
             
 
Vi hade klarat oss från regn hela dagen, men det började att dra ihop sig och molnen tornade upp sig från alla håll och kanter, tog det som ett tecken att det var dags att placera fötterna i högläge och tillbringa restrerande av dagen framför tv, så vi tackade varandra för en underbart, härlig dag och jag är ganska säker på att vi alla sov gott den natten...
 
Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton 2013

 
...visste ni att liljor, akvileja, rosor; ... ljuva krysmynta! salvia i sig är aborterande? Alltså är "Ut i vår hage" en riktig snuskvisa som uppmanar till sexuella handlar i sommarnatten!!
Ja, den kallas faktiskt "abortvisan" i folkmun, även om det har gått mig förbi...
 
Den stod syndfulla Agneta och jag och sjöng i Haga-kyrkan igår, men jag tror han där uppe har överseénde så här i midsommartid!! 
 
Jag hade tagit med farbror Kurts gamla Alt-flöjt och spelade introt till ovannämnda!! Jag har aldrig spelat på den, inte en hel trudilutt, den har mest funnits i min ägo som ett minne, men fantastiskt nog så höll den för en hel låt!! 
 
Jag tyckte vi var kanonbra igår, det var enkelt och avskalat, det var Agneta & jag! 
 
Jag snubblade över en sammansättning tänkvärda ord:
 
...varje vecka har två dagar som vi aldrig bör bekymra oss för
- två dagar som inte bör belastas med oro och farhågor.
 
Den ena dagen är gårdagen med dess prövningar.
Gårdagen har för evigt dragit sig undan våran kontroll.
 
Den andra dagen som vi inte behöver bekymra oss för
är morgondagen med alla dess eventuella motgångar,
stora löften och svaga prestationer.
Också morgondagen ligger utanför vår kontroll.
 
Imorgon går solen upp vare sig vi vill det eller inte.
Vi har ingen del i morgondagen ty
morgondagen har ännu inte randats..etc, etc
 
 
Gla´midsommar!
 
 
 

19/6 - 2013

                
 
Ovanstående bild har egentlige ingenting med kommande textens innehåll att göra (tror jag) Tycker bara det är så roligt med Olgas foton!
 
Själv håller jag på att avrunda en lätt snurrig dag i den inre stressens tecken! Lyckades övertala en jättesöt tant att det var torsdag idag, det var tilloch med så att hon själv beskyllde sig för att vara snurrig och dagvill - japp, det är midsommar imorgon, sa jag glatt och övertygande!
 
Nästa tant hade helkoll på dagen, blev överaskad över att hon sa; idag är det onsdag! Då hon är dement så var jag ju tvungen att lite diskret dubbelkolla och hon hade rätt!!
 
Undrar vad den andra kommer att tänka imorgon då någon glad själ talar om för henne att idag är det torsdag och imorgon är det midsommar!! 
 
Själv så har jag ledig dag imorgon!!
 
Nåväl, jag är...vet inte vad! Behöver semester! Går och laddar upp och oroar mig i onödan!! Det brukar jag inte göra. Brukar kunna släppa saker som jag ändå inte har koll på eller kan förändra, speciellt på jobbet då.. Men försvarsmurarna har rämmat tror jag iom oron som har varit för Olga..
 
Det är den enda förklaring jag kan hitta, om jag nu ens egentligen behöver en förklaringsmodell för att ursäkta ett "snurrigt" beteénde!!
 
Ja, hon har varit trött, matt och orkeslös och så fort hon inte svarat i telefon eller på sms så har hela maskineriet av katastroftankar gått igång.. Men hon mår mycket bättre - det är bara jag som inte kommit i fas.
 
Men, men..Nu till något annat!!
 
Satt för ett par veckor sen och tänkte på det här med sången, att vi inte var "bokade" någonstans, inget planerat.. Bestämde mig, ganska nöjt för att det blir när det blir om det blir. Samma eftermiddag så ringde en person och frågade om jag och Agneta ville sjunga? JA - sade vi och imorgon ska vi sjunga lite traditionella sommarvisor... Ska bli roligt!
 
Japp, det var vad jag hade att nedteckna denna onsdags..eller torsdags - afton!!
 
Puss på er
 
 
 
 
 
 

16/6 söndag!

 
En konstig känsla angrep mig imorse! den var inte förenad med halsont eller annat virusangrepp, inte oro inför den stundande dagen!! Det var en diffus känsla av...saknad!
 
Saknad efter Ruben, våra morgonpromenader!! När morgonsolen glittar i daggen och daggen hänger som pärlor i spindelnäten då är morgonen som bäst..
 
Och så även Ruben, inga störande, stressande moment som drar igång jaktgenen som i sig skulle kunna alstra energi nog för att försörja hela Borlänges befolkning..
 
Våra relativt, allt är relativt; stillsamma morgonpromenader har varit mums för själen de här veckorna när Olga har varit i Uganda.
 
 
Ja, hon kom igår morse till Arlanda, matt och tagen efter en matförgiftning och uttorkning - de trodde det först var Malaria, men det var det inte! 
Per mötte upp vid flyget samtidigt som jag var ute med Ruben!! Tog bussen till lasarettet och mötte upp efter en ändlöst lång väntan..
 
Olga hade legat på sjukhus och fått dropp ett dygn innan hon flög hem, tack och lov - annars hade hon nog inte klarat av att flyga hem! Uscha, vad sjuk hon har varit! Fick även dropp när de mellanlandade.. Skönt att det fungerar!
 
Idag har jag skjutsat O med lånad rullstol inne på ICA-Maxi, det tar väl ett tag innan krafterna kommer tillbaka... Innan det fick jag stilla min saknad lite, även om daggen hade dunstat för dagen när det väl begav sig!!
 
Ja, han var som skjuten ur en kanon när vi väl kom ut i det fria!! Ja, allt är som det ska!
 
Per jobbar extra för dagen, synd det, våra lediga stunder tillsammans är så få..
 
Skriver mer snart igen!
Tjingeling
 
 

Rubrik

 
Hej hörrni, det är bara att inse;  Jag återkommer när Olga har kommit hem den 17:e och Ruben är tillbaka där han liksom hör hemma
 
Puss & kram

RSS 2.0