Onsdagen d. 30:e Mars

 

  En påse Boveteflingor bortskänkes till behövande!! Nu har jag kokat gröt två gånger på dessa flingor och kommit på att det var lika äckligt andra gången som första.

Ja, jag har varit riktigt spänstig idag, det inkluderar det nyttiga bovetegrötsintaget!! Började morgonen med en rask promenad bakom Borlänge sjukhus. För en gångs skull så ekade inte skotten från skjutbanan, så jag kunde koppla av!!

Hem till gröt och ett hemmagjort Yogapass inklusive situps, duschade länge och väl, läste lite och sen gav jag mig i kast med fönstertvättning!!

Åkte ner en snabb vända till Kupolen och köpte ljusa bordstabletter på Åhlens. Det är fint att ha i fönstrena så blommorna får lite skydd för solen. Åt mat och åkte sedan och gjorde ett nätt litet kvällspass på hemtjänsten.
Det var riktigt roligt att jobba ikväll, de är lite lagom knäppa hela bunten!!

   Ja, det var ungefär vad jag hade att förtälja denna dag. Må så gott och var rädda om varandra.

KRAM


YOGA



Underbara, underbara Yoga. Helt plötsligt hände det: Jag kunde nå mina tår med händerna sittandes på golvet med raka ben!! Min stela rygg gav vika, följde med i rörelsen och inte nog med det, det knastrade och knakade inte olycksbådande i nacken som det brukar..

Våran kära Yogaguru Ella är suverän på att leda oss in i yogans virvlande vara med sin mjuka röst och tydliga instruktioner. Känner mig så tacksam, för även om Ella inte för all framtid kommer att ha oss hemma på vardagsrumsgolvet så har hon öppnat dörren för Yogan och dess kraft.

                                     


Mmmm, det är häftigt att umgås med sig själv ibland och ladda batterina.
Föressten så måste jag bara få tala om vad en klok kvinna sa till mig idag:

"Det är bättre att säga att man är urladdad istället för att säga att man är deprimerad, därför att batterier kan man ladda upp igen"

Väl hemma kom goa Lars på besök, vilket resulterade i för mycket och för sent intag av kaffe och nu sitter jag här med ögonen i kors, medans Per som hoppade över kaffet snusar i godan ro






..några rader



Småfåglar i all ära och därtill vacker sång, men de skiter ju också.. Som den gode husmor jag är så lägger jag värde i vädrade sängkläder. Japp, nu blir det till att byta påslakan!!

Just nu föredrar jag vacker sång på sterion, konsekvenserna av det blir inte så påtagliga, förutom att det husmoderliga jaget får sig en liten kick och trallar och sjunger med i städandets eviga rundgång.

Lyssnar till Gunnel Mauritzson; en Gotländsk folksångerska verksam på musikhögskolan i storstaden. Japp, jag har träffat henne. Hade den stora förmånen att få vara med på en körhelg i Järvsö som hon ledde. Mmm, det var roligt och givande.

Det stod naturligtvis folkmusik på chemat och det var ganska mäktigt att vara i det, omsluten av Hälsinglands vackra natur.

Ja, det var bara det jag ville säga.. Puss & Kram




Just det



Det glittrar oroandeväckande på skaren utanför, vill inte titta på termomtetern. Väntar tills solen har värmt upp luften!!
   För solen är på väg upp, skiner i de ännu kala björktopparna vid fotbollsplanen.  Några småfåglar flyger fram och tillbaka utanför fönstret och innanför fönstret, på fönsterbrädet ligger den lätt överviktiga katten och sover, kanske drömmandes om flygande tonfisksburkar..

Hm, jag har fullständig idetorka, vet inte vad jag ska skriva..

Så jag säger bara en sak; Ha en förbaskat skön dag.

Kramkram



 


...en känsla av...kallt!!

Isande nordanvind, en och annan hagelskur och friluftsliv a´la Hemtjänst.

En vårtrött fluga spatserade lite vingligt i ett fönster hemma hos en tant. Tappade fotfästet och ramlade ner bakom dammiga plastpelargoner, tog sig upp igen, surrade lite lätt för att tala om att NU är det vår. Får väl tro det då!

Jag satt trött och tittade på flugan, tanten pratade och jag längtade hem.

Frågade en gång en kollega hur länge hon hade jobbat inom hemtjänst: "I 22 år och varje vinter har jag sagt åt mig själv; inte en j*vla vinter till". Tyckte hennes svar var lite skrämmande!! Mitt mantra när jag traskat runt i kylan har varit just: "Inte en j*vla vinter till"!!!

Pust, suck och stön.. Vissa dagar vill jag inte riktigt vara med. Idag är en sån dag! Jag försökte mig på att vara social, hängde med Per till Falun efter jobbet och träffade lite trevligt folk. Men jag satt mest och längtade hem till duschen, lyssnade med ett halvt öra, sa något ibland. Dolde en och annan jäsp bakom en oerhört intressant tidskrift som jag inte vet namnet på..

Men nu är vi hemma igen och jag undrar om 18.23 är för tidigt för att gå och sova för natten!!

Jäsp




Hej


Min gitarr står alldeles bakom stolen där jag sitter i ett hörn, lite kantstött och nött av tidens tand!! Den är faktiskt 21 år gammal. Fick den för att spela barnvisor till Olga när hon var alldeles ny till världen.
Min lilla Loppa, hon hade bråttom och kom 12v för tidigt. Var nog nyfiken på vad som fanns utanför.

Ja, nyfiken är hon och fort ska det gå, på en gång, helst igår ibland. Hon ringde för ett par veckor sedan, ja vi pratar varje dag, men då, när hon ringde och pratade i sextondelar så förkunnade hon att hon hade sagt upp sin lägenhet och skulla flytta ner hit till Borlänge.

Mitt moderliga leénde blev snabbt till en bekymrad rynka i pannan; Arbete? Pengar? boende? hunden? Hjääälp*

Äsch då, det löser sig: bostad i Kvarnsveden är ordnad, så då ordnar sig säkert resten också.

Så från 1/6 kommer hon att bo här i faggorna, ska bli riktigt mysigt - även om det slår gnistor om oss ibland. Så kan det ju vara och det är inte mycket att orda om!!

   Ikväll var det åter igen dags att rena själ och hjärta med lite sång a´la "Tongångarna" i Missionskyrkan.

Ja, vad att säga som inte har blivit sagt förut? Sitter här fylld av sång och tänker spela en trudilutt för katten. Per är på kurs och kommer hem imorrn - längtar.

Och snart, i sommar kommer jag att ha min lilla familj omkring mig hela tiden. Härligt♥

Go´kväll påér gött fölk


Kundaliniyoga

En 60 och en 40 tvätt i maskinerna i källar´n. Om ca 50min är tvätten klar. Tacksam att maskinerna fungerar som de ska.
Sängkläderna hänger på vädring, den ack så morgontrötte katten sover i godan ro. Hon kom upp, åt, blev kliad på halsen och gick och la sig nöjd igen..

Igår var det YOGA.

Alltså, Yoga är inte något svåruppnåerligt för en omänskligt vig minoritet som klarar av att slå knut på sig själv. Yoga finna i alla former, för alla och en var.

Slåknutpåsigsjälvvarianten finns naturligtvis också, men om man inte har de ambitionerna så är de bara att lägga åt sidan utan prestationskrav!

Kundaliniyogan innehåller fysisk, mental och andlig träning och kan användas som stresshantering och förebyggande friskvård - Japp, så är det! Ska läsa på mer om denna lära som har funnits i mer än 5000 år OCH bara det talar ju sitt tydliga språk. Det sköna med det hela är att det inte är prestation eller resultat som räknas utan att du gör det för dig själv, för ditt eget välbefinnande.

Välbefinnandet kommer om du ger dig hän och är närvarande. Tankarna vandrar iväg ibland, slänger ryggsäcken över axeln och går mot invanda tankar på matlagning, jobb och annat. Men då är det bara att åter koncentrera sig på andningen och lägga till Mantrat Satnam som betyder ungefär; Jag är sann*

Och sann är du ju, du sitter där, närvarande i dig själv, din kropp, din andning - så vad annat kan du vara?

Nu ska jag gå ner till tvättstugan igen. Ha en underbart skön dag hörrni




En liten rubrik


Jag är ful, jag är dum, jag är, jag är..Näe, JAG kan inte.. Hon/han de tycker säkert att jag är korkad!!
Varför lägger vi människor så mycket energi på att tänka negativa saker om oss själva? Vem är det som viskar i ditt öra att du inte är bra nog? Vem hindrar dig att leva fullt ut?

Vem får näring av att du styrs av din rädsla? Jo, den som är lika rädd!

Tänk för en dag att vända på tankar och känslor.

När känslan av att inte vara bra nog smyger sig på, tyst och obemärkt: vänd på tanken! Tänk inte: Jag är bäst utan Jag är lika bra och Jag är bra som Jag är..

   En röd ros till dig





Bach och Bondepraktika d.21/3


Denna dag 1685 föddes Johan Sebastian Bach och är Bengt sur och våt i Uppland, så får man så när man kommer åt, men är han torr och ren, så får man så överallt utan men.


Det finns alltid skäl att fira, så idag kan du slå på lite extra och fira Bach,s födelsedag.


Och vad gamla Bondepraktikan beträffar så vet du hur vårens väder blir om det är stövlarna som står närmast till buds inför dagens utgång.

Tur att det finns en Blogg som kan vägleda dig i livet, eller hur!?

Och, vet ni vad; enl. nämnda Praktika, så kommer våren hit till Dalarna d 2/4. Skåne fick vår redan d. 4:e denna månad - stämmer det?
Min vildvittra där uppe i norr, får inte skåda våren förns 20 april - 6 maj. Men då är hon ju här i Borlänge på vårbröllop.

Den 21 mars är också den 80:onde dagen i den Gregorianska kalendern och det är 285 dagar kvar till nästa Nyårsafton!!.

Hur många dagar det är kvar till Bröllopet vill jag inte ens tänka på efter att ha sett gårdagens avsnitt av Solsidan. Det var med ångest och hjärtat i halsgropen vi betraktade Anna & Alex:s katastrofala bröllop.. Hu!! Ja, mycket kan hända när nerverna är på spänn och deras bröllop överträffade mina absolut värsta katastroftankar... Så nu har jag lyckats bredda det registret!!!

Ja gott folk, hoppas att ni får en jätteskön dag

Kram




Bilder från en annan del av Dalarna

         

         

          

         

         

         

         

            

             Dalahäst.

            

             Blommor.

         

        

Vi tog en tur med Skodan, som behövde lufta sina trötta vinterdäck och for ut i den väntande våren med sjungande fåglar och porlande bäckar uti Silvberg. När vi sett oss mätta på det vackra åkte vi till en blomsterbutik och kikade.
Mellanlandade i en hästhage med nyfikna hästar!!

KRAM


Lördagen d. 19:e Mars


Kanske någon tittade upp i ett fönster i Falun och såg 7 kvinnor förenade i en gemensam rörelse. Rytmiskt och monotomt. Andhämtningen var en och blev ett med rytmen.

I skenet av stearinljusen kanske det såg ut som att en ny version av Michael Jacksons Thriller var under repetition.
Men så var det ju naturligtvis inte, det var hjärtmeditation, meditation i rörelse - Häftigt, häftigt.. och alldeles underbart.

Japp när det är Kvinnoträff hemma hos Elisabth i Falun kan allting hända och locka både till skratt och till gråt.

Vi avslutade med Frigörande dans!! Tjoho, det var bara att skaka loss det man hade att skaka med. Sen blev det go, smaskig, välsmakande fikastund med kex & ost *mums* och lite kramar att leva på till nästa uppladdning.






En liten kort släkthistorik


Letade efter något med hittade något annat!! En lapp med en enkel förteckning över min släkt 7 generationer bakåt.

Det börjar med Riddare Erich Lännberg f. 1724. "Yrket" Riddare försvann på medeltiden, så jag vet inte vad för ämbete som avses!
Den däringa tjommen gifte sig iallafall sedemera med Sigrid Elisabeth Enhörning 1722-1797.

Det skulle ha varit roligt att läsa mer om Sigrid Enhörning. Enhörningssläkten tycks härstamma från Värmland och vara av militärt krut!!

Det fanns många Enhörningar inom Svea Livgardet, Livbataljonen, infanteriet, Närke/värmlands regemente etc. En Enhörning fick dock avsked som gardessoldat pga bräcklighet!

Det lustiga i kråksången tycker jag är att senare generation i form av min far och hans tvillingbror valde samma bana, fast med musikaliska undertoner.

1957 fick farsgubben tjänst som förste Trombonist i Svea Livgardes musikkår.

Han började sin karriär med att söka till K1 - Kungliga Livgardet som 16-åring och utbildade sig till militärmusiker. Han hade redan 1954 utsetts till musiksergeant och 1971 blev han Kapten vid Regionsmusiken i Strängnäs.

Är det kanske Genetiskt betingat att söka sig till Svea Livgardet??  Det kanske var lite långsökt..

Resten blir för tradigt att läsa (skriva) har jag bestämt OCH jag skulle vilja ha tid och ork att kolla in andra led i historien...

Japp, det var nog om detta..










Nedtacknat en morgon i mars

  Ni ska höra hur kvittrande gla´och rar jag kan vara hos gamlingarna. Blir nästan rädd för mig själv!! Oj, var det jag som kom intjoandes och lät så där??


Det är inte alltid responsen är lika kvittrande: Kom in en morgon till en gubbe som jag inte hade varit hos förut!! Hej, hej; Annelie heter jag! GRÖT svarade en bister stämma!! Eh, jag bet mig i tungan för att inte kontra hans lite originella hälsningsfras. Kokade gröten enligt dotterns nogranna anvisningar och gjorde det jag skulle..

Men idag, denna arla morgon kvittrar inte jag speciellt mycket. Vaknade natten till torsdag, men en lätt besynnerlig känsla av illamående!!
Japp, magsjuka - som ett brev på posten. Varannan pensionär är magsjuk, så varför inte dela deras bördor!!

Men idag är det fredag. Har druckit en försiktig kopp kaffe. Håller tummarna.

Förövrigt så sitter jag och fundrar över det där med att man ska ha något blått, något lånat osv..
Alltså till bröllopet.

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och ett silvermynt i din sko. För en blivande brud som är skrockfull är det kanske bäst att följa denna tradtion.

Något gammalt
Till minne av brudens föregående liv och hennes familj. Det kan vara ett smycke från mormor eller hennes mors brudklänning.

Något nytt
Någonting som symboliserar framtidshopp. Det är vanligast att välja en ny brudklänning, men även något annat som ingår i brudutstyrseln kan väljas som t.ex. skor eller underkläder.

Något lånat
Det är viktigt att låna någonting från en vän som är lyckligt gift, för då kommer deras lycka att smitta av sig till det blivande brudparet. Ett smycke eller näsduk är vanligt.

Något blått
Blått symboliserar trofasthet, renhet, kärlek och är även hoppets färg. Det vanligaste är att bära ett strumpeband i blått eller med blå dekoration. Det kan också vara en blå blomma istoppad i brudbuketten. Förr var det vanligt att sy in en blå tråd någonstans i klänningen.

Silvermynt
Detta symboliserar rikedom, inte bara ekonomisk utan även av lycka och glädje.

Mmmm, jag är lite skrockfull, så jag kommer att ha mammas gamla, jättevackra Rubinhalsband.
Något nytt: Ja, klänningen då!!
Är det någon som är lyckligt gift som vill låna mig ett smycke??
Strumpebandet har jag redan spanat in, kommer matcha jättefint med dalapjucken:-)
Och om jag haltar så har jag en 5-krona i ena skon

Puss & kram på er


Tisdagen d. 15/3 2011


   Sitter med en kopp "Grönt & Gott" te. Det heter så.. Helena hade med sig en ny laddning från Arbrå och det sitter fint nu i kvällningen.

Har haft en konstig känsla ikväll, jag den är konstig därför att jag klev upp 05.30 och borde vara trött. Brukar känna mig både trött och sliten så här dags på dygnet.

Det konstiga i det hela är att jag känner mig både pigg & gla´. Inte hisnande lycklig, inte euforisk, bara glad och...pigg.

Ställde mig och stekte pannkakor när jag kom hem, åt och tog en skön varm dusch..

Javisst, jag har varit på Yoga ikväll hos Ella pella lingonkvist tillsammans med Rosen från Kvarnsveden och Kristina från..Duvemåla!!

När den efterföljande meditationen var till ända och vi skulle "återvända" kände jag bara; NEJ, jag vill vara kvar i avslappningen (stör mig ej) Kunde säkert ha legat kvar där än på golvet..

Jag hade en liten "lucka" mellan jobb och Yoga, så jag passade på att titta efter bra skor att gänga sig i, men det var svårare än jag hade föreställt mig:

      


Men egentligen så var det ganska enkelt just i den affären jag var. Biträdet lyfte plikttroget blicken och sa Hej. Sen var det inget mer medans jag gick runt, tittade på storlekar och priser.

Kände jag att jag surnade till över hennes brist på engagemang. Förstod inte människan att jag ska GIFTA mig och behöver ett par skor!??

Står det inte i pannan? Syns det inte på mitt jungfruliknande yttre? Hm, näe..jag kom mig inte för att BE om hjälp. Så dumt.

Där gick jag och surnade till alldeles i onödan..
   Nåväl, jag får väl gå dit igen!! Jag lär ju inte skrida till altaret i tubsockor.

KRAM









En liten undran...

Påverkar bokstavskombinationen på registreringsskylten bilköpet??


I söndags såg jag en bil med registreringsnumret PMS+++.

I min vilda, kanske inte allt för fördomsfria fantasi så såg jag framför mig en medelålders man, begåvad med oerhört torr och tråkig humor som på kvällarna ikläder sig en gammal, för trång, urtvättad nätbrynja som får fläsket att tillsynes omformateras till en ogrillad julskinka som den absolut mest potensilella köparen till en bil med det registreringsnumrert.

Varför då? Jo, han köper den till sin hustru såklart..

Nätbrynjan har för mig blivit en symbol för slentrian, uppgivenhet, bitterhet i en relation. Varför vet jag inte, det bara är så....

Tjingeling




Japp


                

d.14/3

 
Tänk att jag har handlat i enlighet med gamla Bondepraktikan idag..

Innan jag åkte ner och gymmade så gjorde jag iordning en kanna med Limevatten och ställde fram jouicepressaren.

När jag kom hemhasandes så pressade jag 2 apelsiner. Båda dryckerna intogs rumstemperarade.

I Mars månad skall man sig ofta tvätta och bada,
och är godt att bruka söt drick, som mjöd och annat sådant,
men vakta dig väl för kall drick./ Bondepraktikan.


Och eftersom det är Mars, så tog jag mig också en välbehövlig dusch!!! Mjöden hoppade jag f.ö över..

Oavsett om morgondagen kanske bjuder på snöslask och friska vindar så ÄR det vÅR. Visst är det underbart!!

Nu ska jag göra som jag brukar dagar som dessa - gå och lägga mig och vila en stund, så att jag orkar jobba ikväll..

   En blomma till dig från mig


En dag i mars..


Välkommen till Laarzons blogg denna gråa marsmorgon. Solen skiner endast över Saade idag som tog hem segern i Globen igår.

Njae, jag brukar ju inte direkt ägna mig åt recensioner, men vi tittade igår och röcks med av den gastkramande spänningen.

Är lite fascinerad över Dannys låt: Var det tre ord i texten?

Nåväl.. Det där med att recensera är inte min grej, men jag är gammal nog att få säga: Det var bättre förr!!

  Jag fick en gåva, en bok, som heter The Language of Letting Go. Mmm, det är på Engelska och mina språkkunskaper är lite bristfälliga..men, jag förstår mer än jag trodde att jag skulle göra.

Omslaget pryds av en vacker bild på en snäcka och ur den reser det sig en snigelkropp som förgrenar sig mot himlen och blir till ett träd uplyst av en nedåtgående kvällssol.
Den är vacker att titta på OCH jag undrar naturligtvis: Varför en snäcka?

En av de Hinduiska Gudarna (Vishnu) har snäckan som attribut och "är den stora upprätthållaren som kontrollerar människans öde"

På framsidan dansar också en lättklädd kvinna och för mig blir det Frihet!

Hon dansar i frihet och har lagt sitt öde i Vishnu´s händer* Jopp, så kanske det är. Det passar ganska bra med bokens titel..

Skrev tidigare att "Det vi sparar/samlar på är ett uttryck för det vi önskar i våra liv: Grodor - passion och lidelse.

  

Samlar du på ödlor tex, så är det ett uttryck för Sökande efter Andlighet. Ödlan står också för Pånyttfödelse och Föryngring.

   "...ödlan kunde förkroppsliga en själ och i detta tillstånd slinka ur munnen på sovande människor, så att dessa när det lilla djuret återvände, fick vetskap om dess upplevelser.."

En annan variant av drömtolkning!?

Nåväl, gott folk: Nu ska jag väcka Per med lite kaffe på sängen, vi känner oss lite småkrassliga båda två. Så det blir en dag med vila och rekreation i sängen.

Ha det så bäst och var rädda om varandra.












6 timmars arbetsdag


              

För mycken arbete är icke befrämjande för folkhälsan. Skulle vilja se en
förnyad kamp för 6 timmars arbetsdag, alltså en lägre heltidskvot.
Och HUR skulle det gå?? Färre arbetslösa, färre sjukskrivningar.
Föräldrarna skulle ha tid/ork för sina barn och ungdomskriminaliteten
skulle minska..

Och man skulle ha ork att följa med årtidernas växlingar.. Njuta av solen
en tidig vårvinterdag. Plocka de första tussilagon. Uppleva tiden mellan
hägg & syren. Åka till en jordgubbsodling efter arbetsdagens slut.
Kura skymmning i skenet av stearinljus en kulen oktoberkväll utan att
vara slutpumpad.
Julen skulle återigen bli barnens högtid, inte konsumeras bort i skuggan
av föräldrarnas dåliga samvete över brist på tid och ork.


Ni ser, allt talar ju för kortare arbetstid. Eller hur!? Så vad väntar vi på?
Tror jag ska ta å ringa Lasse (Ohly)

Inte helt överaskande så ska jag åka och jobba och har ni inte redan anat det
så har jag ingen större lust!!

Men nu så ska jag ta och masa mig iväg, så jag hinner få mig en kopp kaffe
innan det kör igång..

Ha en skön dag hörrni och var rädda om er och varandra











Jopp

    Lustigt, märkligt hur en eller flera människor kan sänka en stämmning.. Bara så där!! Bara genom att komma in i ett rum.
Outtalat, obemärkt så rättar alla in sig i ett osynligt led.

Kommer du in sprallandes glad blir du ögonaböj nertryckt i skosulorna - komma här och va gla`skäms!!

Men blickar försöker de normgivande att sätta dig på plats.

Japp, så kan det vara, eller hur! Personligen så har jag börjat rygga tillbaka när någon med självbelåten stämma säger att "Här har vi högt till tak".. Jaha, vems tak? Det är lätt att resa sig för fort och slå i huvudet...

Japp, samspelet oss människor emellan är inte enkelt; tvärtom så kan det vara ganska komplicerat. Fast det beror ju också på dig själv, vad DU gör utavét.

Det var några ord i en numer ganska dåligt uppdaterad blogg och nu ska jag ner till gymmet och svettas..

Kram på er



Internationella kvinnodagen


  Idag vill jag inte bli firad med blommor och tårta. Det är inte mycket att fira att det fortfarande behövs en dag som denna..

Vi har det kanske, jämförelsevis ganska förspänt på den fronten. Vi behöver inte vara rädda att bli anklagade för äktenskapsbrott och stenade till döds därför. Vi behöver inte vara rädda att bli uppeldade för att hemgiften är för låg eller att jag inte uppfyller kraven för vad som är en god hustru.
Våra döttrar slipper att bli omskurna med smutsiga glasskärvor.

Listan kan göras lång.. Men ändå, hur långt har vi kommit här då??

Vi är ganska duktiga på att symboliskt kasta stenar på varandra, därför att vi är rädda för förändring. Det finns en trygghet i inarbetade könsroller. Sticker du ut, höjer rösten; kan du få en stenbumling rakt i huvudet.

   Internationella kvinnodagen grundades 1910 och som bekant så fick vi rösträtt 1917. Det är inte så många generationer sedan.. Det tar tid att sudda ut attityder och fördomar. Vi kan inte luta oss tillbaka och tycka att vi är bäst på jämställdhet!!

Jag är själv kass på det, dotter till en mor kommen ur arbetarklass så måste jag hålla i mig för att inte ramla in i gammalt dammigt könsrollstänkande, handlande..

Att titta på de traditionella kvinnoyrkena av idag tycker jag är en glasklar återspegling på hur mycket det finns kvar att arbeta för; Lönerna är ju ett skämt i sig! De kvinnor som har slitit hela livet i tex hemtjänsten får en pension som är det absolut största skämtet "Jag vet inte hur jag ska klara mig, men jag orkar inte arbeta längre" sagt av en kvinna som snart går i pension.. Uscha, jag lider med henne och hennes värkande axlar.

Nej, nu har jag inte tid med det här.. Ska på gym.

Upp till kamp alla kvinnor!!


Japp


Har precis kikat in på en annan blogg och då fann jag denna, som jag snodde. Det är så det går till i den undre bloggvärlden:

                            

                            
KRAM igen


Hej igen

Där på en galge hängde klänningen. Kroken glittrade till i eftermiddagssolen när entredörren öppnade sig och vi klev in...

Näe, det var inte så, jag hade blicken på annat. "Den här då"- sa Helena! "Ja, men där hänger den ju!!" sade jag och tog med den till provhytten. Så enkelt, så självklart...Satt som en smäck.

Så var det klart, frånsett accessoarierna, ni vet skor och sånt, en blomma i håret, en bukett i handen mm.

   Har åtnjutit X - antal arbetstimmar i helgen. Men på söndags eftermiddagen satte vi oss tillsammans i Skodan och for till Falun och Annika. Vedebörande ska hjälpa till med maten till Bröllopet, så det blev en del planering, go´mat och ännu mera planering + en insikt om att det är en jäkla massa förberedelser.

Idag är det 2 månader kvar, tiden har ju så förbaskat bråttom så det är lika bra att sätta igång.

Jopp, det var några rader från mig.


3/3


Ivrig som ett barn på julafton klev jag in på fiket med Aftonbladet under armen, läsglasögonen i väskan.
Här skulle åtnjutas egen kvalitetstid i väntan på mina älskade sångfågelvänner. Nej jag har inte gått med i Borlänges Ornitologförening.

Jag dök ner i arbetets mörka ekorrhjul efter vårat underbara lilla uppträdande, besatt av tanken att arbeta de sista flämtande timmar som var kvar av månaden *Pust*, ja, jag gjorde det igen.. Nosade på den där väggen och jag glömde, gömde allt det glada och härliga som var under våran underbara, intensiva "repmånad".

  Solen sken lite retsamt rakt in i fiket och en första vårkänsla blandade sig med takdropp och kisande ögon och jag satt och tjuvlyssnade på några män som satt och pratade om stjärntecken!! Mina fördomar fick sig en törn; ni män pratar väl bara om erövningar och bildelar: eller!!?


Hade lust att fråga lite om Lejonet - men det vågade jag inte, jag lyssnade intensivt, samtidigt som jag försökte lösa Aftonbladets lilla korsord.

Sen kom ni inkvittrande och all min trötthet försvann.

Underbara Mats hade i all ödmjukhet frågat om inte vi tre ville vara med i hans kör i Missionskyrkan. Japp, så var vi då samlade igen och gav järnet i en förhoppningsvis inte allt för skärrad kör..hehe.

Vi sjöng Horgalåten, Gabriellas sång, himlen är oskyldigt blå och Nanne Grönvalls härliga "kom och håll om mig" och säkert nån mer...

Horgalåten förde mig tillbaka till Hälsinglands blåa, förtrollande berg och idag kommer det en tvättäkta Hälsing på besök: Helena kommer och ska hjälpa mig att hitta lämpliga bröloppskläder.

Å det SKA bli så kuuul, länge sen nu jag träffade den enda människa som kan prata om lösögonfransar, lösnaglar och andra lösa beståndsdelar i sextondelar och klämma in klokheter på löpande band utan att Tant Annelies öron kroknar. Hennes ben är lika intensiva och går som trumpinnar när hon pinar på i tillvaron och det ska bli riktigt spännande att choppa med vedebörande.

Helena var som en familjemedlem hemma i Arbrå, kom inkikandes: Hallååå!! "nämen, ligger ni och sover igen"!! Haha, idag ska jag vara vaken - ska iallafall göra mitt bästaste, naturligtvis så vaknade jag 05.15 denna lediga dag, somna om? Näe, det går ju inte.. Hur trött jag än är så tar mina fötter mig till kaffet.


När jag hade vinkat av min arbetande man så bänkade jag mig här och ni har just läst resultatet!!

Puss och kram på er




1/3 -11

En dag i vintras, eller var det på hösten? Jag hade i vanlig ordning bänkat mig på en av Cafe Almas vinylklädda stolar.
Satt och läste, drack kaffe - min budget var ganska skral så jag hoppade över wienerbrödet.

Men sötsuget tog överhand, företog mig en djupdykning i min kvittostinna plånbok och insåg att det fattades 3:-.

Kanske var jag iaktagen, jag lyfte blicken, släppte för ett ögonblick mitt frenetiska, desperata letande efter mer pengar och fick ögonkontakt med en annan fikande kvinna..

"mmm, det fattas 3:- till ett Wienerbröd" hasplade jag ur mig, kände att jag ville leverera en förklaring, en ursäkt kanske till ett kanske udda beteénde!! Mmm, jag har ett "ursäkta att jag finns till" vokabulär i mitt ordförråd som jag försöker arbeta bort - Men det var en parantes!!

"Det kan du få utav mig" sa hon OCH jag som lärt mig att man ska ta emot det som kommer tillén med öppna armar tackade och tog emot Ty det finns alltid en mening med det som sker.

I söndags när jag jobbade så var det en annan timvikarie på plats. Hon kände igen mig!! "Almas"!! Ja det var ju min räddare i nöden!!


För att göra historien kort och lite sammanfatta det jag skrev i förra inlägget så har den kvinna en Hemsida som är VÄL värt ett besök och jag hittade en länk till Gudinnefestivaler o.dyl.

Hemsidan heter tokotradition.dinstudio.se och den får tala för sig själv. Kolla in "Dikt och verklighet", läs och njut... 



En groda


     Puss på dig min lille groda och *poff* han blev en Prins!! Förvandlingen var ett faktum - Bättre det än att pussa en prins och han förändras till en groda..

Tänkte skriva om Grodor - Deras diet är en delikat blandning av maskar, larver, flugor, sniglar; allt sånt som får det att vändas i magen på oss tvåbenta - Trots detta så har dessa små varelser en stor symbolisk betydelse för oss människor.

Inte nog med att deras förvandling i mycket ser ut som människans. Grodynglet ser ju ut som en liten gullig spermie!! För att göra den historien kort så vet väl alla hur grodlik ett litet nyfött barn är som ligger på magen - gulligt värre.

   Näe, det här kommer inte att bli ett faktasprängt blogginlägg om grodornas symboliska innebörd för oss människor/kvinnor - för det tycks som att det är mestadels kvinnor som samlar på dessa, oftats kronbeklädda små djur i keramik, plast eller vad det nu månne vara för materiel.


Enligt Feng Shui så symboliserar prydnadsföremål som vi samlar på en längtan OCH..Håll i dig nu Rosie och ni andra grodsamlare: en LÄNGTAN efter LIDERLIGHET - Japp, så är det. (enl. Feng Shui). Liderlighet, passion.. Kan det vara så att vi lätt blir uttråkade om inte dessa ingredienser finns i våra liv??

Grodan står för Feminin Energi, så det ÄR ju inte könstigt att Vi samlar på dem. Vi behöver ha en livgivande energin omkring oss i denna ack så mansdominerande värld.

Vi utför symboliska, eller Arketypiska - (so Jung skulle ha sagt! Ni vet C G Jung som var polare med Freud, men de gick skilda vägar i deras analytiska utgrävningar) Jo, som sagt, vi utför symboliska handlingar även i detta 2000 - tal omedvetet. En lite svindlande häftig tanke OCH du och jag ÄR en del i det - en kvinnlig urkraft. Nu ska jag tamif*n ta och damma av kvasten, sträcka på ryggen, skaka av Gudinnan i mig...

   och hoppa in i duschen.


RSS 2.0