Så kan en dag också te sig..


Som en främmande fågel ditkommen av en kall nordanvind eller Golfströmmarna satt hon där bakom ett bord på ett dammigt loppis.
Kritiska, giriga ögon vände och vred på det som hade förlorat i värde, trodde hon iallafall. Översvämmades av värme inför sina ratade prytlar och ville bara därifrån.

Låt bli mina grejer, ni förstår inte hur värdefulla de EGENTLIGEN är.. Men välkomnade ändå en 20:a för den gamla pajformen. En 20:a för vinterns dyra impulsköp och 40:- för en gammal tjockbottnad kastrull som fick en lycklig ny ägare.

Några barn satt och grävde i en kartong med plastfigurer och tindrade lyckligt när de fick betala med sina loppispengar.
De vuxna förvandlade sina loppispengar till fynd som de i omgångar gick ut med till bagageluckan.

Hon, denna där som hade kommit med Golfströmmen fick till en början hjälp av sin blivande man, men han hade lite andra ärenden och for..

Japp, 370:- rikare var Loppisen äntligen slut. Lokalen skulle stänga och det var dags att plocka ihop.
Den blivande mannen kom punktligt och de åkte hem och tog sig en siesta och försvann i drömmarnas värld där de badade i kopparkastruller, gamla äggkoppar, Lp-skivor och urväxta kläder...

Tjing


Hej


Sitter här och är lite lätt rastlös och uttråkad..Ja visst sörrni! det kan man bli ibland, speciellt när hela livet liksom i abstraktum hänger i ett vaccum; svårt att vara fokuserad i nuet när så mycket ska hända..

Har iallafall ringt ICA. mmm, jag har liksom "tankat" in pengar på ICA-kortet, men kommit på att jag bannemig inte kommer ihåg koden. Hej, jag heter Annelie!! De "intankade" pengarna ska finasiera det vi ska förtära efter vigseln!! Men hav tröst, en ny kod är på väg, så det blir inte bullens prinskorv med bröd till festen!

Efter 11.00 ska jag försöka få tag på Pastor Ann-Gerd, hon sitter i möte i detta nu.. Måste ju liksom gå igenom hur själva akten ska te sig.. 

Just nu har jag en gigantisk ansamling med fjärilar i magen, ska strax dryga ut det med en sen frukost. Har blivit alldeles för mycket kaffe denna morgon/förmiddag! 

Sen så som jag skrev tidigare ska ju Ella, Agneta och jag börja repa för ett nytt litet framträdande: Är det någon som har bra förslag på trevliga, bra, sångvänliga låtar??

Tack på förhand för alla förslag 


Fredagen d. 29/4


Fredagen den 29:e april bjuder på sol och lite kalla morgonvindar, men vad gör väl det!? Efter att ha varit "ofrivilligt" ledig i två dagar så ser jag fram emot att beta av ett heltidspass från 12.30 till 21.30.

Igår, innan kören så hade vi en träff med Mr cantor he´m self: Mats Nyström som spelade en egen arrangerad för orgel bröllopsmarch av Calle Moreus, så fint.. Vi fick också lyssna till Hendels traditionella, ni vet: bam, bampadam..och en tår föll handlöst mot det kalla stengolvet.

Musiken är alltså bestämd för självaste vigseln och det närmar sig med stormsteg. Jag har bestämt mig för att vara sminkad också, vilket innebär att jag kommer se ut som Alice Cooper när vi tågar ut ur kyrkan, men en får väl bjuda på det.

Igår han vi också med att fullborda Pers utstyrsel, han kommer att bli så fin. Vi kommer att vara fina tillsammans!

Japp, så 17.30 var det dags för kör. Ella & Agneta var på plats och det var så gott att träffa dem igen och de andra körmedlemmarna också förstås 

Det blir en till, liten konsert framöver, för de närmast sörjande hehe.. Ska bli kul. Sen ska vi; Ella, Agneta och jag börja träna inför ännu ett bejublat uppträdande tillsammans med Mats och Benny.
Benny är trubadur och vi ska doa bakom honom två låtar, haha, ska bli lattjo. Sen ska vi sjunga tre låtar själva.. Blir nog bra, bara vi kommer på vad vi ska sjunga!!

Tjillevipp, ha en jätteskön dag. Nu ska jag hoppa i duschen..

Kram



Bidde visst ledig idag också.. Nåväl, då får jag göra det bästa även av denna dag!!

Pratade med Olga härom dagen; sa att jag var nervös för Bröllopet; "Men mamma, det är ju Per du ska gifta dig med" sa min kära kloka dotter.. mmm, det har hon ju rätt i, så varför vara nervös?

Är fortfarande mysigt, pirrande fjortisförälskad - inte alltid, inte på nätterna när det flyttar in en hel sågverkstad i sovrummet och jag får annat i sinnet.. Men, då ibland bubblar det upp i mig. Får nästan nypa mig i ärmen, för att inse att allt inte är en dröm.

Det är ingen självklarhet att vara älskad och att älska.

Olga ska hjälpa till med förberedelserna borta i prostgården på förmiddagen och uttryckte en viss lättnad över att inte behöva vara i närheten av sin gamla mor när hon har nerverna på helspänn.. Men den tiden känns förbi, då det behövdes en varningsskylt för Lågt/högt flygande föremål..

Yes, livet är underbart och ikväll är det kör igen..

Kram på er

Onsdagen d. 27:e april


Haha, jag kom på´na..Katten alltså!! Hon satt och pinkade i grannens rabatter. Förut när vi bodde som på landet, gjorde hon alltid sina behov utomhus. Men NU kan hon sitta och skrafsa på ballkongdörren och vilja in för att gå på lådan!! för att sedan vilja ut med samma fart igen..

Hon e´lite knäpp ibland kan jag tycka..

Idag fick jag mig en ledig dag till skänks, ingen ringde från bemanningen i morse OCH det sägs ju finnas en mening med allt som sker, så jag åkte lite nyfiken ner till stan och fann att meningen var den att jag skulle unna mig ett miljövänligt hårbalsam och en likaledes miljövänlig ansiktskräm.

Eftersom jag vet med mig själv att, när jag väl börjat handla så blir det som att fan själv griper tag i mig: ska du inte unna dig det också och, för att inte tala om DET..?? Puttade bort han som satt på axeln och klev snällt och vänligt på återvändande buss när jag hade handlat det jag behövde.

Växlade några ord med ToastKerstin innan jag klev på bussen..Skulle ha varit gott med en Kantarelltoast, men nej!! Jag hade en färdig matlåda i kylskåpet...

Så nu sitter jag här, solen skiner ute och när den har rundat gaveln på huset ska jag sätta mig och sola, eller kanske vila en stund eller två; gick ju faktiskt upp 05.00..

Zzzzå, jag tror det blir det sistnämnda, nu när jag riktigt känt efter..

Ha en förträffligt trivsam dag och var rädd om dig






Modern färglära


I naturen signalerar gult & svart fara - jag är farlig OCH giftig; som getingen. Varför Talgoxen är gul/svart på bröstet vet jag inte, vet ingen som har blivit angripen av en Talgoxe!!
Sen så har vi AIK med samma färger...

Ville bara få det sagt!

Det var mitt inlägg i debatten om läktarbråken som tydligen blommar upp så här till våren.

Inom Buddhismen symboliserar färgen GUL mildhet. I den Grekiska mytologin symboliserar gult snabbhet OCH sorg. Kanske därför utryckningsfordom oftats är gula!!

Gul uttrycker också optisism, glädje, lycka och energi. Gult anses också vara en instabil och spontan färg, så vill du göra ett stabilt intryck på en anställningsintervjuv så låt den gula klänningen/skjortan hänga kvar i garderoben..

Som sagt det mesta i vår omgivning har ett symbolvärde och jag undrar hur mycket vi undermedvetet påverkas och låter oss påverkas.

Vad händer i betraktarens ögon och agerande om en förälder bestämmer sig för att byta ut lille Pelles garderob från blått till rosa? Lille Pelle torde ju vara densamme, men med tiden uppleva ett annat bemötande som skapar osäkerhet i barnets naturliga vilja till uppmärksamhet för att spegla de egna behoven.. Jopp, jag hade ett snack med Freud här på morgonkvisten!!

Men nu ska Freud och jag gå ut en vända på ballkongen och sedan greppa tag i denna ooo, så lediga dag.. Ha en förträffligt bra dag och var rädda om er och varandra

 

Långfredagen


Fick sitta på förarsätet och vara beredd med bromsen,den där pedalen i mitten, eller var det den längst till vänster??
Per stod vid fören och puttade, bilen gungade fram och tillbaka allt närmare ut till en solig långfredag.

Premiärtur med Edseln och lyckan slog frivolter.. Nedvevade fönster, hög musik, solglasögon och en känslan av att vilja stanna tiden..Per rattade med trygg hand plåtskeppet genom ändlöst vacker natur, genom skogar, förbi glittrande tjärnar. Och vi bara var..

När man sitter som omsluten i en kokong av tidlöshet så kommer lätt känslor av Nostalgi överén..En tår, en till trillade ner för kinden och den tillfälliga sorglösa färden fick mig att undra var tiden tagit vägen? Snyft och snörvel.. Så blir det när lyckan slår frivolter!!

Tack och lov så blev vi som en slump bjudna på lunch under resans gång, inkokt lax och sedan kaffe på en solig veranda innan vi puttrade vidare. Ingen av oss ville åka hem och vi tankade i ytterligare några hundralappar i tanken.

Hämtade upp Lars, som hängde med ut till Romme, där vi satte oss i solen och avnjöt en varsin glass..

Mmm, livet är gott att leva och ännu bättre när dagar som dessa bjuder upp till glädjefnatt..

Tjingeling

MÖHIPPA

              

Ååh, mina underbara änglar, kände mig i tryggt förvar igår även fast det stundvis var lite skälvande.. Hade jag vetat att jag skulle stå på Kupolen och sjunga SOLO, haha..så vettifan om jag hade klivit upp ur sängen!!

Började med ett trevligt litet Yogapass med fokus på våra inre Gudinnor hemma hos Ella: Det var lite svårt att hålla fokus då jag dessutom var omsluten av dem in reel life.

De här Gudinnorna, alltså Ella, Rosie och Kristina såg stundvis så underbart pillimariska ut och det blev jag ju inte mindre nervös utav.. Sprang ut på ballkongen efteråt och då såg jag Inger komma släntrande och strax efter så kom Agneta på sin Vespa inslirandes på gården..

Japp, så var det igång då kan man säga, ingen återvändo: I ett rum hängde, det som kom att bli min utstyrsel för dagen/kvällen.. Hihi och en brudslöja som fick mig att se ut som Madam Flod i hemsöborna, vackert dekorerad med påskfjädrar och för att jag inte skulle förväxlas med en påskkärring så fick jag också en skylt som förtydligade att jag snart skall gifta mig!!

Klänningen var riktigt snygg för att inte tala om träskorna

                    

Först så åkte vi, till ett underbart ställe långt, långt bort och med det här teflonminnet så vore det överkurs att komma ihåg vad det hette; iallafall en dag som denna.
Vi åt gott, lugnt, stilla, glada, spralliga skratt omvartannat och jag tänkte i min enfald: att det här var ju inte så farligt.

Så reser sig Ella upp, håller tal till de övriga matgästerna, som inte var mer än att de fyllde två bord *pust* "Ja, vi har haft lite problem med att gifta bort bruden haha OCH nu ska hon få göra det enda hon är bra på" Sa nåt om Bröllopsresa och Ornäs också.. Jahapp: Det stod inte på förns jag stod där och försökte mig på att sjunga: Rönnerdal han skuttar med ett skratt..."

Molnen hopade sig. Om det berodde på min skönsång vet jag inte..

Mätta & belåtna så tackade vi för oss och åkte vidare mot okända mål.

Jahapp, så åkte ögonbindeln på, det var Agnetas väldoftande schal, undrar vad hon använder för parfym??
Japp, som sagt vidare mot okända mål.. Huja, det var nervöst och pirrigt - mitt mantra blev för dagen: Lugn & fin Veum hälsofil, tjoho..

Ja visste det, mina värsta farhågor hade besannats: Vi stod utanför KUPOLEN. Hjälp, vad skulle de nu hitta på???

Fick ett kuvärt: "Uppdrag 1: Utanför JC på första våningen..." Folk tittade lite konstigt, undrar varför??

Men det var bara att gilla läget och nu är sången "Bibbis pippi Petter hoppar och piper och sprätter.." på var mans tunga!! följt av fyra andra sånger.. Pust* överlevde! Hm, visste inte då att det hade 3 kuvärt till.. Oj, oj

Haha, det var ju riktigt kul, men jag tyckte folk var lite snåla med att lämna bidrag till Bröllopsresan till Ornäs.

För att förkorta historien lite granna, så kan jag säga att det stod inte på förns ögonbindeln åkte på igeeen. Nu blev det riktigt läskigt kan jag säga.. De pratade på om isdubbar och paraplyer, kände oron stegra sig, mitt mantra tappade sin kraft. Så kom det en förbipassernade karl som sa: Jaha en till som ska hoppa Bungy Jump - aldrig i livet tänkte jag då och kände hur svetten sipprade fram i pannan.

Men minna underbara Gudinnor hade fört oss till Maserhallen för en skön fortsättning på kvällen med bastu och bubbelpool. Ååh, så lättad jag blev och såå skönt, mysigt och gött det var..

Somnade gott bredvid min älskade blivande man, som också hade blivit bortrövad just denna dag.

TACK FÖR EN OFÖRGLÖMLIG DAG





Trädgårdscafét i Hantverksbyn

   F´låt Almas cafe, jag tänker med berått mod svika dig nu. Såtillvida att jag inte drabbas av galloperande syltwienerbrödsabstinens.

   Här är Cafeägarinnan her self i gott sällskap av vackraste Gilda.

Hon heter Lis och är en sån däringa eldsjäl som drivs av sin egen övertygelse: Allt som säljs i cafeét är ekologiskt, biodynamiskt, rättvisemärkt.

   Här har vi tex vegankorvar. Säkert kommer det snart EU direktiv att man inte får kalla det för korv om det inte innehåller visst antal % kött, men än så länge så får det vara korv, för det ser ju onekligen ut som KORV!!

   Andra vegankorvar och lite munkar. Själv tog jag en
   go paj till kaffet.

   Äntligen ett fik som är anpassat för barn också..

Kersti min fikakompis och jag var där tillsammans förra måndagen, vi satt dock på mera vuxenanpassade stolar på uteserveringen och njöööt av den värmande vårsolen som gav oss en första rodnad på våra vinterbleka kinder.

   Ser fram emot att gå dit igen.

Kram på er och ha en jätteskön dag

Lever i ovisshet


Tittade ut bakom gardinerna; nepp, ingen där! Säkert står de och lurar i tvättstugan, eller bakom soptunnorna vid busshållplatsen..

Trodde att de hade glömt bort mig! Nej, inte glömt: bara konstaterat att det blir en omöjlighet eftersom jag arbetar så oregelbundet.

Men ingenting är omöjligt, så nu sitter jag här med min pirrande ovisshet. Vågar jag smyga ner till tvättstugan?

Måste bara få tvätta hallmattan: katten har i vanlig ordning vomerat på den!! Men hon är iallafall omtänksam som gör det i de vita partierna där det syns, då slipper man små överaskningar som slipprar upp mellan tårna när man kliver upp trött och kaffesugen!! Huba.

Hoppas att de vet att det är ute att sälja pussar på möhippor nu för tiden!!

   Nepp, nu blir det lite morgonstretching och nya tag, ingen ide att oroa sig inför denna dag, den blir nog alldeles underbar.

Kramkram




rubrik


Så himlans bra vi var igår. Känns härligt att uppskatta det lilla i livet. Nervositet känns som en onödig bi/rest/slagg produkt av prestationskrav och annat som förmörkar ett bra mående..

Har varit lite nere ett tag, bara så där, så föll m
                                                                             å
                                                                              e
                                                                                n
                                                                                 d
                                                                                  e
                                                                                   t  rakt ner pladask i en mörk avgrund.


Det liksom bara kom, som en flodvåg av självömkan; ingen tycker om mig *snyft* Ja, ni vet hur det kan vara!


Så kom det en och sa; såg inte om hon hade några vingar, men hon sa: "Äsch då, du kan bli överkörd i morgon, så det är ingen ide att oroa sig...." Hon sa det med ett varmt leénde och jag kunde inget annat göra än att skratta åt denna nya insikt.

Mmmm, du, jag vet ingenting om morgondagen, så därför är det lika så bäst att göra det bästa av dagen som är.

Nu ska jag ta tag i den här dagen, det står en gigantisk disk och stirrar på mig, ingen av oss har haft riktigt tid med den i helgen.

Nu tokar sig datorn, så jag stänger ner medans tid är. Puss & kram


Harm


Väderpresentatören sa imorse att; idag ska man inte vara inne och städa.. Och jag som riktigt har längtat efter en ledig dag i kombination med solsken så att jag kan tvätta fönstrena i vardagsrummet.


Sen kom grannen; Nämen, tvättar du fönstrena innan de har sopat gatorna?? Hur man än vänder och vrider på sig så blir det fel för någon OCH den däringa väderpresentatören har säkert städhjälp. mmm, så är det säkert eller så tvättar hon fönstrena när det regnar..

Det finns alltid saker att harmas över. För ett tag sen, så gick..Det var när Helena var här sist, jo iallafall så gick vi in på en hårsalong, därför att jag ville ha färg till håret.. Frisörskan svarade kvickt; det här täcker det gråa bra!!

Jag blev så paff: Jag var inte ute efter att få bort det gråa, jag ville ha någon färg till håret. Helt logiskt så ser man ju inte det gråa med färg över.. Men idag så är det ju alldeles förskräckligt, ryslandsvärt att ha grått hår tydligen. Ville bara ha en "färgklick" till den stora dagen..

Jag fyller 49 år i sommar och tycker liksom i min enfald att det är naturligt att håret har ändrat färg.

Sen började frisörskan ta i mitt hår, otäcka människa.. Jag var inne för att fråga efter en speciell produkt och det var ju tur att det inte var en BH jag skulle ha.. Jopp, så lätt kan man bli av med en potensiell kund iallafall om den heter Annelie.


Japp, nu har jag trotsat gängse normer, tvåttat fönstrena när det är strålande sol och varmt och innan de sopat gatorna.. Då kan jag ju lika gärna låta det gråa växa ut helt och fullt också. Kanske någon endaste själ ser att man kan överleva och vara gla´även fast håret skiftar i grått, isådanafall bjuder jag gärna på det.

För det är ruskansvärt osnällt mot moder jord att färga håret och låta resterna rinna ut i våra avlopp och förgifta grundvattnet ännu mer...

Nepp, nu är det dags att göra sig vacker och förbereda mig inför kvällen körframträdande. Är lite pirrig, ska läsa Karin Boyes Ja visst gör det ont...ni vet; när knoppar brista.. Tycker den dikten ÄR så vacker så jag ville verkligen läsa den, trots att jag blir nervös.

Men, jag har ett nytt motto i livet och det är att sluta säga NEJ till sådant som jag egentligen vill göra, men tidigare aldrig vågat.. Jopp, så är det och det funkar. Har inte ramlat ner och dött ännu..

Tjingeling



 


..hej


                                          "Att vår värld behöver ha
                                            mera Kärlek varje dag
                                            det vet både jag och du
                                            låt oss börja här och nu"

"Så håll om mig, släpp inte taget om mig...." Jag ÄR förlorad och förförd av Kärleken, av våren OCH av den kör som jag är med i.

Vi ska sjunga Nanne Grönwalls Håll om mig ikväll på en gudtjänst. Inga sakrala stämbandskrynklare här inte, utan pur sångglädje.

Horgalåten, uti vår hage och andra låtar står också på menyn och vi kommer att kompas av musikgruppen Pralin.

Nämen, igeeen!! Skrivtorkan kom över mig helt oförhappandes, från alla håll och kanter..Eh, trallala laa.. Per står och steker ägg, det är dags för en något sen frukost här i den Österlinska boningen.

Puss



                                         


ETT BLOGGINLÄGG


   Lång tajm no sii, som man säger på valfria platser ute i stora världen.. Har precis åtnjutis en barnsligt go´frukost a´la Nyponsoppa med Mandelbiskvier.

Mandelbiskvispåsen öppning var av det slaget att jag egentligen borde skriva Mandelbiskvier och lite soppa!!
Ni vet hur det blir!? Hoppsan, hoppsan; så mycket det blev!! för att liksom legitimera för sig själv att det egentligen var biskvierna man ville åt, blötlagda i lite C-vitaminberikad nyponsoppa..

Fö så har jag glatt min blivande make med lite skönsång för att få igång röstresurserna inför dagens körsession i Floda!! Japp, en kördag med Tongångarna i Floda missionshus står på dagens meny.

Fö skålar jag i Nyposoppa och hurrar för min fader som skulle ha fyllt år idag.. Hipp, hipp hurra.

Det kommer innom snar framtid ett mer innehållsrikt blogginlägg med Tema; ångest, livskris, existensiella spörsmål och andra små livsbejakande ingredienser som tillhör livet eviga rundgång.. Skoja bara:-)

Puss & Kram på er




en rubrik



   Sitter här med en kanna kaffe och gör mig redo för en tur i tvättstugan!

Det behövs en viss mental förberedelse. Det går inte att bara kliva upp och gå ner; tänk om jag skulle tvätta strumporna i 90, lakana i 30 osv. Förstå, så dumt det skulle bli. Kvalstrena skulle på sin höjd uppskatta en tidig morgontvagning och strumporna skulle aldrig bli sig själv igen.

Solen tittar fram i grantopparna, två skator flyger över den översvämmade gräsplan och jag sitter här och grunnar lite över livet, livet i stort och i smått. Men mest går kanske tankarna via smaklökarna in i kylskåpet där det tronar en stor skål med Vaniljpanacotta och likaledes en pyts med passionsfruktsås. Per hade den stora vänligheten att fixa till det igår inför kvällens stora begivenhet: tjejmiddag i Kvarnsveden.

Men innan de går av stapeln står det annat på agendan, ska till min kära svägerska som fyller år, tvättstugan ska bli klar och så ska jag kila över till Lena, en granne där i Kvarnsveden som har en väl utrustad Canon, som hon vill sälja och som vi vill ha.

Men oj, oj, vad tiden går snabbt när man har det roligt, nu måste jag kila ner i tvättstugan..

Kram och ha en skön lördag


Ännu en rubrik


  Hej.

Ack du nyckfulla Aprilväder, sol igår och kalla vindar idag. Vän av ordning så tycker jag att Aprilvädret sköter sig ganska hyfsat - Inga alarmerande rapporter från den globala miljöförstörelsehimlen, frånsett ett alarmerande tunt ozonskikt.

Ibland spelar det ingen roll hur man än försöker blunda eller ducka: löpsedlarna är konstruerade för att greppa tag och väcka din nyfikenhet. Ozonskiktets vara eller icke vara tycker jag är lätt ångestframkallande, så abstrakt.. Solen som vi längtar efter blir plötsligt till ett hot.

Tjae, lite miljöångest så här på torsdagsmorgonen kan kanske friska upp källsorteringsådran eller något annat. Så sug i er - man kan köpa 2 burkar ekologiska kikärter till medlemspris på Konsum och silla samvetet. Det gjorde jag igår och blandade i en matig pastasallad med bacon, mums.

Igår hade jag Helena här på besök, hon åt dock inte upp sina kikärter, men hon är förlåten!! Hon, denna min räddande ängel hjälpte mig med skoinköp igår och lite annat..

Ekonomin blev förvisso i all hast ganska skral, men det var det värt!! Idag är det torsdag och på agendan för dagen står körsång och att åka med Rosie och handla mat till våran tjejmiddag som vi ska ha på lördag - Det ser jag fram emot och eftersom min ekonomi då är ganska skral, så kan jag lova att det blir kikärtor på menyn..

Ha en bra dag och håll i hatten ni som bor i Skåne och Stockholm


Rubrik

                

En förmiddagspromenad i tvivelaktigt väder när dimman låg tät och luftrören tjoade av lycka över den täta luftfuktigheten.

Tycker om när det är tjocka i luften, konturerna suddas ut och det ser ut som att man knallar omkring i en akvarell. Promenerade raskt, brydde mig faktiskt inte så mycket om det blöta som föll från himlen, det var skönt och uppfriskande.

Det är ju oftats så att vädret är som dåligast när man betraktar det från insidan, går man ut, med rätt kläder så är brukar det ju vara ganska skönt ändå!! Bortsett från -20 och blåst!!

Igår var vi och tittade på lokalen där vi ska förtära bröllopsmidda´n, såg så fint ut så.. och dagarna rusar fram.

Även denna dag kommer att gå fort, ska jobba mellan 12.30 - 21.30, så innan man vet ordet av, så är det redan imorgon!! men då kommer Helena på besök, ska bli skoj och jag är ledig.

Japp, så nu ska jag koka mig lite gröt, pressa några apelsiner och klappa katten.

Puss på er


En bild


               

Lite bilder

   Gillar verkligen den här mannens kostym.



  

Svårt att fånga stämmningen, så det får räcka med dessa bilder från en alldeles underbar afton i Mohed


Så klokt


                               Samvetet
                               är en inbyggd ordningsmakt 
                               som övervakar, dömer
                               och bestraffar.

                                Vad som är "synd"
                                och "skam"
                                förändras med tiden,
                                platsen på jorden,

                                och vem som tittar på.

                                Syndare är egentligen bara den
                                som trotsar de lagar
                                han själv valt att följa/ Bertil Martinsson

God morgon


Det smattrar så varmt och ombonat på fönsterbläcket. Skönt med lite regn som tar med sig den smutsiga, gråa snön.

Ska trotsa det blöta och ta mig en morgonpromenad så snart kaffet är urdrucket. Igår gick jag ner mot dalälven och ett promenadstråk där, men det var så halt så jag fick lägga mina ambitioner åt sidan.

 Innan jag vek av från stråket satte jag mig på en bänk och försökte mig på Yogiansk djupandning, Men blev något distraherad av Kanadagässens trumpetande. Det var lite kul att titta på dem då de var i full fart att muta in sina nya revir och se när de jagade varandra över den den spegelblanka vattenytan.

Ja, jag är ganska lättroad!! Blev dubbelt upp road i tvåsamhet på kvällen när vi var i Mohed. Härligt att ha en livskamrat som har samma behov då det gäller att ladda batterina. Nu studsar vi runt här som två duracellkaniner.. Näe, då.. Det blev sent igår. Kom inte hem förns strax innan tre, så vi studsar föga!

Nu är kaffet uppdrucket, så nu ska jag klä mig och gå ut, även fast lusten har gått och lagt sig igen.

Det kommer bilder från gårdagskvällen.

Kram på er och ha en bra dag







Yes



                                     

                                     Ikväll blir det Blues i Mohed.

TrickBag med frontfiguren Tommy Moberg gästar en ensligt belägen förenings
lokal i Mohed, strax innan Söderhamn in the middle of novhere.
Alltid lika häftigt att vara där. När man går ut
och luftar sig så är det med en väg, tallar och en förhoppningsvis
stjärnklar himmel som sällskap OCH ändå hittar de dit.


Det är helt otroligt egentligen. TrickBags verkar annars ha blivit husband på Stampen i Stockholm. Men det är bra att de är ute och luftar sina vingar i sveriges avlånga land.

Stampen, mitt gamla favoritställe i Gamla stan. Där har jag varit och svängt mina orakade ben mången gång! till gammal hederlig gla´jazz.

Nu är mitt favoritställe för stunden en föreningslokal i Mohed, tänk så det kan bli här i livet.

Tur att livet är föränderligt.







Jopp

                      


"efter att ha ha gjort allt för att fördriva tiden undrade de med bestörtning vart den tog vägen"
Citat/okänd

"Det är inte tiden som fördrivs utan det som tiden innehåller av tankar och känslor"Citat/Annelie


Nu ska jag ta vara på min spirande klokhet och flura ut ett riktigt bra Aprilskämt. Kram på er och ha en bra dag.


Tankar om tiden


   Tiden är bara ett ord. Tiden är svårdefinierad. Om du tycker att tiden går sakta, så kan jag säga att jag tycker den rusar fram, men ändå är tiden densamma.

2minuter framför micron ÄR en evighet när du är hungrig, 2minuter är en fjärt i universum i andra sammanhang.

1månad, plus 7dagar kan vara en evighet. Själv undrar jag hur jag/vi ska hinna på en månad med planerandet inför bröllopet. Ibland vet jag inte ens VAD vi ska planera!!

Tiden kan man inte jaga ifatt, tiden är vad du gör utav den. Man kan låta olika tider påverka ens liv, beroende på om du lever i nutid, dåtid eller alltid!! Tidens tand får utvisa..

Nåväl, lite mer än en månad kvar OCH... Vad ska jag skriva om det då? Japp, jag är nervös och förväntansfull, fjärilarna i magen löper stundvis amok. De är lite svårtyglade de små liven, men de har ju funnits där i alla tider. Ibland har de legat i dvala för att återigen brusa upp och jag vet ju att så blir det nu också.

De fladdrar iväg längs med altargången ut i det fria kanske eller så tar de fäste i hjärnkontoret och jag börjar sjunga Islands nationalsång framme vid altaret av ren nervositet.

Vad som än händer så blir det en del av minnet från den dagen, våran dag. Alltså inte så mycket att orda om. Dagen efter, när jag har har blivit Fru Österlin så har jag att välja om jag vill skämmas över eventuella nervositetsfadäser som redan då har lagt sig till kapitlet dåtid eller skratta åt det och se frammåt. Så, varför oroa sig??

Japp, gott folk. Vaknade okristligt tidigt till denna lediga 1 April dag. Det är grått och mulet ute, men det ser ut som att termomtern ligger över 0 strecket iallafall OCH det är ju skönt.

    Nu ska jag fylla min tid med annat, kanske en rask promenad..(?)








RSS 2.0