0-100

   Sedan urminnes tider har Basenjin varit ett jagande flockdjur.. Ylat i natten över de vidsträckta vidderna..
Ja, jag ÄR alldeles lyrisk över Olgas hund Ruben.. Föll pladask för denna personliga, egensinniga, tillitsfulla skapelse.. På sin vakt mot främlingar, men osvikligt lojal mot sin flock.

En mycket energifull Nisse som accelererar från 0 - 100 på en tiondels sekund och får en att titta runt hörnen efter katter och lösspringande, jätteroliga barn.

Vill ju inte vara bidragande till någons framtida hundskräck pga av ett nyfiket sinnelag!

     Men det va f*ne mig omöjligt att få ett ordentligt kort på hunn.. "Försök att ta kort om du kan.." Tänker INTE titta in i kameran- vägrar!"
  "only God can judge me" står det på kopplet och jag gav upp, för stunden! Men skam den som ger sig..

Olga kom så hem också då med hunden, tidigare än beräknat, pga av förbipasserande släkting i bil: för att göra historien kort!
Härligt, underbart att få krama henne igen.. Vi har inte setts sen i Januari!!

Ja nu är det verkligen sommar, underbart, ljuvligt och ger man sig på att klaga på värmen blir man väl lynchad!! Tänker inte göra det!! Bra njuta.. Trädgården, det som är, står i blom och knopp.. Väntar på att mina Pioner ska slå ut..

  Det blir första året den blommar.

Var ute nu och tog ett bloss.. Tanterna tvärs över gatan pratade om åskväder.. Oj, oj..Men de mörka molnen hopar sig så de har nog rätt i att jag bör logga ut nu och dra ut sladden..
 
Olga har åkt till "Peace and love" i Borlänge, ska hjälpa Per med lite jobb- härligt! och jag, jag blev hundvakt..men ingen är gladare än jag..

Tjingeling så länge innan blixten slår ner..






KRAM

Long time no uppdatering!! Men va fasen; solen flödar..jobbet tar sakta livet avén OCH Olga och lille bedårande hunden Ruben är här..

KRAM. "Uppdatering" kommer inom kort..


Ett blogginlägg igen

  Tjohej.. Ibland skulle jag vilja bli så där lagom vild och crazy och dra iväg med vind i mitt hår.. Ringa jobbet; sorry, ni får klara er utan mig! Vilket de säkert skulle göra.. Men dessvärre har jag lite svårt att klara mig utan lön..

Just Betty Boop på båge är inte sinnebilden för min "verklighetsflykt", föredrar tak över huvudet och hög ljudvolym. Tillbakalutad i ett egocentriskt vara, bakom svarta solglasögon och nervevade fönster som går att dra upp då "gammen" gör sig påmind med värkande leder och öronsprång.

Men he blir väl som vanligt imorrn; att traska iväg ner till bussen me matlådan i handen..Håret uppsatt i en hård knut, värkande fötter som längtar efter barfotadans på sommaräng. Smultron på strå och en mild bris som smeker min kind..

  Åren flyger förbi som en fjäril med spröda vingar.. Osökt börjar Marianne Faithfull´s "Ballad of Lucy Jordan" tona fram i bakhuvudet..She realysed she never ride to Paris in a sportscar... 

Äsch då, jag kan inte ha det så mycket bättre än jag har idag.. Längtar efter att bli sambo med Per, ha en vardag tillsammans, ett liv.. Vi har ett liv tillsammans idag, men det är ca 15mil mellan oss..lite långt för en spontankram så här på tisdakvällen..

Om jag blundar hårt kanske jag hör en V8 mullra i kvällningen..


...jag tillåter mig

Jag borde inte

Jag borde inte vilja
det jag vill
tänka det jag tänker
känna det jag känner
säger ni.
Också röster inom mig säger detsamma.

Vad jag har ansträngt mig
att vara en annan:
det jag borde.
Bort med alla borde
som tar mitt liv!

Nu vill jag möta
och lära känna mig själv
utan att värdera,
helt enkelt läsa
den människa som är jag
och ta henne till mig.

Jag tillåter mig
vilja det jag vill
tänka det jag tänker
känna det jag känner.
Djupt i mitt vara
vill jag rota mig,
i den verklighet
som är mig given.

Du - du är den du är.
När jag är den jag är
kan jag vara dig
en partner, en vän

Av Margareta Melin


Lugn och fin verum hälsofil

Idag ska jag inte låta stressen ta över.. Ska vara lugn och låta det som sker; ske.. De ska bli mitt mantra när jag åker till jobbet, när jag är på jobbet varje minut!!

Andas in ro, andas ut oro.. 2 nya sommarvikarier och jag..det kommer att bli BRA..

Arbetade förra veckan med en x-tra personal, apropå stress.. Hon har en ljuvlig, långsam stämma som en bris i sommarnatten gjord för sagoläsning..
När jag hade skalat av andra ljudkällor, som TV:n, tagit några djupa andetag kunde jag stanna upp och lyssnaaa..

Det ÄR oerhört stressigt på jobbet, med vad man brukar säga; stor vårdtyngd både fysiskt och psykiskt.

Denna kvinna visade sig ha en underbart bra verksamhetside för hur man skulle kunna omstrukturera arbetet och göra det bättra för oss personal men ändå med boende och kontaktmannaskap i focus.

Hon hade berättat om detta för en chef som omgående sade NEJ det GÅR INTE!!! Vad är det som inte går?

Nåväl, ska snart gå ut i sommaren och införskaffa lite frukost..

Kram på er


Rojalist javisst och giftiga korvar..

Jag har blivit Rojalist på gamla dar.. Underbart att våran blivande drottning sa nej till att ha fyrvererier av miljöskäl..
Att det inte kastades något, typ ris då.. på brudparet också av miljöskäl och att alla blommor var kravmärkta

Jag var lite orolig för de unga tu under den långa cote..eh, hur det nu stavas.. bil/båt-turen!! - Inte en toalett så långt ögat kunde nå.. Det vet man ju hur nerver och fjärilar i magen kan påverka behovet av ett akut toalettbesök.. Men de klarade det *pust* och himla tur att de fick en stund på slottet ensamma. Men hur får man in en flera meter lång klänning på toaletten??

Ja, många frågor som snurrar i huvudet; nästa är också utifrån nyhetsflödet igår!! "flamskyddad korv"- Hur fan kan de ens komma på tanken.. Tilltalar säkert de som vill framstå som proffs vid grillen.. Uscha, hur ska man komma undan?
 Jag vill inte äta sån korv.. Kommer det att stå på paketen..? "den korv är impregnerad med giftiga flamskyddsmedel för bästa grillresultat" och en bild på en riktig megamachokarl i bar överkropp med en immig öl i andra näven..

Eller en yppig blondin med texten; "nu kan även jag grilla utan att korven tar eld"..

Nu är snart ännu en Borlängehelg till ända.. Har träffat massor av härligt folk, som vanligt.. Har skrattat och även fällt en och annan känslosam tår..

Nu är det inte utan att jag har lite hemlängtan..behöver landa lite hemma, fixa, greja..osv! På torsdag så kommer annonsen på huset ut i Ljusnan..

KRAAAM



Bröllopsyra

Bröllpsyran känns i luften.. Såg en bild på en lyckligt leénde kronprinsessa och blev nästan tårögd..haha! Men de är ju så lyckliga.. och jag har ju varit med och betalat kalaset, så en liten tår kan jag väl få fälla..Snyft: Snipp, snapp snut, så fick de varandra till slut..

Va fasen, de flesta i min ålder har ju hängt med både när kungen och drottningen gifte sig och när Victoria och de andra små såg dagens ljus.. Vem kan komma undan oberörd?

Nu blir det en promenad till Ica..


Go`natt

 Vissa dagar är inte som andra dagar.. Vissa dagar har man en skyddsängel som leder en i hamn och vissa dagar tycks den ha tagit en sistaminutenbiljett till Thailand eller nåt sånt..

Nej, nej..jag har haft en bra dag idag!! Min skyddsändel tvärvände på Arlanda och kom till undsättnättning och fick sig kanske ett par skratt.. Efter helkroppsmassagen hos Sussies Harmoni i Bollnäs så var bara inte mina synapser i fas med varann..

Det funkar inte riktigt att komma avslappnad och loj till jobbet.. Va ska man jobba?? jäsp!!

 Tog iallafall med mig en ny sommarvikarie på promenad med en boende; ville visa på vikten av sinnesintryck, stimulans...
Satte en syren under näsan på tanten vi hade med oss: "Har du sett...., en syreen?" Hon kastade en misstrogen blick på mig och började äta av blomman..

Men det var iallafall hur skönt som helst att bli masserad. Efteråt så gick jag och åt lunch innan jag traskade iväg till jobbet..och ännu ett kvällspass.

Och min skyddsängel såg till att allt gick som det skulle, att tåget kom i tid och att jag kom hem oskadd

Nästa gång jag unnar mig en helkroppsmassage ska jag se till att det sker på en ledig dag
 God natt och sov så gott...




REKLAM

SVT hann först..

Det hade gjorts mätningar på hur mycket kvicksilver det fanns i diverse riksdagsmän/kvinnors hår!!  Det var mycket det!!

Då tänkte jag här i stilla ro på kammaren; hur mycket canserframkallande kemikalier finns det då inte i hårfärgningsprodukter???

Jo, det avslöjade då som sagt SVT innan jag han att liva upp min djupdykande journalistiska ådra.. Hur jäkla mycket gifter som helst, som i andra fall var förbjudna att använda..Usch.

Det finns miljövänliga alternativ; det första och mest harmlösa är naturligtvis att införskaffa en mössa som täcker de gråa stråna.

Ett annat alternativ kan ju naturligtvis vara att man försöker att inse att människan/du/jag åldras, det är ju liksom det mest naturliga och inte lika svettigt som att bära mössa på sommaren..

Här följer ett ännu ett alternativ:

En färgserie helt utan ammoniak!

Framtidens hårfärg - naturligt nedbrytbar

Hårets ytlager öppnas naturligt, färgpigmenten flyter in i hårkärnan där de

fäster utan att skada håret.

Tint´s of Nature
- är helt utan ammoniak
- täcker grått hår till 100%
- ger naturliga, klara & glänsande färger
- dess ingredienser är i huvudsak baserat på växtextrakt
- aktivatorn är dubbeldestillerad och innehåller växtcellulosa & Kamomill
- innehåller inte parabener, ammoniak eller ammoinakersättning



 

Varje förpackning innehåller;
1 st Colour gel 50 ml
1 st Colourfix 50 ml
1 st Sachett Shampoo 10 ml
1 st Sachett Conditioner 10 ml
1 st förp. engångshandskar
Svensk bruksanvisning

Tint´s of Nature har en unik sammansättning av naturliga extrakt
och vitaminerna E och C som i kombination  med växtbaserat balsam
ger håret ett bättre skydd och kondition samt tillför fukt under färgprocessen.


Certifierat extrakt av ekologisk Aloe Vera - svalkar och tillför fukt
Certifierat extrakt av ekologisk vallört - har lindrande/helande egenskaper
Certifierat extrakt av ekologisk romersk kamomill - rikt på naturligt Azulen med egenskaper som lindrar/helar

De viktigaste ingredienserna som finns i färgens växtextrakt är
soja, kokosnöt, veteprotein, Aloe Vera, blåbär, mandarin, vattenmelon, apelsin och lime

Det finns 24 nyanser att välja på. (En uppdaterad färgkarta kommer snart att läggas ut!)
Shampoo & Conditioner
För att bevara håret naturligt och friskt - varför inte fortsätta med
Tint´s of Nature´s Shampoo och Conditioner?

Ett prisvärt och väldigt skonsamt alternativ.

  Så.. Vad väntar du på?? Sök på Eco-Co . Företaget har även ett telefonnummer 070-624 7855

Detta var ett spontant reklaminslag.. Skrivet en tisdagkväll när jag borde ha gått och lagt mig..för iallafall..hm, fem minuter sedan!!
Men nu sa ja göra kväller. Imorgon väntar helkroppsmassage innan arbetet...

KRAM 

Visdomsord

Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak, den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig.
Så är det!!

Mina alldeles egna klokord...

  En regnig dag kan man njuta av de soliga dagar som har varit och kommer att komma. Njuta av stillheten som bara ett milt sommarregn kan bjuda på och doften av regnvåt asfalt..
  En blåsig dag kan du hänga ut lakanen på tork. Lyssna till hur det viner i skorsten och tända ljus
  Efter regn kommer solsken. Vi har så mycket att lära av naturen!
  Så är det här i livet! Regn och sol ger liv och klarar sig inte utan varandra..

När du har dina "regninga" dagar så fly inte i rädsla, välkomna dem och gläds åt när solen kommer tillbaka..

Kram


Tillskott i familjen...

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle bli mormor till en bedårande söt liten kattunge.. Det bidde en Basenji istället..Alltså en hund! Verkar vara en bedårande, lite ostyrig, busig hund med mycket energi.
Rasen är afrikansk och kan inte skälla, men dock ge ifrån sig andra, mycket charmiga ljud..

Det går att söka på youTube på just rasen, det finns flera klipp där man hör hur de låter..

  Olga åkte långt över stock och sten för att hämta denna lilla vovve som är en vad man brukar kalla omplaceringshund och har hunnit bli 2 1/2år
  Hej jag heter Ruben och jag har äntligen hittat den matte som jag vill ha, hon är lättdresserad och snäll! Hon vet när jag vill ha mat och bli kliad bakom örat..

Den 12:e juli; tidigt, tidigt på morgonen kommer vi sätta tassarna/fötterna på Arbråmark..Måste ju kolla om den däringa mormorn som skicka så läskiga leksaker har nå chyst käk hemma.. Och vi ska stanna i 2 veckor..Hehe, jag kommer nog bli bortskämd och DET ser jag framemot..

Ses


...mindre gött

  Nu ska jag jobba ikväll, imorgon dag, söndag kväll.. Ledig måndag; delad tur på tisdag, kväll på onsdag, kväll på torsdag och till 15.00 på fredag.
Man kan få ångest för mindre.
Adjö mitt kära hem, nu ska jag flytta till jobbet..
  Hoppas att jag är ledig då min ungdomsidol kommer till Borlänge...

Kramkram


Livet är gött



Min kamera låg i handväskan och var på ett uruselt humör! Frustrerad över att inte få komma upp och föreviga denna soliga studentdag..

Så plötsligt såg jag skylten i folkhavet utanför Thorsbergsgymnasiet: Evelina stod det då ganska följdriktigt!
Vässade armbågarna och forscerade folkhavet: Åh, jag trodde du hade glömt bort mig" Hon var yr av all uppståndelse och den obligatoriska champanjeflaskan.

Jag var både stolt och glad över att blivit inbjuden till detta evenemang med efterföljande middag hemma hos familjen.

En härlig familj, härlig släkt..god mat i sommarsol.. Och jag gick hem senare, nöjd med livet och började projekt rensa ogräs på uppfarten..

Tack för dagen som var igår och tack för att jag har fått vara mentor..




En dag i mitt liv

..7.00 fick jag ett SMS från en nedstämd själ. Yrvaket svarade jag: Kom över om du vill.. Det knackade på altandörrn och vi blev 2 om kaffekannan.

Tidig fika med kaffe, kakor, prat, blandat med skratt..

Ensam igen med min värkande kropp. Tänkte dra täcket över mig och somna om, men beslöt mig för att ta tillvara på dagen istället..

  Som en nyutslagen ros utan taggar sökte jag koplement i tillvaron och la mig till ro på spikmattan- det var skönt och jag höll på att somna!

Ingen morgon blir riktigt bra om jag inte får min gröt; ekologiska torkade aprikoser, nedklippta i gröten, hasselnötter fint hackade, solrosfrön..lite, lite, ytterst lite linfrön..ja också havregryn förstås. Sen äter jag lingonsylt med gröt. Mums*

Tog tåget in till Bollnäs. Promenerade ut till handelsträdgården Mobackes för att leta examenspresent till Ewelina. Hon ni vet, som jag har varit mentor till.. Men vad fick mig att tro att jag skulle hitta en present till en 18-åring på en handelsträdgård??Besöket legitimerade inte allt för oväntat 2 nya små plantor och en solrosfröpåse

  Tycker om dessa ståtliga växter som dessutom fyller en funktion för småfåglarna vintertid om fröställningarna får vara kvar.
Vet inte om det var för sent att så, men det lär visa sig..

Mina ben tog mig tillbaka in till centrala Bollnäs och jag var snubblande nära att köpa en ukulele i examenspresent med nybörjarnoter!! Men jag insåg att det kanske var lite att ta i.. Men jag är säker på att hon skulle gilla´t.

Gick in till "Sussies", hon har en affär med änglar och andra vackra saker plus att hon kör med healing och annat.
Beklagade mig över min onda kropp. ja det känns stundvis riktigt risigt, händer och fötter värker plus rygg och axlar (synd om mig idag).. Men nästa vecka på onsdag ska jag till henne och få helkroppsmassage- Ska bli sååå skönt!!

Vetskapen om det fick mig att trippa fram på lätta steg till det att jag hittade presenten.

Åkte hem, klippte gräsmattan, stoppade ner fröna i jorden..vattnade. Duschade mig, satt på mig en klänning, åkte in till stan och Ann-Britt som bjöd på go mat och fick mig en helmysig kväll.

  Så var denna utomordentligt trevliga dag till ända och jag ska göra det jag brukar göra så här dags, nämligen gå och lägga mig!!

Kramkram


Det svåraste är att hitta på en bra Rubrik!!!

  Skrev en liten saga en gång, det handlade om en liten flicka och den lilla staden hon bodde i som skulle få besök av kungen!!

"Sakta väcktes hon ur sina prinsessdrömmar av att solen sken in och täcket sakta åkte av.." Något sådant skrev jag. Kungen skulle komma till den lilla staden med tåg och dagen var lång och förväntansfull..

Så tillslut; ångpipans visslande kom närmare och tåget rullade in på stationen. Flickan kunde knappt bärja sig. Finklädd i klänning och rosetter släppte hon sin mammas hand och sprang iväg i folkhavet.
Hon ville stå längst fram.

Dörrarna öppnades och en lång gänglig man i kritstrecksrandig kostym klev ut..
Till slut förstod hon att det var den långe mannen som var kungen! Hon satte fart med tårfyllda ögon mot kungen, tog sats och sparkade honom på smalbenet!!

Ooops* Hoppas Olga inte tagit skada av att lyssna på såna sagor!!
Flickan var  besviken och sa att han inte var en riktig kung!!

Det slutade dock lyckligt; hon blev inbjuden till huvudstaden och till slottet..

Snipp snapp, tänk vad en bild kan göra med minnet!

  Undrar om kungen satt och blossa på en fet cigarr!?

  En solig nationaldag i Grycksbo. Annika och jag firade dagen till ära med att åka ånglok- helmysigt.

  Senare vid Falu gruva hade en drös med motordrivna entusiaster parkerat sina alster
  Väckte ett märkligt Ha-begär! Men jag tyckte att den skulle passa mig, min personlighet liksom..

Nu till något annat! Idag tisdag d.8:e så har jag äntligen köpt mig akvarellfärg. Maria kom förbi på kvällen och fikade och det slutade i att vi satt och målade och åt kakor! Ja det är gött att leva..

KRAM



Hjälp

Hjälp. Jag har idetorka!! Säg, vad ska jag skriva???

Mmmm..

Det blev inga diskussioner igår! Det blev ett andligt livgivande möte med frigörande dans som jag kan lägga till mina erfarenheter här i livet, som absolut skall upplevas igen.
Härligt och nu ska jag iväg på nationaldagsfirande i Falun och åka gammalt ånglok- kameran är laddad och så är även jag!!

Kram

En till rubrik

"tag min vals"..Hans förnamn ska stå på lodrätt två!! Skönt att det är lördag, melodikryss och inga måsten... Sol och stackmoln. Per pratar i telefon och jag sitter här..

Vi ska åka och gratta svärmor på hemmet, hon fyllde 92 år igår.

Sen ska jag på "kvinnoträff" i Falun hemma hos Potti. Det ska bli så kul! Ser fram emot livliga, livgivande härliga diskussioner..

Kanske "rödstrumpan" blir ännu mer infrätt i huden och själen, de sista åren har många tankar om samhällets syn på kvinnans faktiska utsatthet slagit rot; allt ifrån misstro i rättsprocessen i fall av våldtäkter, sexuella övergrepp av barn till det att vi kvinnor inom vården köper våra egna skor och den manliga kommunanställde går i stålhättade skor bekostade av samma arbetsgivare..

Om man "kvoterade" in männen i vårdyrket så skulle både lön och status höjas, det är jag ganska säker på..

Det finns något vördnadsfullt i att få följa en människa på dennes sista vandring i livet, få ett värdigt slut.. Men stressen är för stor så man hinner sällan stanna upp.

Jag är tacksam att jag fick vara med min pappa för 1 år sedan igår då han avslutade sina dagar.. Han fick ett fint, värdigt slut på ett långt och innehållsrikt liv.

Tack för mig


Forsön

  Aldrig fel att avrunda en hetsisk dag med en 3km promenad runt Forsön.

  När smög sig sommarn på? Tänk om man tog sig tid att njuta av det som finns omkringén varje dag..

  Skogsstjärnor

  Det såg lite trolskt och magiskt ut

  Hade fel skor för underlaget!!

  Man vet aldrig när de släpper på vattnet!!

Tack för en härlig ledig dag - Kram på er


Bilder & text

  Vardagsrum.

  Vardagsrum

  Inte helt överaskande: Mitt kök.

  Köksfönster.  Också i köket.

  Hallen.

Iförd en varm manchesterkavaj, en mapp och en kamera, som jag snabbt konstaterade hade ett vidvinkelobjektiv kom han klivandes med ett höganäskrus om halsen!! Nej då, det skulle ju inte ha sett speciellt förtroendeingivande ut. Men jag tycker om att citera gamla Strindberg av någon konstig anledning!!

Han tackade ja till en kopp kaffe och glad var jag som inte velat smutsa ner i köket innan han fotat.. Vad säger man, pratar man om när man har en man vid sitt köksbord som man kunde ha varit mor åt och som ser ut att komma från en annan värld?

Inget fel på honom, jättetrevlig..men jag har den egenskapen att jag är ganska blyg ibland- Jo det är sant! Blyg eller osäker i vissa situationer som de flesta, skulle jag tro.

Kaffet var hett och ville inte svalna men han hade snappat upp att jag hade lite notböcker + en gitarr i vardagsrummet så han frågade en del om det och berättade om sina drömmar att lära sig spela- det är aldrig försent för det svarade jag sanningsenligt; för så är det ju.

Mitt hem känns riktigt trivsamt och...luftigt. Har städat/plockat/packat undan massor av grejer. Men jag saknar mina tavlor på mina nära och kära.

Hur som helst så har den här underbara skapelsen kommit ut på grönbete igen:

 

  Mmm.. Inte kunde jag vällan tro att jag skulle bli så förälskad i en bil. Men det är ju inte vilken bil som helst!!

Men nu ska jag laga mat och sedan ta en uppfriskande promenad på Forsön med Helena.

KRAM




RSS 2.0